RH Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Przedstawiam modelik ,wobec którego będę szczery aż do bólu,co może nie którym osobom sie spodobać ,ale co tam a więc:...... Tym razem model zza wschodniej granicy z byłego "Kraju Rad" czyli UT-2. I to by było na tyle optymizmu Tylko dlatego go zrobiłem ,bo został mi on podarowany .Nie wiem ile to,to kosztuje ,ale raczej nie skusiłbym się na zakup a to za sprawą tego że jest to po prostu "gniot" .Nie będę się rozpisywał na temat wad i niedokładności bo powstała by z tego rozprawa doktorska . Doszedłem do wniosku że nie będę poprawiał błędów ,które powstały przy wykonywaniu "matki" i zrobię go tak jak wypuścił producent.(którego notabene nawet nie widnieje na skromnej instrukcji.Przynajmniej na tym egzemplarzu) I zrobię go tak jak jest....no...może poza jednym wyjątkiem zamiany cylindrów silnika (wykorzystałem żywiczne z Vectora do Po-2)Bo te z zestawu to już kompletna ruina . Może to być wypowiedź drastyczna ,ale uważam że ten kto robił "matkę " tego modelu ,powinien raczej sprzedawać kwiatki .Nawet w 20% poziom nie jest podobny do np:Planet model lub Silver Wings . Wiem że brakowało w 1:48 modelu tego samolotu na rynku i producent chcąc zapełnić tą lukę ,wypuścił w pośpiechu dla zrobienia kaski żywiczkę . Niestety z uszczerbkiem dla modelu .Przy tak prostym modelu można było się bardziej postarać . No dosyć tej krytyki czas na model .Ile się dało to z niego wydusiłem a efekt na fotkach Model poza zmiana cylindrów ,jest taki jaki został stworzony przez producenta ,aby można zobaczyć było wszystkie "bobole" Cytuj
Pancho Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Ile się dało to z niego wydusiłem a efekt na fotkach No i wydusiłeś Piękny Cytuj
Mikolaj75 Napisano 4 Maja 2013 Napisano 4 Maja 2013 Zgadzam się z kolegami, że efekt jest całkiem przyjemny. Przeczytałem wstęp, poznałem założenia. Trochę szkoda, że zamiast prezentować słabości zestawu nie zdecydowałeś się choćby na jeszcze jedną poza silnikiem zmianę - skrócenie podwozia - teraz wygląda jak na szczudłach. Wiadomo, że producenci nie zawsze nas rozpieszczają, ale żeby od razu dawać im satysfakcję... Poza tym widać, że można z tego zestawu wykonać fajny model. Jaką farbkę użyłeś jako zielony? Pozdrawiam Cytuj
RH Napisano 5 Maja 2013 Autor Napisano 5 Maja 2013 Zgadzam się z kolegami, że efekt jest całkiem przyjemny. Przeczytałem wstęp, poznałem założenia. Trochę szkoda, że zamiast prezentować słabości zestawu nie zdecydowałeś się choćby na jeszcze jedną poza silnikiem zmianę - skrócenie podwozia - teraz wygląda jak na szczudłach. Wiadomo, że producenci nie zawsze nas rozpieszczają, ale żeby od razu dawać im satysfakcję...Poza tym widać, że można z tego zestawu wykonać fajny model. Jaką farbkę użyłeś jako zielony? Pozdrawiam Te samoloty to akurat nie moja bajka (wiadomo co lubie ) a zrobiłem go jako przykład niezbyt dobrego wyrobu i ostrzeżenie dla mniej doświadczonych kolegów .Oglądając plany radzieckie tego modelu ,trzeba by było wszystko poprawiać .Myślę ze wcześniej ,czy później ktoś wypuści lepszy model tego samolotu . Model ten dość dość dawno malowałem ,i dokładnie nie pamiętam jaki to był kolor ,bodajże któryś z zielonych oferowanych z palet Pactry z serii AMT. Niedawno dopiero dostałem silnik zVectora co było powodem że go nareszcie albo na szczęście skończyłem I moge powrócić do moich ulubionych samolocikow Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi