Marcin M. Napisano 6 Stycznia 2015 Share Napisano 6 Stycznia 2015 Witajcie! Weekendowo - świąteczny, bezstresowy jeśli chodzi o spasowanie - no może kabina ciut nie tego - dla odstresowania robiony, bez spinki. Od siebie dodałem żarówki w reflektorach, z ziarenek, które są w pochłaniaczach wilgoci, tyle. Gotowe do podkładu: Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Lutego 2015 Autor Share Napisano 1 Lutego 2015 Baza - russian green i czarny (pactra): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 1 Lutego 2015 Share Napisano 1 Lutego 2015 Szkoda że nie zdecydowałeś się na produkt Miniart. Podobno lepszy od Zvezda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Lutego 2015 Autor Share Napisano 1 Lutego 2015 mikemc, na pewno jest lepszy, bardziej szczegółowy. Ale ten też jest przyjemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Ale czy najważniejsze jest iść po najmniejszej linii oporu? Właśnie najlepiej jest zrobić coś ładnego z zasadniczo trudnego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Ale czy najważniejsze jest iść po najmniejszej linii oporu? Właśnie najlepiej jest zrobić coś ładnego z zasadniczo trudnego modelu . Popieram w 100%. Marcin tutaj też zaglądam.Tak trzymaj(choć na sowietach za bardzo się nie znam). Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Lutego 2015 Autor Share Napisano 8 Lutego 2015 Rozjaśnienia - A124 + A112: Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 Marcinie- daj większe rozjaśnienia koloru bazowego... aby był większy kontrast! Jak przykryjesz to washem- to modulacja Ci "zginie"... Pozdrawiam. ER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Lutego 2015 Autor Share Napisano 15 Lutego 2015 Kontrast zwiększyłem, psikając jasnym zielonym z dwiema kroplami russian green. Nie bez problemów połączyłem wszystko w całość. Producent skopał oszklenie, szybki nie mają fazy, trzeba je wklejać "na zero", co było uciążliwe. Jedną zepsułem - clearfix po paru próbach klejenia zmatowił ja dokumentnie; ratowałem się złomem. Chłodnica, zderzak, lampy do podmalowania. Będzie można washować. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Lutego 2015 Autor Share Napisano 18 Lutego 2015 W oczekiwaniu na wyschnięcie sidoluxu, pobawiłem się ładunkiem, dwie skrzyneczki z amunicją, chusteczka, wikol: Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 19 Lutego 2015 Share Napisano 19 Lutego 2015 A jacyś figuranci? Czekam na dalsze prace. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Lutego 2015 Autor Share Napisano 21 Lutego 2015 Krzysiek, tu będzie samo auto na drodze, polu czy czymś tam. Figuranci w niemieckim wozie będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 ... .Figuranci w niemieckim wozie będą.. Marcin w niemieckim, a nie sowieckim?Bo się pogubiłem. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Lutego 2015 Autor Share Napisano 21 Lutego 2015 No tak, LKW... M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Marca 2015 Autor Share Napisano 5 Marca 2015 Kalki, pierwszy wash, zacieki deszczowe z humbrola 89, trochę olejów, szkielet podstawki: Zdrówko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 6 Marca 2015 Share Napisano 6 Marca 2015 Chcąc zrobić symulację ochlapanej szyby przedniej(pył +woda) zrób i oklej szybę taśmą na miejscu pracy wycieraczki. Resztę szyby pryśnij lakierem matowym+odrobina farby o pylistym kolorze.Opony zmatowisz jeszcze. Coraz piękniejsza ta sowiecka "zaraza". Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Marca 2015 Autor Share Napisano 6 Marca 2015 Krzysiek, patent z brudzeniem szyby na pewno mi się przyda. Opony oczywiście będą jeszcze dopieszczane, brudzone znaczy się niemiłosiernie ale to w końcowej fazie, na podstawce. Coraz piękniejsza ta sowiecka "zaraza". Ja też bardzo polubiłem zielone samochodziki z czasów WWO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 14 Marca 2015 Autor Share Napisano 14 Marca 2015 No dobra, meta blisko. Podłoże z fugi brązowej, koleiny i odciski gąsek: Błoto nakładane twardym pędzlem: Zostaną jeszcze pigmenty i ewentualne cieniowanie błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Koleiny po kołach niestety nie widoczne. Jak wyschnie fuga będzie bardzo jasna.Rozumiem dalsza kosmetyka. Zachlap trochę tylną tablicę.Wydaje się być zbyt czysta w porównaniu z tylną burtą. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Marca 2015 Autor Share Napisano 15 Marca 2015 Koleiny po kołach niestety nie widoczne. Krzychu, widać je, z założenia miały być szerokie, rozjeżdżone w rzadkim błocie i zmarznięte deczko. Specjalnie obserwowałem ostatnimi dniami błoto w pracy (pracuję na betoniarni ) Poza tym, nie chciałem przedobrzyć z błoceniem. Ostatecznie mogę coś dodać, ale to naprawdę ostatecznie. Fuga zbladła, przewidywalnie, dociemniłem czarnym pigmentem rozpuszczonym w terpentynie balsamicznej. Jest ciemniejsza niż na zdjęciach. Zachlap trochę tylną tablicę.Wydaje się być zbyt czysta w porównaniu z tylną burtą. Jest wystarczająco brudna, a nie chciałem całkiem jej dociukać. Takie detale tez w robocie podglądam. Przednia jest w gorszym stanie. Tak to teraz wygląda, jeśli macie jakieś uwagi to dawajcie, fiksatywę planuję już nie dzisiaj, to będę mógł coś pozmieniać. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 16 Marca 2015 Share Napisano 16 Marca 2015 Marcin teraz widać(koleiny) na wszystkich oprócz trzeciej fotki od góry. Fajnie wyglądają te "wałki" błotka na pierwszej fotce. Na czwartej fotce (tej widok od tyłu) pod kołami z lewej piękne koleiny, ale nie od początku makiety. Widać jakby spadł w tym miejscu i dalej jechał sam.Ślady powinny być tak jakby wjechał z za makiety. Z prawej strony nie ma (nie widać) kolein. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Marca 2015 Autor Share Napisano 28 Marca 2015 Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi