artur2802 Napisano 1 Lipca 2015 Napisano 1 Lipca 2015 Witam wszystkich Ostatniej zimy niejaki Św. Mikołaj przyniósł mi takie coś http://www.mojehobby.pl/products/U.S.-M41-Walker-Bulldog.html Jest to całkiem ładny i zgrabny czołg. Model składał się bardzo przyjemnie, wszystko pasowało. Malowanie farbami Vallejo, potem Sidolux i wash AK. Na koniec pigmenty i grafit ze startego ołówka na przetarcia. Cała ta chemia pochodziła z zasobów ojca created by picasa2html.com Pozdrawiam Artur Cytuj
kornik_69 Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Witam Generalnie jest dobrze, ale nie wspaniale. Model jest całkiem ładnie pomalowany i ma delikatne ślady eksploatacji, które dość fajnie się komponują. Jedynie odcisk palca na prawym boku psuje efekt, a niektóre zacieki przy uchwytach na wieży wyglądają jakby były robione trochę na siłę tak samo przy każdym łączeniu uchwytów z wieżą. Jak dla mnie trochę tego za dużo. Mógłbyś również trochę więcej czasu poświęcić kanistrom (dopracować m.in troki, które mocują kanistry) oraz imitacji km-u na wieży, bo wygląda trochę zabawkowo. Przydałoby się przetrzeć imitację oksydy, a końcówka lufy wygląda jakby nie była ani pomalowana ani pogłębiona. Nie wiem czy to efekt zdjęć czy też powierzchnia w niektórych miejscach trochę za mocno połyskuje. Poza tym jest naprawdę nieźle. Jak na początek twojej przygody z naszym forum, to nawet bardzo dobrze. Powodzenia przy kolejnych pracach! Pozdrawiam Kornik Cytuj
Lipstein Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Kolega wyłożył, co poprawić. Ja bym go jeszcze przykurzył albo prysnął matem, bo strasznie się świeci. No i dziwne te japońskie znaczki... Cytuj
artur2802 Napisano 2 Lipca 2015 Autor Napisano 2 Lipca 2015 Dziękuję za uwagi, na pewno będą pomocne w tworzeniu następnych modeli w tej skali. Pozdrawiam Artur Cytuj
kornik_69 Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Ten odcisk palca, KM i świecenie nadal można niewielkim wysiłkiem poprawić. Może się jednak skusisz i wrzucisz fotki dopracowanego Bulldoga ? Cytuj
bondarek Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Ocieniał nie będę bo nie jestem obiektywny, ale ojcowska duma aż się ze mnie wylewa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi