Skocz do zawartości

Nieuport Ni-24 por.pil. A.Jurkiewicz 1919 - Roden 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na samolocie latal w maju i czerwcu 1919r w 4 eskadrze glownie por.pil. Artur Jurkiewicz. Lotniska Wilno i Lida.

Kalkomanie z modelu Choroszy - szachownice modyfikowane za pomoca paskow X-tradecals, godlo to prezent od Przyjaciela, ktoremu jezeli zaglada, raz jeszcze serdecznie dziekuje!

Miski mi nie pasuja, zreszta jest zdjecie, gdzie nie ma ich na samolocie, wiec bez bolu z nich zrezygnowalem.

9f61f1b7dc307f4b.jpg

25d5dd3020debc88.jpg

3a2b64d1049aa142.jpg

90fd408fcbc5413d.jpg

Ps. Wiem, wash........

Napisano

Model zdecydowanie trzyma poziom - brak washa zupełnie mi nie przeszkadza.

Tylko ten Le Rhone taki jakiś smutny, jednobarwny ...

PZDR

Napisano

To z użycia flasha, naprawdę jest to przecierka stal na czarnym i dodatkowo wash zrobiony oil Tamiya. Podobnie jak ślad oleju na spodzie kadłuba. Zdjęcia robiłem bezposrednio przed wstawieniem posta, więc ze światłem było krucho.

Napisano

Gratuluję, wyszedł bardzo ładnie.

Na warsztacie:

Halifax - Revell/Matchbox 1/72

Napisano

Oj, oj... Patrząc na te szmatopłaciki coraz mocniej odczuwam potrzebę zrobienia czegoś takiego. Cód, miód, ultramaryna! Mam Nieuporcika 17 z Choroszego..., 28 starego Revella, Dr I Edka...

Napisano

Przyjemny Nieuport. Washować może nie tu za bardzo co (no może odznaczenie sterów), ale gdyby rozciąć szachownice na skrzydłach, nakleić oddzielnie na płat i na lotki, to model wyglądałby zdecydowanie bardziej realnie, tym bardziej że lotki zrobione w pozycji wychylonej.

Napisano
Przyjemny Nieuport. Washować może nie tu za bardzo co (no może odznaczenie sterów), ale gdyby rozciąć szachownice na skrzydłach, nakleić oddzielnie na płat i na lotki, to model wyglądałby zdecydowanie bardziej realnie, tym bardziej że lotki zrobione w pozycji wychylonej.

A skad pewnosc, ze nie sa rozciente-na podstawie zdjec?

Napisano
A skad pewnosc, ze nie sa rozciente-na podstawie zdjec?
Dokładnie tak. Nie widać efektu oddzielenia lotki, wygląda jak przyspawana... Zresztą porównaj z oryginałem:

preview_nieuport-24-atl-1-92.jpg