wojtas193 Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Warsztat W końcu mogę pokazać jakiś model na forum. Historia zaczęła się od tego zdjęcia: Postanowiłem ruszyć z budową po skompletowaniu zestawu startowego: Academy - M1151, E.T.Model - Gunner Protection Kit, DEF Model - koła, Legend - opancerzenie i kilka blaszek. W międzyczasie kubisz podrzucił mi zdjęcie obantenowanego humvee z Afganistanu i koncepcja się zmieniła. Do końca budowy dążyłem do upodobnienia modelu do egzemplarza ze zdjęcia, co mam nadzieję trochę się udało. Z efektu jestem generalnie zadowolony, chociaż jak wiadomo zawsze może być lepiej. Niemniej budowa modelu dostarczyła mi sporo frajdy i na pewno nie jest to ostatni humvee w moim wykonaniu. Na koniec swoich wywodów chciałbym podziękować wszystkim za uwagi, wskazówki i części, które pomogły przy budowie. Zdjęcia w świetle dziennym: Trochę zdjęć przy sztucznym oświetleniu: Wnętrze przed zamknięciem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Cóż mogę powiedzieć, ładny. Podoba mi się. Szkoda tylko że nie zrobiłeś z niego czyściocha jak ten na foto, fajniej by wyglądał, jak dla mnie. Ale ładny jest taki przykurzony także. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Udany projekt. Ogląda się przyjemnie. Zalecam podstawkę, może figurkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas193 Napisano 30 Listopada 2013 Autor Share Napisano 30 Listopada 2013 Dzięki za opinie. dr.watson, czyścioch początkowo miał być, ale skoro stanęło na wersji z Afganistanu, to tam raczej nie jeżdżą wypucowane jak na defiladę. Gerd, na podstawkę już raz się porwałem i do tej pory leży w szafie nieskończona , a figurki jakoś mnie nie pociągają. Po za tym skąd wziąć figurkę portugalskiego żołnierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 a po co żołnierza? http://www.aliexpress.com/item/Grp-1-Min-Order-40-Mix-in-Grp-1-1-35-World-War-II-Resin-Soldier/1006437233.html albo: http://www.aliexpress.com/item/Grp-1-Min-Order-40-Mix-in-Grp-1-1-35-World-War-II-Resin-Soldier/1006437233.html http://www.toro-model.home.pl/pliki/35f36.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas193 Napisano 30 Listopada 2013 Autor Share Napisano 30 Listopada 2013 Ale to trochę bez sensu, żeby na wojnie ot tak stał sobie pusty Humvee po za bazą, a obok niego jeździł gość na osiołku, albo biegał dzieciak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Świetna praca Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 Świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi