Roobert Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 Witam w tak piękny deszczowy i zimny dzień. Oto nadszedł czas pokazania wypocin i poddania się pod ocenę publiki Najpierw kilka słów o modelu. Jest to przepak Italeri ale jakość wykonania jest bardzo dobra. Model ma już trochę lat ale dokładając Edkowe blachy podnosimy jego wartość. Jest to jak narazie jedyny s.W.S. z działkiem na rynku (coś tam w zapowiedziach od skośnookich się pojawia ale wersja UHU). Jak na pojazd lżej opancerzony jest nieco węższy od Pantery ale dłuższy od niej. Warsztat znajduje się tutaj: viewtopic.php?t=15767 Jak widać pojazdy w jednolitym kamo też mogą być ciekawe. Dioramkę starałem się utrzymać w klimacie późnej jesieni ale suchej. Dlatego dominują beże i inne piaskowo-brązowe odcienie. Cytuj
Pafica Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 Bajerancki. Na pewno rewelacyjnie prezentuje się na półce. Cytuj
93mati Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 Super Obicia robione gąbką? Jakim kolorkiem? Ciekawi mnie jeszcze Twoja technika zabiegów z gąskami... Co za stek pytań Cytuj
Roobert Napisano 6 Września 2009 Autor Napisano 6 Września 2009 Obicia robione gąbką? Jakim kolorkiem? Ciekawi mnie jeszcze Twoja technika zabiegów z gąskami... Tak, gąbkowane. Na kolor bazowy "gąbeczkuję" kolor jaśniejszy od bazy. Jest dobierany na oko, po prostu taki, żeby było go widać. A następnie mieszam kolor panzergrau z ciemnym brązem (tez obojętnie jaki) i nakładam gąbką w te same miejsca co wcześniej. Nie zakrywam dokładnie poprzedniego koloru a uderzam gąbką w przypadkowe miejsca. Co do przetarć na krawędzi (np. przedni zderzak) to prostopadle do krawędzi przecieram gąbką. Tak jakbym suchym pędzlem robił, ale tutaj mam więcej farby żeby zostały rysy i smugi. I jak wcześniej, jaśniejszy kolor a potem mieszanka. Co do gąsek to po sklejeniu ich w odpowiedni kształt maluje na czarno jako podkład. Potem rozrabiam ciemnobrązowy pigment i nakładam go na całość gąsek. Jeśli ma być błoto to ten kolor rozrabiam także z żywicą i piachem i nakładam. Potem biorę jeszcze ciemniejszy pigment i tez rozrabiam z Fixerem. Też smaruje gąskę ale już bardziej "wybiórczo", nie całą. Na to wszystko po wyschnięciu rozrabiam jasnopiaskowy pigment i też wybiórczo maziam. Na końcu tym jasnym suchym pigmentem kurzę trochę całość. Potem maluję stalowym elementy które dotykają gruntu i kół. Uff, trochę napisałem Opisałem tą metodę w warsztacie z budowy Panther G. Zajrzyj tam Cytuj
adam juszczak Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 Jest supeeer,ale szkoda że nie udało się poprawić tych pocisków. Cytuj
jachud3 Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 Fenomenalny Ale jak to zawsze ja, uczepiam się czegoś 6 fotka od dołu --> pięknie szew na lewym kole nam się prezentuje :P pzdr. Cytuj
Roobert Napisano 6 Września 2009 Autor Napisano 6 Września 2009 Cicho.. wcale go tam nie ma, doznajecie zbiorowych omamów A tak na serio, to dzięki za pozytywne komentarze Cytuj
jachud3 Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 Cicho.. wcale go tam nie ma Okej, przed następną galerią puść do mnie PW, podam Ci numer konta pzdr. Cytuj
Boozy Napisano 6 Września 2009 Napisano 6 Września 2009 Musze przyznać, że prezentuje się ekstra. Tylko ta żółtawa trawa mi nie podchodzi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi