czak45 Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Po obejrzeniu prac Adama (marder4) musiałem skusić się na ten model nieznanego producenta. Tak jak pisałem w warsztacie - model bardzo delikatny, można nawet powiedzieć że wyjątkowo delikatny jak na tą skalę. Ale tak jak modele innych producentów ,tak również ten nie jest pozbawiony niedociągnięć, które to dla średnio zaawansowanego modelarza nie powinny stwarzać problemów. Widać jaki efekt uzyskałem i jak zwykle jestem średnio zadowolony, choć model akceptuję wg. moich kryteriów. Resztę pozostawiam do waszej oceny. PS. Trawa po raz pierwszy wykonana z "pakuł" do uszczelnień rur. Nawet przyjemny materiał, choć o trochę specyficznym zapachu. Pozdrawiam. Edytowane 15 Stycznia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Czołem Maco robi ciekawe te modele, sam dwa dni temu takiego zrobiłem. Model fajny, błotko na podstawce świetne Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Ogólnie to ja proszę administrację o usunięcie tego osobnika z forum ! NATYCHMIAST !!!!!!!!! Oszukuje !!!!!!! To nie moze być 1:72 !!!! Co najmniej 1:24 jak nie więcej ! A tak na poważnie - bajka zachwyciła mnie podstawka . Wszystko wyważone i takie jak powinno być . Moze jakiś sbs ? Edit : nie wszystko gąsienice do poprawki teraz dopiero zauważyłem , jak ma być idealnie to niech będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Podoba mi się, a błoto jest rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Witam, modelik śliczny, co dużo pisać... każdy widzi :c) A co do błotka... które jakością walczy z modelem... może jakiś mały warsztacik, na temat błotka, plis. Sam teraz walczę z błotnistą podstaweczką i nijak mi nie wychodzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2013 Dzięki za komentarze. Sorrki ale nie mam czasu na SBS (jak na razie) Natomiast jakiś czas temu zrobiłem porównanie kolorów farb, pigmentów i washy. Może się przyda? viewtopic.php?f=40&t=36408 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Czarek świetnie wyszło! Podłoże R E W E L A C J A!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Czyżbyś to był klej do płytek? Jak uzyskałeś mokre kałuże i efekt mokrego błota - lakier połysk czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2013 Droga wykonana tą sama techniką jak ta pustynna z projektu Challenger 2 (za 300 zł.) Z tym że pomalowana inna farbą i przyciemniona innymi pigmentami. Potem zaczynałem od sidoluxu po przez wet effect, aż do Still Water. Właśnie z tego ostatniego specyfiku zrobiłem kałuże, zabarwiłem go delikatnie farbą bazową (ta sama co podłoże) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Brawoooooo, no i widzę, że na Track-Linku też same pochlebne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Projekt za projektem. Wygląda super i to w takiej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi