jonnym Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Witam.Po dwóch miesiacach prac i poznawania 109 pierwszy wyrób gotowy Bf 109 F2 producenta Zvezda. Model o duzej ilosci częsci, sklejalny,szpachlowania niewiele.Cztery wersje malowań, ja wybrałem malowanie z wiosny 1942 roku Hannsa Trautlofta z JG 54.Pierwszy miesiąc miałem problem z ustaleniem kolorystyki samolotu poniewaz wczesniej mial on malowanie zielono-piaskowe, w 1942 roku został przemalowany. Jest to moja pierwsza sto dziewiątka wiec byków jest sporo ale przedemna jeszcze cztery sztuki i bedzie gdzie sie poprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Nie znam się kompletnie na lotnictwie, ale muszę powiedzieć, że bardzo mi się podoba, szczególnie kamuflaż oraz brudzenie spodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Zdjęcia słabe, bez zbliżeń nie widać detali, ale model wygląda całkiem fajnie. Co do brudzenia to preferuje bardziej stonowane wykonanie, to kwestia gustu. Ale jest trochę niekonsekwentne, bo od wydechów osmolony a wnęki km-ów czysciutkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Dałeś zdjęcia "ogólne", więc ja go tak ocenię. Podoba mi się malowanie i brudzenie. Jedyne, do czego się przyczepię, to to, co zauważył Banny - km-y, a poza tym te kreski między kołami za chłodnicą. Mimo wszystko jest fajny. Daj więcej zdjęć detali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 24 Lipca 2012 Autor Share Napisano 24 Lipca 2012 Tak jest Panowie zdjecia ogólne, nie były one robione pod forum tylko dla siebie ale miałem chciwle w niedziele dla siebie wiec poszły na forum.Trautlofta zostawiłem juz w spokoju.Z baboli które zrobiłem z braku wiedzy o 109 to brak szarego podkładu pod swastyką i pomalowany obrys oszklenia kabny-tam gdzie pilot sobie odsuwał boczne szyby.Co do MG 17 to miały byc okopcone i ja bardzo lubie to robic ale po przeczytaniu kilkudziesieciu relacji na tym i innych forach odkryłem ze kazdy model gdzie było tylko troche okopcenia był karcony za to.Podobno ma byc wszystko na czysto zrobione- nie wiem, nie znam sie ale jak tylko ktos mi potwierdzi zeby zrobic okopcenia to to zrobie. karolkonw- na warsztacie juz jest Bf 109 E3 tamiya- malowanie albo Adolf Galland JG26 Albo Ludwig Froba JG 77, narazie nie moge sie zdecydowac.Postaram sie wrzucic warsztat.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi