hadzi Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Na samolocie latal w maju i czerwcu 1919r w 4 eskadrze glownie por.pil. Artur Jurkiewicz. Lotniska Wilno i Lida. Kalkomanie z modelu Choroszy - szachownice modyfikowane za pomoca paskow X-tradecals, godlo to prezent od Przyjaciela, ktoremu jezeli zaglada, raz jeszcze serdecznie dziekuje! Miski mi nie pasuja, zreszta jest zdjecie, gdzie nie ma ich na samolocie, wiec bez bolu z nich zrezygnowalem. Ps. Wiem, wash........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 Model zdecydowanie trzyma poziom - brak washa zupełnie mi nie przeszkadza. Tylko ten Le Rhone taki jakiś smutny, jednobarwny ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2013 To z użycia flasha, naprawdę jest to przecierka stal na czarnym i dodatkowo wash zrobiony oil Tamiya. Podobnie jak ślad oleju na spodzie kadłuba. Zdjęcia robiłem bezposrednio przed wstawieniem posta, więc ze światłem było krucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 Gratuluję, wyszedł bardzo ładnie. __________________________________________________________________________ Na warsztacie: Halifax - Revell/Matchbox 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 Oj, oj... Patrząc na te szmatopłaciki coraz mocniej odczuwam potrzebę zrobienia czegoś takiego. Cód, miód, ultramaryna! Mam Nieuporcika 17 z Choroszego..., 28 starego Revella, Dr I Edka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 Przyjemny Nieuport. Washować może nie tu za bardzo co (no może odznaczenie sterów), ale gdyby rozciąć szachownice na skrzydłach, nakleić oddzielnie na płat i na lotki, to model wyglądałby zdecydowanie bardziej realnie, tym bardziej że lotki zrobione w pozycji wychylonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2013 Przyjemny Nieuport. Washować może nie tu za bardzo co (no może odznaczenie sterów), ale gdyby rozciąć szachownice na skrzydłach, nakleić oddzielnie na płat i na lotki, to model wyglądałby zdecydowanie bardziej realnie, tym bardziej że lotki zrobione w pozycji wychylonej. A skad pewnosc, ze nie sa rozciente-na podstawie zdjec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 A skad pewnosc, ze nie sa rozciente-na podstawie zdjec? Dokładnie tak. Nie widać efektu oddzielenia lotki, wygląda jak przyspawana... Zresztą porównaj z oryginałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Pięniusi, ale zasugerowałbym wklejenie przyrządu, tak charakterystucznego, na pałąku dla wszystkich chyba Nieuportów. Kokpit Nieuportów w zasadzie był "wolny" od wsz Uploaded with ImageShack.uselkich przyrządów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2013 a juz miałem nadzieję, że nikt nie zauważy. Będzie jeszcze wklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi