Robert Ostrowski Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 (edytowane) Model przedstawia maszynę o nr 8880 z eskadry "a" , 1 dywizjonu lotniczego Marynarki Wojennej z Gdyni Babi Doły. Zwezda prosto z pudła ,kalki Intech ,które się rozpadły i to tylko cud ,że jakoś je poskładałem. Edytowane 3 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Jak zwykle z radoscią powitałem kolejnego 21 na forum. Szczerze powiedziawszy na pierwszy rzut oka bardzo ładny , ale mała uwaga, jesli można : -co sie stało z pitotą ? -moim skromnym zdaniem , albo amortyzatory za krótkie albo osłony goleni za długie -miejsce mocowania brzechwy stabilizujacej pod kadłubem do koncówki żarowej dyszy powinno byc tez pomalowane na kolor blachy żarowej. Ale ogólne wrażenie pozytywne. Sorry za uwagi, ale to skrzywienie zawodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 babcia131 wniosła trochę cennej merytoryki, to i ja pewnie mniej błędów przy ołówku w przyszłości popełnię, a to cenne uwagi. Sam model bardzo miodny, cenię sobie i samą maszynę, jeszcze bardziej polskie malowanie i świetne wykonanie - farba moim zdaniem idealnie oddaje rzeczywiste MiGi. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 Dzieki babcia131 za merytoryczne uwagi.O o rurce pisałem w warsztacie,Miguś odbył dziewiczy lot na podłogę i pękła niestety nie udało mi się jej równo skleić,mogłem wykonać ją od podstaw ale leń ze mnie osłony chyba w porządku wydaje mi się że to wina zdjęć,są robione lekko z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Staję sie rzeczywiscie "marudną babcią" chociaż od urodzenia noszę spodnie, ale jeszcze jedna uwaga ; -za Mewą nad tymi blaszanymi małymi brzechwami powiny być zaznaczone klapki dodatkowych włotów powietrza. To bardzo ważny i charakterystyczny element 21. Nie moge niestety wstawic w tym momencie żadnego zdjęcia, buszuje na służbowym kompie i to z doskoku. Dla zainteresowanych- na zdjęciach w czasie lotu sa one dobrze widoczne - uchylone , w czasie postoju na ziemi zakryte charakterystycznymi czerwonymi siatkami. Ale kolor rzeczywiscie oddany dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 Klapki są,tylko że wash w nie nie wszedł i na foto nie widać. Co do koloru to Vallejo aluminium,miałem z nim przeboje jak mi zaczoł spływać po pryśnięciu sidoluxem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Proszę, kolejny ładny Bis-ek na forum W tym morskim malowaniu prezentuje się bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Zwracam Honor, jednak zbliżenia lepiej pozwalają ocenić model. Jak na tą skalę to i tak linie podziału wyszły elegancko. Widać że są to linie podziału blach , a nie bruzdy po orce na polu. Naprawdę ładny samolocik, jak trochę odpoczniesz postaraj się poprawic pitotę, szkoda żeby taki drobny element psuł taki przyjemny widok. Nie będę już więcej marudził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Witam:) Model prezentuje się naparwdę nieźle ... Choć jak wspominał "babcia131" brakuje kilku elementów ,a przede wszystkim ładnej wyprofilowanej rurki OCP - z skrzydełkami . Która dla nas Modelarzy i Fanatyków TEJ PIĘKNEJ MASZYNY to podstwa. Ale to tylko nasze takie uwagi Cieszy nas to ,że ten samolot ma takie powodzenie wsród modelarzy . Pozdrawiam Serdecznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Oraz jakbyś mógł to prosiłbym abyś zmienił w modelu jeden element który znajduje się u Ciebie po prawej stronie osłony przedniej goleni podwozia. Jest to odbiornik temperatury powietrza P-5 i jest dla potrzeb stacji radiolokacyjnej. I powinien się znajdować przy lewej osłonie. Widzę ,że jest to drugi model z tego typu wadą. Czyżby w instrukcji był błąd? . Pozdrawiam . I to tylko taka drobnostka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Też mi się podoba, co do tego czujnika P-5 to chyba jest błąd w instrukcji ja powieliłem go również. Farbka bardzo ładnie pasuje odcieniem do naszego miga. Kultowy samolot - taki spitfire naszego lotnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 A ja zacznę od początku, czyli od jednostki, która błędnie podałeś. Samolot który prezentujesz nosi godło 34.PLM MW (godła przy numerze) natomiast głowa siouxa na stateczniku to godło 1.eskadry tegoż pułku! Godłem 1.dlmw (następcy 34.PLM MW) była mewka-> http://air.radom.pl/odznaki/gdynia1.jpg natomiast godłem eskadry A była głowa Siouxa, ale wpisana w biało-niebieską tarczę (na samolotach malowana bez napisów również na statecznikach pionowych)-> http://air.radom.pl/odznaki/gdynia4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Ano jest I rzeczywiście wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi