DarkWing Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Witam wszystkich. Do powstania tej skromnej i chyba nietypowej galerii skłoniło mnie zdanie które napisałem przy okazji mojej pierwszej prezentacji modelu (był to motor). Wspominałem wtedy, że modelarstwem zajmuję się od dawna z pewną przerwą i nazbierało się dużo różnych modeli. Chodzi o słowo "dużo" . Wypada więc teraz pokazać co miałem na myśli, przynajmniej to, co z tego pozostało. Część modeli prezentowana jest i bedzie w dziale << pojazdy cywilne>>, część tutaj a część to całkiem odrębny rozdział życiowy - modele R/C . Modele które tu zaprezentuję zostały zbudowane mniej wiecej 10 do 15 lat temu. Po nich było trochę przerwy, potem zdominowały mnie modele zdalnie sterowane, a od może roku znów powrót do modeli plastikowych. Co prawda aktualnie skupiam sie bardziej na pojazdach cywilnych ale pancerka jak stara miłość... nie wygasa . Aktualnie na warsztacie jest T-34/85 Trumpetera w skali 1:16 jednak prace przy nim idą bardzo powoli (z powodu różnych innych zajęć) więc do galerii nie trafi szybko. Predzej zmobilizuję się i wstawię kilka zdjęć ze stanu aktualnego i dalszych postępów w pracy do WARSZTATU. W pudle leży Multiple Gun M16 również Trumpetera w 1:16. Będzie robiony zaraz po T-34. Prezentowane zdjęcia tych moich "historycznych" modeli robiłem dzisiaj, kiedyś modele miały swoją gablotę (w segmencie) i nawet mini dioramę ale aktualnie leżą stłamszone na kupie :(. Stan niektórych jest opłakany a i ówczesne umiejętności modelarskie pozostawiały duuużo do życzenia . Teraz po tym przydługim wstępie zapraszam do zdjęć. Tak prezentuje sie cała kolekcja a tu w poszczególnych zbliżeniach znalazł się nawet model rozpoczęty i z niewiadomych już dzisiaj powodów niedokończony znów w całości tu jakiś epizod w skali 1:24 Panthera, która niestety też nie doczekała końca a na dodatek gdzieś "zgubiła" część lufy :( Pozwolę sobie jeszcze wstawić kilka zdjęć które znalazłem z czasów kiedy modele miały swoje miejsce i swój czas Takie to moje modelarstwo kiedyś było . Dzisiaj mam nadzieję, że prezentowane modele będą dużo lepsze. Czy tak jest, będziecie mogli ocenić niedługo, przy okazji prezentacji wspomnianego T-34. Dziękuję wszystkim za odwiedziny i wszelkie komentarze. Cytuj
Giulio Niewiadomski Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Nie mój ulubiony dział, ale "stuka zu fuss" prezentuje się całkiem fajnie Cytuj
kamil83 Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Modeli jest dużo, to fakt. Na pewno sklejone i pomalowane czysto, ale co z tego. Są płaskie, ogólnie nadają się do dalszych prac. Wydają się niedokończone. Cytuj
apsik41 Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Fajna kolekcja, trochę mała, ale naprawdę super wozy i ekstra pomalowane są. ... trochę małacofam to, bo w 1;35 nie tak łatwo się majstruje. Cytuj
Konrad C Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Ach... masz już niedostępnego Crusadera z Italki? Cytuj
DarkWing Napisano 31 Marca 2011 Autor Napisano 31 Marca 2011 Witam ponownie Po wielu przemyśleniach postanowiłem..... Z powodu braku miejsca na ekspozycję prezentowanych modeli oraz obecnych zainteresowań (skala 1:12, 1:16) istnieje możliwość nabycia powyższych modeli . NAJBARDZIEJ byłbym zainteresowany wymianą na inne modele, jednakże nowe, niesklejone pojazdów cywilnych (samochody i motocykle) w skali 1:12, 1:24. Osoby jakkolwiek zainteresowane proszę na PW Cytuj
repmed Napisano 31 Marca 2011 Napisano 31 Marca 2011 Fajne zabytki. Wspomnień czar, że tak powiem. Cytuj
imek46 Napisano 1 Kwietnia 2011 Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam ponownie Po wielu przemyśleniach postanowiłem..... Z powodu braku miejsca na ekspozycję prezentowanych modeli oraz obecnych zainteresowań (skala 1:12, 1:16) istnieje możliwość nabycia powyższych modeli . NAJBARDZIEJ byłbym zainteresowany wymianą na inne modele, jednakże nowe, niesklejone pojazdów cywilnych (samochody i motocykle) w skali 1:12, 1:24. Osoby jakkolwiek zainteresowane proszę na PW A ja mam propozycję. Wrzuć to wszystko na allegro i zobaczysz. Ja tam swoje wszystkie sprzedaje Cytuj
Hafes Napisano 1 Kwietnia 2011 Napisano 1 Kwietnia 2011 Modeli jest dużo, to fakt. Na pewno sklejone i pomalowane czysto, ale co z tego. Są płaskie, ogólnie nadają się do dalszych prac. Wydają się niedokończone. Bardzo lubię takie komentarze... A napisał przecież, że modele zrobione ok. 10-15 lat temu. Ech, szkoda gadać. Każdy jakoś zaczynał. Moje też nie wyglądały lepiej kilka lat temu. Czasem warto spojrzeć wstecz i przypomnieć sobie jak się kiedyś kleiło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi