Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1 moja galeria na tym forum więc zaczynam od 0 .

Trochę nietypowe malowanie i uzbrojenie tego samolotu. Dodatki do modelu to w kokpicie blaszka edkowa , i owiewka rob-taurusa. Kalki rising decals.

W dalszym ciągu zdjęcie są do bani.

20_zpsimp3oze1.jpg

21_zpsbrz1nusl.jpg

22_zps8cen7vh8.jpg

23_zpscmochuu1.jpg

24_zpstmpbmmx0.jpg

opinie mile widziane.

Napisano

Muszę kolegi dopytać. Ten przepis:

Mieszanina gunze C60- 51% + gunze C336 49% jak wyjdzie 50-50 to też nie ma problemu.

Takim to sposobem będziesz miał mieszankę na wszystkie samoloty z PH.

To stąd?: http://www.j-aircraft.com/faq/A6M_pt3.htm

Roachie,

An excellent Gunze Acrylics mix for "Hairyokushoku J 3", FS 16350 is 51% of H-70 and 49% of H 336. I´ve tried it myself and it looks excellent.

Regards from Germany,

Joern

I czy na modelach powyżej to jest właśnie ten kolor? Tak nawiasem, one naprawdę zasługują na lepsze zdjęcia...

PS. Co to właściwie znaczy to PH

Napisano

Muszę kolegi dopytać. Ten przepis:

Sporo czytałem, ten i inne przepisy na fs16350 przewijają się na rożnych forach.(to co pokazałeś jest na serii H ) Pospisywałem sobie te receptury (od uważanych za znawcow w temacie). Oczywiście przetestowałem owe przepisy.

Ten bardzo mi odpowiada ze względu na prostotę (tylko 2 kolory do mieszania) . Oba a6m3 są najpierw po całości pomalowane tym kolorem i na to plamy z zielonego.

PH znaczy PEARL HARBOR.

Aby znowu nie rozpętać gownoburzy zaznaczę że moje podpowiedzi służą dla kolegow ktorzy chcą zrobić poprawną (malowanie) miniaturę modelu. Oczywiście nie mam nic do wizji artystycznych .