sianko Napisano 1 Listopada 2008 Napisano 1 Listopada 2008 Witam! To mój pierwszy Nieuport, dlatego zdaję sobie sprawę, że model ma sporo błędów. Zdecydowałem się na malowanie rosyjskie, ponieważ wydało mi się najprostsze ( i częściowo pozbyłem się wrednego srebrnego humbrola). Ogólnie model dość przyjemnie się sklejało, niektóre elementy dodałem ( wyposażenie kabiny ,piramidka i mocowanie km. oraz sam Lewis ). A teraz fotki: Pozdrawiam! Cytuj
jachud3 Napisano 1 Listopada 2008 Napisano 1 Listopada 2008 karabinek na 6+ fajne brudzenie malowałeś humbrolem 11? jedyne co mnie trochę niepokoi to te dziurki małe na boku kadłuba tam gdzie model jest 'zasznurowany'.. to tak miało być? Cytuj
sianko Napisano 1 Listopada 2008 Autor Napisano 1 Listopada 2008 malowałeś humbrolem 11? Dokładnie jedyne co mnie trochę niepokoi to te dziurki małe na boku kadłuba tam gdzie model jest 'zasznurowany'.. to tak miało być? Jeśli chodzi Ci o te dziurki gdzie wychodzą linki od sterów, to raczej tak. Pozdrawiam! Cytuj
ZIO BY NAITT Napisano 1 Listopada 2008 Napisano 1 Listopada 2008 Łaaaaał , piękny jak zwykle Jak zwykle weathering w Twoim wykonaniu rządzi - chyba zacznę bardziej stanowczo działać na tym polu . Czy możesz napisać co było nie tak z Twoim Humbrolem PS. Jachud , te otworki w kadłubie są jak najbardziej w porządku - przechodziły przez nie ruchome cięgna steru wysokości . PZDR Cytuj
sianko Napisano 1 Listopada 2008 Autor Napisano 1 Listopada 2008 Czy możesz napisać co było nie tak z Twoim Humbrolem Question No cóż, ta farbka po prostu zrobiła się jak zsiadłe mleko ( chyba kiepsko domykałem małym młotkiem wieczko). Pozdrawiam! Cytuj
Avi Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 Czołem ;) Model przepięknie wykonany. Wspaniale zrobiłeś również karabin maszynowy. Bardzo ładne - Gratulacje. Jak zawsze u Ciebie, najwyższy poziom. Jednak nie ustrzegłeś się i błędów, niestety. Najważniejszym jest...... malowanie. Skoro pomalowałeś samolot na kolor aluminium, to maszyna powinna mieć owiewkę zagłówka za kabiną pilota, tak jak w późniejszych Ni-17. Wynika to stąd, ze WSZYSTKIE dostarczone Rosjanom z Francji Ni-11 były w naturalnym kolorze cellonu (żółte) lub w kamuflażu dwubarwnym. Francuzi podczas fabrykacji Ni-11 nie używali jeszcze aluminiowego proszku, zaczęli to robić dopiero przy produkcji kolejnych wersji. A właśnie oryginalny francuski wariant nie miał owego zagłówka. Natomiast Ni-11 produkowane w Rosji w zakładach Duks były malowanie już na taki właśnie aluminiowy kolor. Miały zagłówek (wszystkie!!!). Ponadto, posiadały one inny system mocowania naskrzydłowego karabinu maszynowego (był to stojak konstrukcji zbrojmistrza Vasiliya Yordana - prostszy, ale bardziej niezawodny). Tak więc, Twój model powinien być malowany kolorem CDL (cellonowane płótno - jasny, mocno żółty odcień). Oczywiście te kilka uwag z mojej strony nie wpływają na to, że Twój model wygląda naprawdę pięknie. Pozdrawiam Avi Cytuj
sianko Napisano 2 Listopada 2008 Autor Napisano 2 Listopada 2008 Witam! Dzięki Avi za wyjaśnienie moich błędów Miały zagłówek (wszystkie!!!) Czyli rozumiem ten zagłówek wyglądał jak w Nieuporcie 16? Pytam bo w wypraskach jest taki zagłówek, więc jeszcze mogę go dokleić Pozdrawiam! Cytuj
sianko Napisano 4 Listopada 2008 Autor Napisano 4 Listopada 2008 Witam! Poprawiłem Nieuporta dodając mu zagłówek, pozostało jeszcze przerobić mocowanie karabinu, ale na razie dam sobie z tym spokój. Cytuj
Avi Napisano 7 Listopada 2008 Napisano 7 Listopada 2008 No i gitara Teraz wygląda dokładnie jak Nieuport z DUKSa! Cytuj
LordDisneyland Napisano 7 Listopada 2008 Napisano 7 Listopada 2008 I w dodatku nie widać, że przerabiałeś już pomalowany, gotowy model! Szacun , duży szacun... Cytuj
Marudek Napisano 7 Listopada 2008 Napisano 7 Listopada 2008 Wow! Bajerancki model! Malowanie wyszlo calkiem dobrze - mimo zepsutej farbki. A ten karabin zrobiles od podstaw, czy to jakis dodatek? Cytuj
sianko Napisano 7 Listopada 2008 Autor Napisano 7 Listopada 2008 Witam! A ten karabin zrobiles od podstaw, czy to jakis dodatek? Właściwie to pół na pół- zostawiłem korpus a lufę ,magazynek, kolbę i podpórkę zrobiłem od podstaw. Pozdrawiam! Cytuj
jachud3 Napisano 7 Listopada 2008 Napisano 7 Listopada 2008 achud , te otworki w kadłubie są jak najbardziej w porządku - przechodziły przez nie ruchome cięgna steru wysokości . aha, dzięki samoloty I WŚ to raczej nie moja działka ten zagłówek fajnie wygląda Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi