DarkWing Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Witam wszystkich. Do powstania tej skromnej i chyba nietypowej galerii skłoniło mnie zdanie które napisałem przy okazji mojej pierwszej prezentacji modelu (był to motor). Wspominałem wtedy, że modelarstwem zajmuję się od dawna z pewną przerwą i nazbierało się dużo różnych modeli. Chodzi o słowo "dużo" . Wypada więc teraz pokazać co miałem na myśli, przynajmniej to, co z tego pozostało. Część modeli prezentowana jest i bedzie w dziale << pojazdy cywilne>>, część tutaj a część to całkiem odrębny rozdział życiowy - modele R/C . Modele które tu zaprezentuję zostały zbudowane mniej wiecej 10 do 15 lat temu. Po nich było trochę przerwy, potem zdominowały mnie modele zdalnie sterowane, a od może roku znów powrót do modeli plastikowych. Co prawda aktualnie skupiam sie bardziej na pojazdach cywilnych ale pancerka jak stara miłość... nie wygasa . Aktualnie na warsztacie jest T-34/85 Trumpetera w skali 1:16 jednak prace przy nim idą bardzo powoli (z powodu różnych innych zajęć) więc do galerii nie trafi szybko. Predzej zmobilizuję się i wstawię kilka zdjęć ze stanu aktualnego i dalszych postępów w pracy do WARSZTATU. W pudle leży Multiple Gun M16 również Trumpetera w 1:16. Będzie robiony zaraz po T-34. Prezentowane zdjęcia tych moich "historycznych" modeli robiłem dzisiaj, kiedyś modele miały swoją gablotę (w segmencie) i nawet mini dioramę ale aktualnie leżą stłamszone na kupie :(. Stan niektórych jest opłakany a i ówczesne umiejętności modelarskie pozostawiały duuużo do życzenia . Teraz po tym przydługim wstępie zapraszam do zdjęć. Tak prezentuje sie cała kolekcja a tu w poszczególnych zbliżeniach znalazł się nawet model rozpoczęty i z niewiadomych już dzisiaj powodów niedokończony znów w całości tu jakiś epizod w skali 1:24 Panthera, która niestety też nie doczekała końca a na dodatek gdzieś "zgubiła" część lufy :( Pozwolę sobie jeszcze wstawić kilka zdjęć które znalazłem z czasów kiedy modele miały swoje miejsce i swój czas Takie to moje modelarstwo kiedyś było . Dzisiaj mam nadzieję, że prezentowane modele będą dużo lepsze. Czy tak jest, będziecie mogli ocenić niedługo, przy okazji prezentacji wspomnianego T-34. Dziękuję wszystkim za odwiedziny i wszelkie komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Nie mój ulubiony dział, ale "stuka zu fuss" prezentuje się całkiem fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Modeli jest dużo, to fakt. Na pewno sklejone i pomalowane czysto, ale co z tego. Są płaskie, ogólnie nadają się do dalszych prac. Wydają się niedokończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Fajna kolekcja, trochę mała, ale naprawdę super wozy i ekstra pomalowane są. ... trochę małacofam to, bo w 1;35 nie tak łatwo się majstruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Ach... masz już niedostępnego Crusadera z Italki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 31 Marca 2011 Autor Share Napisano 31 Marca 2011 Witam ponownie Po wielu przemyśleniach postanowiłem..... Z powodu braku miejsca na ekspozycję prezentowanych modeli oraz obecnych zainteresowań (skala 1:12, 1:16) istnieje możliwość nabycia powyższych modeli . NAJBARDZIEJ byłbym zainteresowany wymianą na inne modele, jednakże nowe, niesklejone pojazdów cywilnych (samochody i motocykle) w skali 1:12, 1:24. Osoby jakkolwiek zainteresowane proszę na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
repmed Napisano 31 Marca 2011 Share Napisano 31 Marca 2011 Fajne zabytki. Wspomnień czar, że tak powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam ponownie Po wielu przemyśleniach postanowiłem..... Z powodu braku miejsca na ekspozycję prezentowanych modeli oraz obecnych zainteresowań (skala 1:12, 1:16) istnieje możliwość nabycia powyższych modeli . NAJBARDZIEJ byłbym zainteresowany wymianą na inne modele, jednakże nowe, niesklejone pojazdów cywilnych (samochody i motocykle) w skali 1:12, 1:24. Osoby jakkolwiek zainteresowane proszę na PW A ja mam propozycję. Wrzuć to wszystko na allegro i zobaczysz. Ja tam swoje wszystkie sprzedaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Modeli jest dużo, to fakt. Na pewno sklejone i pomalowane czysto, ale co z tego. Są płaskie, ogólnie nadają się do dalszych prac. Wydają się niedokończone. Bardzo lubię takie komentarze... A napisał przecież, że modele zrobione ok. 10-15 lat temu. Ech, szkoda gadać. Każdy jakoś zaczynał. Moje też nie wyglądały lepiej kilka lat temu. Czasem warto spojrzeć wstecz i przypomnieć sobie jak się kiedyś kleiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi