Twitch Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Witam wszystkich Po ponad miesięcznej przerwie chciałbym wam zaprezentować kolejny skończony model... jest to ten sam co w poprzednich postach ale koncepcja się zmieniła (swoją drogą jeszcze wcześniej był pomalowany jako zdobyczny przez armię sowietów) Nie ma co za wiele pisać o nim ponieważ jak większość moich modeli był pomalowany farbami Tamiya oraz brudzony pigmentami Vallejo oraz farbami olejnymi Renesans. Dorobiłem mu zimmerit z masy plastycznej Green Stuff no i pierwszy raz udało mi się osiągnąć efekt mokrego błota na podwoziu. Czas na prezentację tego co mi się udało osiągnąć z tym modelem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Janusz co się stało z lewą gąską, chodzi mi o te zwisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2013 Janusz co się stało z lewą gąską, chodzi mi o te zwisy? No właśnie jak dostałem ten model to gąski były już poskładane... po tym jak udało mi się je ściągnąć do malowania to nie szło z nimi do ładu dojść... lewa wyszła jak wyszła całe szczęście że prawa lepiej siadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Nie obraź się ale mi się on średnio podoba, zimmerit wyszedł jak faktura kosza na owoce, poza tym i mniejszymi rzeczami które mogą być kwestią upodobań byłby OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 5 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2013 Nie obraź się ale mi się on średnio podoba, zimmerit wyszedł jak faktura kosza na owoce, poza tym i mniejszymi rzeczami które mogą być kwestią upodobań byłby OK. Nie obrażę się na pewno wiesz jest to moja praca którą chciałem zrobić bez żadnego stresu i presji. Co do zimmeritu to fakt nie wyszedł rewelacyjnie niestety nie miałem żadnego dobrego sprzętu do nadania mu faktury (luźne tłumaczenie to takie że nakładany frontowo itp. itd.) Wystawiłem tą prace na forum w sumie tylko dlatego żeby ktoś obiektywnie go ocenił może uda mi się uniknąć błędów przy następnym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Ale błocio za to jest cacy, zapomniałem napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Błędy wymienione wyżej, błotko na prawdę fajne wyszło. Mówiłeś że robisz sobie przerwe i co, chwila moment i nowy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Janusz, wrażenia podobne do kolegó powyżej. Zimm nie powala, tłumiki mają trochę z a mocną fakturę, ale za to błotko bardzo piękne. Reszta ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 Zimmerit słabiutki, kwestia wprawy. Mnie pierwsze 4 modele też za grubo wyszły, ale teraz już idzie ekstra. Malowanie ok, ale z zimmeritem nic się już nie da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi