ariel007 Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Witam wiosennie. Dlaczego dwa naraz? Najpierw kupiłem na alle... model Italeri (Pink Jaguar to jest to!), potem do niego dokupiłem blaszki od Hasegawy - myślałem że będą w większości pasować - niestety nie pasowały. To dokupiłem do blaszek model Hasegawy oraz żywiczny fotel do Italerki. Hasegawa i Italeri to dwa różne modele - każdy trochę inny - na forach oceniają, że Hasegawa jest bliższa oryginałowi. Niestety ona też ma błędy (wiele można poprawić blaszkami Edka - np hamulce ). Modele malowane emaliami olejnymi: Italeri - Humbrolem 250 (Desert Pink) a Hasegawa Model Masterami. Zabiegi "upiększające" to Tensocromy (własny na bazie Desert Sand + białe wypłowienia u "pinka") i Smoke Tamiyi. Jako błysk zadebiutował oryginalny Future (przezroczysty jak woda i smakuje jak... pachnie inaczej niż Sido - ładniej, lekko miętowo). Wash to oleje Van Gogha (pink) i Dark Wash MIG-a. Potem poszedł matt Pactry, cienie do powiek Tamiyi i lakier satin Microscale. Od siebie dodałem oszklenie na dziobie (z głowicą), wylot APU oraz główny zawór do tankowania. Jak zawsze parę rzeczy nie poszło tak jak chciałem np. za długo trzymałem nie starty własnej roboty wash (White Spirit + olej Van Gogha) na "pinku" i potem usuwanie tego sporą ilością White Spirit-u spowodowało lekkie "zniszczenie" kalek choć były zabezpieczone Future (z pędzla). Z rozpędu zrobiłem "uniwersalną podstawkę lotniskową": karton z zapuszczonymi czarnym tuszem nacięciami, szary podkład z puszki (z baumarketu), jasne i ciemne lifecolory, smoke Tamiyi, własny Tensocrom (biało-czarno-kerosynowy) i cienie Tamiyi. Na wszystko poszedł Satin Cote Humbrola. Plus ramka do zdjęć z Tesco (promocja była). Dla zainteresowanych samolotem link do Wiki http://pl.wikipedia.org/wiki/SEPECAT_Jaguar Zapraszam do galerii: pudełka: Model Hasegawy: Model Italeri: Zdjęcia grupowe: Bonus ("kotki dwa" na Jaguarze) - wiem, że to nie ten dział ale ładne: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Piękne! Miałem kiedyś sklejoną Italerkę, ale nie na takim poziomie. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Oba modele prezentują się świetnie. Na italerce o wiele lepiej wygląda wash i cieniowanie. Ogólnie jest wielce OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Raz, że sam samolot to wyjątkowo interesująca konstrukcja, a dwa że poziom wykonania modeli naprawdę dobry więc modele cieszą oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Jak dla mnie Italerka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Piękne kociaki Wykonanie z dbałością o każdy detal bardzo ładnie się prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topper Harley Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Z tego co opisujesz wsadzone sporo pracy co widać. p.s różowy wygląda ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Pięknie wykonane "kociaki" . Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Piękne modele Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 No,no miłe dla oka "kociaki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi