Roobert Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Witam w tak piękny deszczowy i zimny dzień. Oto nadszedł czas pokazania wypocin i poddania się pod ocenę publiki Najpierw kilka słów o modelu. Jest to przepak Italeri ale jakość wykonania jest bardzo dobra. Model ma już trochę lat ale dokładając Edkowe blachy podnosimy jego wartość. Jest to jak narazie jedyny s.W.S. z działkiem na rynku (coś tam w zapowiedziach od skośnookich się pojawia ale wersja UHU). Jak na pojazd lżej opancerzony jest nieco węższy od Pantery ale dłuższy od niej. Warsztat znajduje się tutaj: viewtopic.php?t=15767 Jak widać pojazdy w jednolitym kamo też mogą być ciekawe. Dioramkę starałem się utrzymać w klimacie późnej jesieni ale suchej. Dlatego dominują beże i inne piaskowo-brązowe odcienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Ładniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Bajerancki. Na pewno rewelacyjnie prezentuje się na półce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Super Obicia robione gąbką? Jakim kolorkiem? Ciekawi mnie jeszcze Twoja technika zabiegów z gąskami... Co za stek pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecki Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 bardzo ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 6 Września 2009 Autor Share Napisano 6 Września 2009 Obicia robione gąbką? Jakim kolorkiem? Ciekawi mnie jeszcze Twoja technika zabiegów z gąskami... Tak, gąbkowane. Na kolor bazowy "gąbeczkuję" kolor jaśniejszy od bazy. Jest dobierany na oko, po prostu taki, żeby było go widać. A następnie mieszam kolor panzergrau z ciemnym brązem (tez obojętnie jaki) i nakładam gąbką w te same miejsca co wcześniej. Nie zakrywam dokładnie poprzedniego koloru a uderzam gąbką w przypadkowe miejsca. Co do przetarć na krawędzi (np. przedni zderzak) to prostopadle do krawędzi przecieram gąbką. Tak jakbym suchym pędzlem robił, ale tutaj mam więcej farby żeby zostały rysy i smugi. I jak wcześniej, jaśniejszy kolor a potem mieszanka. Co do gąsek to po sklejeniu ich w odpowiedni kształt maluje na czarno jako podkład. Potem rozrabiam ciemnobrązowy pigment i nakładam go na całość gąsek. Jeśli ma być błoto to ten kolor rozrabiam także z żywicą i piachem i nakładam. Potem biorę jeszcze ciemniejszy pigment i tez rozrabiam z Fixerem. Też smaruje gąskę ale już bardziej "wybiórczo", nie całą. Na to wszystko po wyschnięciu rozrabiam jasnopiaskowy pigment i też wybiórczo maziam. Na końcu tym jasnym suchym pigmentem kurzę trochę całość. Potem maluję stalowym elementy które dotykają gruntu i kół. Uff, trochę napisałem Opisałem tą metodę w warsztacie z budowy Panther G. Zajrzyj tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Piękny brzydal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Jest supeeer,ale szkoda że nie udało się poprawić tych pocisków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Fenomenalny Ale jak to zawsze ja, uczepiam się czegoś 6 fotka od dołu --> pięknie szew na lewym kole nam się prezentuje :P pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 6 Września 2009 Autor Share Napisano 6 Września 2009 Cicho.. wcale go tam nie ma, doznajecie zbiorowych omamów A tak na serio, to dzięki za pozytywne komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Cicho.. wcale go tam nie ma Okej, przed następną galerią puść do mnie PW, podam Ci numer konta pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Musze przyznać, że prezentuje się ekstra. Tylko ta żółtawa trawa mi nie podchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Super modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 jak dla mnie - klasa, mucha nie siada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 sie przylacze, bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi