Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam, kolejny model ląduję w galerii. Brudzony przy użyciu pigmentów Valleyo i Miga + emalie AK interactive.

IMG_3016.jpg

IMG_3005.jpg

IMG_3021.jpg

IMG_3004.jpg

IMG_3026.jpg

IMG_3023.jpg

IMG_2999.jpg

IMG_3018.jpg

IMG_3042.jpg

IMG_3043.jpg

IMG_3026.jpg

IMG_3015.jpg

IMG_3006.jpg

IMG_3044.jpg

IMG_3047.jpg

IMG_3037.jpg

IMG_3055.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Zadbaj o światło przy fotografowaniu, sporo ujęć są za ciemne.

Co za kropki, głownie na bocznych fartuchach?

Napisano
Dwie lampy halogenowe 150W i ciągle za mało?

Ładne naświetlenie, jednak o ile zbliżenia są przyzwoite, to plany ogólne są niedoświetlone.

Dla mnie te kroki wyglądają jak kropki

• 1 month later...
Napisano

Fajna ta pokraka, gratulacje.

Jak znajdujesz produkty AK Interactive? Różni się toto czymś od dotychczasowych produktów ze stajni MIG'a? Zastanawiam się, czy warto w to inwestować, czy zostać przy własnych mieszankach farba olejna + terpentyna...

• 3 weeks later...
Napisano

Przeoczyłem zupełnie wasze ostatnie odpowiedzi. Dzięki, właśnie chodziło mi o realizm w tym modelu Cieszę się że się podoba.

ELROGALO

A co do specyfików AK.

Są przede wszystkim bardzo wygodne w użyciu, nadają się do areografu i do pędzla, zmywają się bardzo mało agresywnym white spiritem (można firmowym AK, ja używam Talensa).

Można nimi uzyskać bardzo dużo ciekawych efektów. Można je mieszać z gipsem co daję bardzo przyjemne błotko na przykład. Podpatruj mój wątek T-72, tam zastosuję te produkty na b. szeroką skalę ;)

Ale jeśli masz dobrze opanowane użycie terpentyny i farby olejnej to chyba nie warto jednak. Ja idę trochę na łatwiznę używając gotowców(bardzo dobrej jakości).

Na pewno od reszty produktów miga są zdecydowanie tańsze i głównie to mnie skusiło do ich zakupu.

Ale wiesz dopóki nie spróbujesz to się nie przekonasz każdemu pasuję co innego.