Skocz do zawartości

AH - 1 W SUPER COBRA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Model otrzymalem wczoraaj od kolegi - dzis z rana zaczeło strasznie padać i na chwile przy nim siadłem. po kilku godzinach efekt.

de672a3c944a98bb.jpg

2f45f6f3d2104b3a.jpg

dzis go dokoncze i pozostanie malowanie

Napisano

Model ukonczony. jeszcze tylko lakier mat i po sprawie.

Na co nalezy zwrócic budujac to ustrojstwo - czyli wnioski i przemyślenie przydatne lub nie ( dla tych co tylko ogladaja a nic nie buduja raczej nie przydatne he he he

Model tani jak na skale 1:35 - 53 zl w sklepie internetowym.

Malowanie musi byc z grubsza odwzorowane tak jak w instrukcji ponieważ kilka kalek jest kolorystycznych ( zielone kalki na czarne tło i odwrotnie) . Koniecznie trzeba użyc zmiękczacza ( HUMBROL DECALFIX lub podobne) poniewaz kalka kładzie sie dobrze ale jest duza ilość nitów, które pózniej - mimo polakierowania modelu powoduje ze kalki nie przylegaja za dokładnie i cała praca jest na marne :(.

Co do instrukcji - nie określa dokładnie sposobu malowania wnęk w modelu ( chyba w Italeri wyszli z założenia ze taki model buduje się z grubą dokumenacja - w takim razie czego nei ma blach ?? - okresla tylko kolor farby w podkładzie, nic w detalach.

Pozatym miły i przyjemny - szybko się buduje

Pewnie mozna go zrobić lepiej tylko po co .

48181e9210ac62a0.jpg

e273d45ed03f3e13.jpg

25bc8d84d30fbaa6.jpg

e80e5ac25d6a5c41.jpg

88c7454c65d15468.jpg

Napisano

No kurde... To zes sie uwinal... Efekt wcale nie najgorszy. Powiedzialbym wrecz, ze calkiem dobry. Ja kiedys moze machne Super Cobre ale w wersji Z. Sie zobaczy...

Aa... no i najwazniejsze... Do galerii ze zdjeciami marsz!

Napisano

Buhahahaaa... :haha::haha:

No tak...

Co to ja mialem? To ja zobacze czy nie ma mnie gdzie indziej...

No dobra, a jak to sie stalo, ze relacja znalazla sie w galerii? Wypadaloby teraz okroic watek i zostawic na samej gorze tylko zdjecia...

Napisano

Ładny i szybko zrobiony model

Lakierek napewno przyda się bo jak widać kalkomanie mają tendencje do odłażenia (patrz ogon):

25bc8d84d30fbaa6.jpg

Napisano
Buhahahaaa... :haha::haha:

No tak...

Co to ja mialem? To ja zobacze czy nie ma mnie gdzie indziej...

No dobra, a jak to sie stalo, ze relacja znalazla sie w galerii? Wypadaloby teraz okroic watek i zostawic na samej gorze tylko zdjecia...

Przeniosłem wątek zgodnie z sugestią A wątek moim zdaniem może zostać taki jak jest, prawda?

• 18 years later...