perdidos Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 Scherman z Italeri+ Tygrys z Hellera...+ kilka drobiazgów- czli: Klasyczna pozycja w stylu ''zrób coś z byle czego'' gdy zaczynałem mą przygodę z modelarstwem, nie istniały dla mnie kupowane komponenty... Jako 14 latek miałem jeszcze jakąś ambicje Trawa- z myjki do naczyń, Droga- papier ścierny, Liście drzew- gąbka z siedzenia samochodowego. Dodatkowo wszystko to, co można było ''znaleźć '' samemu. Jest to ma pierwsza niby- diorama(a może raczej- po prostu podstawka...), i jak narzazie jedyna jaką skończyłem. Lista błędów jest rażąca, przede wszystkim- perfidnie ''podrasowałem'' działo w Schermanie, gdyż oryginalny kaliber ''wydawał mi sie'' za mały. Klapa luku silnikowego, też otwiera sie w złą stronę. Granatnik...- był w zestawie, lecz przykleiłem go na widzimisię... I te zapasowe koła- przegięcie Mimo wszystko, mam jakiś sentyment do tego ulepku... A co do zdjec, to były one robione kiedyś, ''przy okazji'' i dlatego nie tworzą sensownego ciągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Jak na pierwszą to fajna. Powinieneś moje zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Co to za sherman?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 19 Marca 2008 Autor Share Napisano 19 Marca 2008 Dokładnie to nie wiem, Na pudelku pisało tylko- ''M4 Scherman'' a dokładniejsza wersja, to już została przemilczana przez producenta. Jest to zestaw Italeri Nr 7003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Wybaczył bym wszystko poza lufą Sherman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 A "złota dla zuchwałych" to się nie oglądało, co??? Tam 'Pan czołgista" też zakładał na lufę rurę, by wyglądało jak 90-tka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczur Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 sam nie wiem co mi sie bardziej podoba sherman czy ten zniszczony tygrys Niemniej wykonanie bardzo ładne, mogles zrobic odrobine wieksza dioramke to nie bylo by takiego scisku ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Wyszła piękna dioramka propagandowa "O potężnym Shermanie co zjada podłe Tygrysy na śniadanie..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczur Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Wyszła piękna dioramka propagandowa "O potężnym Shermanie co zjada podłe Tygrysy na śniadanie..." zrobic tylko czarnobiala fotke i juz jest plakat propagandowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 21 Marca 2008 Autor Share Napisano 21 Marca 2008 Wszystkie moje modele niemieckiej broni pancernej w skali 1/72 (tygrys, pantera, panzer IV oraz elefant) Zostały wykonane, w jedyny słuszny sposób- czyli jako wraki Co do Tej dioramki, to zainspirował mnie obrazek, na pudelku Tygrysa (Heller nr 79888): Wiadomo, Francuzi dbają o wizerunek towaru który produkują, lecz ta ilustracja, to już przegięcie... Zbytnia gloryfikacja, tej pasiastej konserwy zwanej Tygrysem... Do tego ten scherman w tle. To już wymagało zemsty na tym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Sądząc po tym kraterze w pancerzu Tygrysa, to to, co go trafiło muiało mieć niezłe pier...e Z drugiej strony patrząc na działo Shermana nie mam pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 22 Marca 2008 Autor Share Napisano 22 Marca 2008 Tworzywo które używa Heller, jest bardzo miękkie, i aż sie prosiło, o wykonanie ''efektu ciasta'' Natomiast plastyk Italeri jest już o wiele twardszy. Dlatego następna para- T 34 + Elephant... nie będzie już tak widowiskowa... Mam na razie podstawę do dioramki, lecz nadal poszukuje jakiejś sensownej koncepcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 Wszystkie moje modele niemieckiej broni pancernej w skali 1/72 (tygrys, pantera, panzer IV oraz elefant) Zostały wykonane, w jedyny słuszny sposób- czyli jako wraki Co do Tej dioramki, to zainspirował mnie obrazek, na pudelku Tygrysa (Heller nr 79888): Wiadomo, Francuzi dbają o wizerunek towaru który produkują, lecz ta ilustracja, to już przegięcie... Zbytnia gloryfikacja, tej pasiastej konserwy zwanej Tygrysem... Do tego ten scherman w tle. To już wymagało zemsty na tym modelu O, i to jest słuszna koncepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi