vooyo82 Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Witam Swoją obecność na forum zainicjowałem jakiś czas temu małą dioramką ''wspomnień czar''. Wypadałoby jednak zacząć od moich pierwszych ''ulepków'' Dwa lata temu, po 18-letniej przerwie, na pierwszy ogień poszedł zestaw TAMIYA JS 2. Model wykonany był prosto z pudła. Farby użyte ( o ile mnie pamięć nie myli) to zestaw AK 4BO RUSSIAN GREEN, chemia była też od AK. Zdaję sobie sprawę, że popełniłem parę "faux pas" jak na mój gust za bardzo przybrudzony, antena trochę przy krótka, a figuranci dalecy od ideału Ale jak to mówią - praktyka czyni mistrza... Reszta moich wypocin wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Też niedawno wracałem. Według mnie OK. Brudzenie to zawsze sprawa indywidualna Akurat ruskie wiele wybaczają i dają pole do popisów do błędów bo u nich jak coś ma być dopasowane/dobre to znaczy, że jest coś nie tak Ten cały sprzęt był w założeniu jednorazowy. Jedyne co mi się rzuciło w oczy to zapasowe gęsi w jednym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 Nie jest źle. Brudzenie ok. Brak mi tylko charakterystycznych uszkodzeń, pogiętych, urwanych błotników, jak na zdjęciach archiwalnych. Walczę z takim samym teraz i trochę go wyeksploatowałem bardziej. Nie pasuje mi też transwestyta jako dowódca ? Stalin nie tolerował takich ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vooyo82 Napisano 25 Lutego 2016 Autor Share Napisano 25 Lutego 2016 Przyznam, że podczas składania nie pomyślałem o typowych śladach eksploatacji w wirach wojny jak zagniecenia, pogięcia itd. Faktycznie przydałoby się parę uszkodzeń. Dowódca za dużo szminki sobie nałożył, co racja to racja:). W następnych moich ulepkach figuranci wyglądają już nieco lepiej, i nie malują się do każdych fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 Sympatycznie wygladajacy JS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Proponuję zmienić barwy broni na kołnierzu dowódcy. "Zając" dowódcą ciężkiego czołgu? Nie uchodzi! A oogólnie model podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi