hanadam Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 No dobra. Czasem trzeba skleić jakiś model zeby usprawiedliwić (chyba przed samym sobą) swoje zagladanie na to szanowne forum. Z powodów różnych zyciowych zawirowań miałem ok. 3-letnią przerwę i pewnego grudniowego wieczoru powiedziałem sobie: Jak nie teraz to kiedy? Żeby przypomnieć sobie do czego służy klej , szpachla i jak się maluje wybrałem model który napocząłem kilka lat temu nie chcąc psuć czegoś nowego i fajnego (jednoczesnie udało mi sie zepsuć coś całkiem przyzwoitego ale to przy okazji następnej galerii). Ale na temat. Shinden jest dość starym wypustem Hasegawy, srednio spasowanym i posiadającym paskudne wypukłe linie podziałowe. Kupiłem go kiedyś na aukcji za przyzwoitą cenę nie znając zawartości pudełka - inaczej raczej bym sobie odpuścił - nawet kalek nie miał więc musiałem kombinować coś ze złomu (po fakcie żałuję, że nie natrysnąłem ich - w końcu co za problem pomalować czerwone kółka...) Ale z drugiej strony chcąc mieć taką kaczuszkę nie było innego wyjścia i alternatywy. No więc koty za płoty - w kilka wieczorów model skleiłem i pomalowałem wodnymi gunze'ami i nie czekając na słoneczne dni sfotografowałem przy świetle zarówek co raczej odbiło sie na jakości zdjęć. MOzna krytykować do woli - wiem, ze dobrym modelarzem nie byłem nigdy więc i teraz z kilkunastoma dioptriami i trzęsacymi łapskami nie mam już takich ambicji - ale jak wspomniałem na wstępie: chciałem sobie przypomnieć po co tu zagladam Obiecuję następnym razem mniej pisać ale jakoś tak popłynęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 Shinden to mój ulubiony Japończyk, no może jeszcze Kikka (Karyu), grzechem zatem było by nie zabrać głosu. Powiem tak: - piekielnie poprawny, zrobiłeś go tak, jak się robiło modele w czasach kiedy ten zestaw był "NEW!" Wtedy pewnie w Polsce mało kogo było by na niego stać. Wiem, że tak na prawdę J7W1 było raptem ze 3 sztuki i pewnie właśnie tak wyglądały jak Twój egzemplarz fabryczny zanim Imperium pało, stąd jak najbardziej pasuje stara szkoła. Cieszę się, że powróciłeś do nałogu i gratuluję. Zatem teraz pora na J7W2 (dostępny w 1:48)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 25 Stycznia 2014 Share Napisano 25 Stycznia 2014 Fajnie, że wróciłeś do modelowania! Samolot ciekawy, model solidnie wykonany. Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Stycznia 2014 Share Napisano 25 Stycznia 2014 Fajny model. Ciekawy samolot. I śmigło mu się super kręci ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi