Skocz do zawartości

Eurocopter EC-665 Tiger UHT Revell 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

ukończony dzisiaj, wkońcu po 3 miesiącach dłubania. Model prosto z pudła zbudowany pod wpływem widoku w locie na ILA 2008.Dodałem kilka dodatków od siebie, reszta zestaw firmowy. Składa się bardzo miło, ładnie odlane detale i dużo części jak na taki model. Malowany Humbrolami, kalki nakładane na płyny Agamy, na koniec werniks z satynowego laieru Humbrol. Zdjęcia robione w południowym słoneczku.Co tutaj dużo mówić, zapraszam do oglądania, komenty i sugestie co poprawić miło widziane.

DSC06598.jpg

DSC06601.jpg

DSC06602.jpg

DSC06603.jpg

DSC06607.jpg

DSC06611.jpg

DSC06614.jpg

Napisano

Super wiatrak. Chyba skusiłeś mnie do zanabycia i zbudowania sobie też takiego...

Pozdrawiam

Napisano

Dolaczam sie do opinii kolegow. Super model. Mam jedynie dwie male uwagi. Po pierwsze - co najbardziej rzucilo mi sie w oczy, to brak ugiecia lopat glownego wirnika. One wrecz do gory sa "zadarte". Troszke to nienaturalnie wyglada i w przyszlosci wez pod uwage mozliwosc wykrzywienia ich w dol nad para, na przyklad...

Druga sprawa to to, ze ciut za czysty jest wiatraczek... Wyglada, jak by dopiero co zszedl z linii montazowej. Oczywiscie to juz kwestia gustu i jak mawiali starozytni Czechoslowacy, de gustibus non est disputandum , ale moim skromnym zdaniem wartaloby dodac troszke zakurzenia, zaciekow itd...

Ale i tak mi sie bardzo podoba.

Napisano

Dziękuje koledzy, że zechcieliście dodać opinie. Łopaty wirnika są strasznie upierdliwe, prostowaem je już kilka razy, ale tym razem mają już poprawne ugięcie. A następny model to będzie chyba wiatrak, zgadnijcie jaki.....

Napisano

Wonderful kit, mate.

well detailled, and fine pictures.

You can be proud of your three months job.

May I suggest a little too dark paint, but it's certainly due to the scale, or photos?

best regards, Nono

Napisano

Bardzo mi się model podoba W rzeczywistości też jest taki ciemny jak na fotkach? Może wrzuć jakieś trochę rozjaśnione, to zobaczymy jak farby się położyły.

• 2 months later...