Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jak to przy każdym modelu bywa nie uniknąłem błędów ale jestem zadowolony - sam zestaw sklejał się rewelacyjnie bez żadnych problemów.

e4c3346dad618a7b.jpg

468d1c699dfd5213.jpg

2c0a697ac7b8f621.jpg

4749cf9dddea3c06.jpg

c5703cc1627ff703.jpg

3a8f194e0026c9ca.jpg

f175b899fc6b4ece.jpg

a606723371ca2360.jpg

737b6c3b9c828952.jpg

921dce6f51be581b.jpg

2cab501bd2fa6591.jpg

739beb0b1751c106.jpg

Napisano

Lubię taki klimat.Mi się podoba.Ale śmigło,oszklenie,podwozie do poprawy-zbyt świeże.Poprawiając to będzie się prezentował dużo lepiej.

Napisano
...Ale śmigło,oszklenie,podwozie do poprawy-zbyt świeże...

Uwaga słuszna, bo póki co dość niewiarygodnie taki zestaw wygląda ;) Na golenie i piasty kół wash i może jakieś "brudzingi" a na odpryski lakieru na śmigło i ramy oszklenia świetnie nadają się kredki metaliczne Derwentu. Na kolorowanki na lakierze matowym jak znalazł a i wygląda to wiarygodnie a nie S-F.

Napisano

Fakt faktem przykróciłem sobie roboty o to brudzenie tych trzech elementów choć nie do końca - golenie są złoszowane ale bardzo słabo to widać a po lakierze efekt jeszcze bardziej zbladł, kabinę spróbuję potraktować jakąś kredką; a śmigło przyznaję, że nie wiedziałem jak poradzić sobie z tą srebrną powłoką - z tyłu gdzie jest malowane na czarno zrobiłem mini zadrapania zgodnie z kierunkiem obrotów śmigła.

Napisano

Łopaty śmigieł po krawędzi natarcia możesz potraktować jakimś jasnym metalizerem tak, żeby wyglądały na "wyszlifowane" przez powietrze i wyraźnie odcinały się od reszty. Ewentualnie pokryć łopaty śmigła bezbarwnym błyszczącym po powierzchni i głębokim matem na krawędziach natarcia, tak żeby dość wyraźnie to się odcinało od siebie. Efekt powinien być.