Skocz do zawartości

sWS Munitionsfahrzeug MACO skala 1:72

czak45

Rekomendowane odpowiedzi

kfotomontaz_zps7742551d.jpg

Po obejrzeniu prac Adama (marder4) musiałem skusić się na ten model nieznanego producenta.

Tak jak pisałem w warsztacie - model bardzo delikatny, można nawet powiedzieć że wyjątkowo delikatny jak na tą skalę.

Ale tak jak modele innych producentów ,tak również ten nie jest pozbawiony niedociągnięć, które to dla średnio zaawansowanego modelarza nie powinny stwarzać problemów.

Widać jaki efekt uzyskałem i jak zwykle jestem średnio zadowolony, choć model akceptuję wg. moich kryteriów.

Resztę pozostawiam do waszej oceny.

PS. Trawa po raz pierwszy wykonana z "pakuł" do uszczelnień rur.

Nawet przyjemny materiał, choć o trochę specyficznym zapachu.

kpopierwszych_zpse0a265f3.jpg

k1_zps749f0eb6.jpg

k2_zpsbbca3409.jpg

k3_zps5bba12f5.jpg

kmzoom1_zpsec604a9b.jpg

kmzoom2_zps0424d8df.jpg

kzoom4bok_zps43e94b35.jpg

ksrednie2_zpsf3085833.jpg

ksrednie1_zps89c50c96.jpg

kzabia_zps5a2b5794.jpg

kdetalb1420oto_zpsf086d19b.jpg

kdetalprzod_zps8002b859.jpg

kdetaltrawa_zpsff92e4fc.jpg

kdetalfigurka1_zpseab4853d.jpg

kdetalfigurkazgory_zps69ae3c30.jpg

kdetalplamapopaliwie_zps5a2cd827.jpg

Pozdrawiam.

Edytowane przez Gość

Ogólnie to ja proszę administrację o usunięcie tego osobnika z forum ! NATYCHMIAST !!!!!!!!! Oszukuje !!!!!!! To nie moze być 1:72 !!!! Co najmniej 1:24 jak nie więcej !

A tak na poważnie - bajka zachwyciła mnie podstawka . Wszystko wyważone i takie jak powinno być . Moze jakiś sbs ?

Edit : nie wszystko gąsienice do poprawki teraz dopiero zauważyłem , jak ma być idealnie to niech będzie .

Witam,

modelik śliczny, co dużo pisać... każdy widzi :c)

A co do błotka... które jakością walczy z modelem... może jakiś mały warsztacik, na temat błotka, plis. Sam teraz walczę z błotnistą podstaweczką i nijak mi nie wychodzi

Pozdrawiam

Droga wykonana tą sama techniką jak ta pustynna z projektu Challenger 2 (za 300 zł.)

Z tym że pomalowana inna farbą i przyciemniona innymi pigmentami.

Potem zaczynałem od sidoluxu po przez wet effect, aż do Still Water.

Właśnie z tego ostatniego specyfiku zrobiłem kałuże, zabarwiłem go delikatnie farbą bazową (ta sama co podłoże)

Pozdrawiam.