grzesiek83 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Zapraszam wszystkich na obejrzenie galerii wykonanego przeze mnie modelu Sokoła w barwach Topr-u. Zestaw jaki jest każdy wie. Próbowałem go wykonać wykorzystując drzwi z blach Part-a oraz własną twórczość. Wyszło jak wyszło. Na pewno model posiada wiele błędów, tak merytorycznych jak i technicznych. Jak z czasem polepsze swój warsztat, to może znów sięgnę po ten model, chyba że któryś z producentów wypuści na rynek nowy, składalny model tego pięknego śmigłowca. Na początek galerii zdjęcia Sokoła, które udało mi się wykonać podczas moich wędrówek po górach. Pierwsze dwa wykonane 28 sierpnia 2008 roku z okolic Czrnego Stawu: [/url] A te wykonane 14 sierpnia 2011 roku podczas wejścia na Kasprowy Wierch: [/url] A tera zapraszam na zdjęcia modelu: [/url] [/url] [/url] [/url] [/url] [/url] Na koniec chciałbym podziękować organizatorom za danie mi możliwości wzięcia udziału w tym konkursie, wszystkim którzy śledzili mój warsztat i szczególnie mojej żonie za dużo cierpliwości gdy wykonywałem ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Ogólne wrażenie pozytywne,gratulacje ukończenia tego gniotka na całkiem przyzwoitym poziomie,jedyne co mi sie nie podoba to oszklenie /dlatego sam zwlekam z zakupem tego AJota/ i fotki w większości nie ostre,masz jeszcze kilka godzin zrób jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Ja jeszcze poproszę fotkę przez drzwi ze zbliżeniem "temu misiu" . Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Witam Po pierwsze oszklenie, po drugie wspominane w warsztacie uchwyty, po trzecie kratownice, a po czwarte drobne zgrzyty w malowaniu. Te elementy negatywnie odbiły się na ostatecznym wyglądzie modelu, jednakże podobnie jak reszcie uczestników konkursu należą Ci się ogromne brawa za to, że w ogóle podjąłeś się wykonania modelu z tak niedoskonałego zestawu i to w klasie Open. Dałeś spory popis cierpliwości i hartu ducha. Gratuluję Ci i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś wrócisz do tego tematu. Mnie by chyba nie starczyło odwagi i nerwów Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 witam. mis super. a tak popaz tym to jednak oszklenie. ale ogolnei gratuluje. sam mecze sie teraz z tym zestawem (raczej standard z malym openem w warsztacie) wiec wiem jak trudno sie robi ten model. gratuluje mety i pozdrwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Poza wyżej wspomnianymi wadami i tak gratuluję ukończenia tego modelu.Mi by nie starczyło cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Bardzo mi się podoba Następnym razem proponuję wypieprzyć wszystkie kleje które są produkowane i dedykowane do oszklenia - to jest dziadostwo i głupota producentów . Próbowałem tyle dedykowanych specyfików - jeden nitkuje , drugi robi gluty , kolejny nie trzyma dostatecznie mocno itp... Najlepszy jest CA - jak coś się spaprze , wystarczy przemyć debonderem , można nałożyć Sido i jest pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zaszczyt Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Model ogólnie mi się podoba i moim zdaniem naprawdę dużo wycisnąłeś z tego "szajsu" ale oszklenie strasznie psuje cały wygląd modelu. Gratuluje w miarę pomyślnego ukończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fazzy Napisano 21 Lipca 2012 Share Napisano 21 Lipca 2012 Fajny maluszek ;) Jedyne co mnie razi to rozmieszczenie znaków rejestracyjnych SP-SXW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi