Skocz do zawartości

[STANDART] Hawker Hunter F MK.6(MK.58) 1/72 PLASTYK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WITAM.

Jednak nie zdążyłem , mimo to jeżeli to możliwe chciałbym pokazać zdjęcia gotowego modelu - oczywiście już poza konkursem (jeżeli nie to proszę moderatora o przesunięcie wątku do zwykłej galerii).

DSC01451.JPG

DSC01452.JPG

DSC01453.JPG

DSC01454.JPG

DSC01455.JPG

DSC01456.JPG

DSC01457.JPG

DSC01458.JPG

DSC01459.JPG

Może następnym razem się uda.

A teraz skoro model ukończony

POZDRAWIAM.

Napisano
(...)Jednak nie zdążyłem (...)

Zdążyłeś, zdążyłeś Z tego co wyczytałem, to organizatorze przesunęli godzinę "ostateczną" na 23:59:59.

A model? Ciekawy, gratuluję

Napisano

Rzeczywiście teraz i ja doczytałem , miałbym jeszcze dwie godzinki na spokojne dokończenie a tak to stan przedzawałowy. W takim razie kilka słów o samolocie.

Samolot w malowaniu 9-tej grupy Fuerza Aerea de Chile (czyli lotnictwa Chile) tzw. Czarnych Panter z drugiej połowy lat siedemdziesiątych. Jedyny większy problem w sklejaniu to spasowanie skrzydeł z kadłubem - trzeba sporo szlifować z powodu sporych różnic w grubości.

Tak więc zapraszam również do komentowania.

Napisano

A czyli jesteś mile zaskoczony, no coż - fajnie - rozumiem że przy takim natłoku roboty jaki macie dzisiaj nie czytacie wszystkich postów, ale ok - bardzo się cieszę że jesteś w finale - a i wykonanie niczego sobie tym bardziej że zrobiłeś to w bardzo krótkim czasie - gratuluję

Napisano

Witam

Taki właśnie Hunter był jednym z pierwszych wykonanych przeze mnie modeli. Mam do niego sentyment i miło jest go oglądać w tak fajnym i "żywym" malowaniu. Cieszę się, że udało Ci się jednak zdążyć.

Samo wykonanie w większości podoba mi się. Model jest całkiem schludnie sklejony i pomalowany. Jedynie z jednym miejscu na prawym skrzydle są drobne nierówności w przebiegu jednej z plam (chyba, że tak to właśnie miało wyglądać ?). Niezbyt przemawiają do mnie dość spore jak na tę skalę obicia lakieru. Mogłyby być delikatniejsze. Ostatnią rzucającą się w oczy niedoskonałością są drobne ryski przy liniach podziału powstałe zapewne podczas ich przetrasowywania.

Gratuluję ukończenia naprawdę ciekawego modelu!

Pozdrawiam

Kornik