Skocz do zawartości

Mig- 3 Early TRUMPETER 1/48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Skończony, miało być pięknie a nie jest, na sam koniec zawaliłem kompletnie okopceniami z układu wydechowego. Najgorsze jest to że nie mam już jak tego poprawić bez powtórnego malowania, a na to już siły nie mam. Trzeba będzie ten element jeszcze poćwiczyć.

Fotki robione z samego rana przed pracą więc i czasu było niewiele

HPIM7251.jpg

HPIM7252.jpg

HPIM7253.jpg

HPIM7260.jpg

HPIM7261.jpg

HPIM7259.jpg

HPIM7255.jpg

HPIM7256.jpg

HPIM7257.jpg

HPIM7262.jpg

Napisano

Dzięki długonosemu zwróciłem uwagę na radzieckie konstrukcje i cały czas widzę w nim tylko piękno i harmonię linii, tak więc z Twoim modelem nie jest wcale inaczej, ma w sobie wszystkie cechy tej konstrukcji.

Co do śladów eksploatacyjnych, czy okopceń, to uważam, że jeden samolot w trakcie swojej służby mógł wyglądać bardzo różnie, wizja modelarza czasem poparta jest tylko jednym zdjęciem konkretnego egzemplarza.

Twój jest w tej chwili po misji i czeka na tankowanie i uzupełnienie uzbrojenia.

Jedyne co bym zrobił inaczej, to cieńsze ścianki klap podwozia, wylotów kaemów.

Pozdrawiam Jarek

Napisano

Witam

Twój Mig jakkolwiek ekspresowo wykonany, prezentuje się całkiem do rzeczy. Widać, że w dobrze wybrałeś zestaw na modelarskie wczasy po Pfeilu

Jedyne rzeczy,do których się doczepię, to:

1. Nieco zbyt ciemne okopcenia. Na takim czarnym nosie mile widziane byłoby zastosowanie mocniejszych, jasnych przepaleń blachy, a potem dopiero elementów dymu. Tutaj nie są one zbyt widoczne.

2. Jakość niektórych obić. Część z nich jest wykonana świetnie (owiewka i krawędzie natarcia), natomiast te umieszczone na osłonie silnika i na samym czubku kołpaka są nieco sztuczne.

Ogólnie model sprawia przyjemne wrażenie, a gładka powierzchnia wygląd kółek i zacieki są dowodem na to słuchasz rad kolegów

Pozdrawiam

Kornik

Napisano

Dzięki Panowie za dobre słowa

Kurcze kornik_69 masz rzeczywiście rację, przyjrzałem się zdjęciom i fakt na czubku kołpaka wyszła mi stokrotka, ale to przez zapatrzenie na Twoje kołpaki Jak wrócę do domu to poprawię to.

Napisano

Ani się obejrzałem i bum bęc model już gotowy

Będę miał się na czym wzorować jak kiedyś wyciągnę swojego z przepastnych czeluści szafy

Ogólnie prawie cały mi się bardzo. To co jakoś mi nie do końca pasuje to otarcia na łączeniach skrzydła z kadłubem. Jak na mój gust są zbyt mocne.

Nie mniej nie pogardziłbym taką maszyną na swojej półce