oltrans Napisano 22 Czerwca 2015 Share Napisano 22 Czerwca 2015 Witam dziś skończyłem pracę nad naczepą do przewozu rur.Pomysł wziął się z programu autostrada przez piekło często były tam pokazywane takie maszyny.Jako iż miałem odpowiedni ciągnik do takiej naczepy postanowiłem ją wykonać od podstaw,tylko opony nie były moje.Jest to pierwsza moja naczepa,ma ona ok metr długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 26 Czerwca 2015 Share Napisano 26 Czerwca 2015 Fajny modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 26 Czerwca 2015 Share Napisano 26 Czerwca 2015 świetny pomysł i realizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Czerwca 2015 Share Napisano 26 Czerwca 2015 Ale rurki kolego popraw, bo psują odbiór. Na ostatnim zdjęciu widać zadziory po rezaniu. Wyrównaj je. Pole do popisu duże, kolor rdzawo brązowy, pigmentami pobrudzić, nadać fakturę można także. Zrób to, a zobaczysz, że się opłaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narcyzik Napisano 27 Czerwca 2015 Share Napisano 27 Czerwca 2015 kolor rdzawobrązowy to kiepski pomysł, nie ma tak dużych rur stalowych o tak grubych ściankach, jezeli rura ma być grubościenna pokrywa się ją betonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 27 Czerwca 2015 Share Napisano 27 Czerwca 2015 kolor rdzawobrązowy to kiepski pomysł, nie ma tak dużych rur stalowych o tak grubych ściankach, jezeli rura ma być grubościenna pokrywa się ją betonem Zawsze można dać cieńszą rurkę, co za problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2015 Z cienką rurką będzie problem bo w sklepie takowych nie widziałem,lecz wymyśliłem inne rozwiązanie polegające na wykonaniu zaślepek.Dziś rurki idą do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Rury rurami, ale ostatnie zdjęcie bezlitośnie wyciąga niedoróbki: - białe okrągłe (światła?) nie oszlifowane wokół, z pozostawionymi resztkami dolewowymi - jeśli dobrze wnioskuję, że to światła, to przydałby się im jakiś podkład np srebrny - czerwone okrągłe różnej wielkości - koła z prawej strony skrzywione względem siebie Jak na tę skalę (bo domyślam się to jakaś większa niż 1:72) to błędów za dużo, choć myślę są do poprawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oltrans Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2015 Wiem jest kilka niedoróbek lecz będe starał się je sukcesywnie poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi