MartiniOCP Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Witam Modelik skończony. Był to bardzo prosty projekt, trochę taki trening i powrót do farb samochodowych. Choć lakier położyłem beznadziejnie to dało go się odratować. Idealnie nie jest, ale na półeczkę wystarczy (tzn. jak będzie półeczka bo, póki co, to wiecie - pudełko po kanapkach). Z baboli trzeba wymienić grubość ziarna (w świetle dziennym jest trochę lepiej niż przy lampce), i przednią rejestrację (zaszła glonem, prawdopodobnie to "topielec" z holandii:D) Polecam ten zestaw każdemu kto chciałby chwilę odsapnąć albo jako prezent dla początkujących modelarzy - b. fajne spasowanie, nie ma problemu z szybami, spasowaniem "góry" z "dołem". Z dodatków: przerobiłem delikatnie wnętrze, wydech, i felgi. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Bardzo ładnie wyszedł, niema się do czego przyczepić ;) Ziarno moim zdaniem jest jak najbardziej okej, zawsze na zdjęciach w sztucznym świetle i ogólnie na zdjęciach wydaje się większe niż w rzeczywistości. Bardzo dobrze się prezentuje, no i zmiana kół na duży plus , ja jedynie bym go tylko zbliżył do ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Piękny youngtimer To chyba był szybki projekt? Ile czasu całościowo zajęło ci złożenie go? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Dzięki za komentarze. ... ja jedynie bym go tylko zbliżył do ziemi Dobra uwaga. Rzeczywiście, auto stoi trochę wysoko. Po włożeniu wszystkiego poszło do góry kilka mm - chyba przez "wanienkę" i szyby. Po Twojej sugestii zdjąłem nawet zderzak przedni, myśląc, że coś do się z tym zrobić, ale nie chce iść. W nagrodę urwałem lusterko i wypadł lewy haloge:D Ale już jest gicior:) To chyba był szybki projekt? Ile czasu całościowo zajęło ci złożenie go? Wiesz co, jakieś 3-4 tygodnie. Ale były to głównie weekendy. Najwięcej czasu zajęła kasta - tutaj warto więcej czasu zarezerwować na szlifowanie lakieru (przy filmie, po robocie:D). pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Fajny Merc, faktycznie trochę za wysoko stoi jak po regeneracji zawieszenia Kolega to ma niezłe tempo z tymi modelami! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Wykonanie extra. Tylko trochę razi ten syf na tak szacownym aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Dzięki. ;] ...Tylko trochę razi ten syf na tak szacownym aucie. Wiem:/ Nie miałem co założyć, ewentualnie jakieś pozostałości po VW Westfalii, ale blachy zaczynałyby się od "VW". Płyn do kalek musiał rozpuścić farbę. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Fajnie, chociaż to nie moja wizja modelarstwa. Kalkę zawsze możesz zakleić normalną rejestracją, mi sporo ich zostaje po ciężarówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Martin, a nie myślałeś żeby napisać do kogoś, kto klei trucki? Z tego co widzę w pudełeczku ze skanką, jest tam calutka masa tablic rejestracyjnych do obklejania wszystkiego, co zapragniesz P.S. Jeśli jesteś chętny, napisz coś na PW, dobierzemy ci jakąś rejestrację Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Model piekny, chcialbym zeby moje sie kiedys tak blyszczaly Ja swoje rejestracje drukuje sam, wiec jesli chcesz jakas specjalna to moge dla Ciebie w formie kalkomanii zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Podziękował. Co do numerów to miło wiedzieć kto w tym siedzi:D Za jakiś czas będę robił wierną (albo niewierną) kopię swojego wozidełka - wtedy się zgłoszę pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi