Przemek R Napisano 1 Stycznia 2008 Share Napisano 1 Stycznia 2008 (edytowane) Witam w nowym roku i ja dołączę sie do zabawy,model który bede robil to Stryker ze stajni AFV CLUB. In-Box: Za model zapłaciłem 90zł za tą cenę dostajemy 8 ramek z zielonego plastiku z ładnymi detalami jedna malutka blaszkę fototrawiona 8 gumowych kółek osobno kadłub i wannę.Do tego arkusik kalek i szkiełka. Fotki: Pudło: Wiec witam brać modelarska w zmaganiach konkursowych życzę powodzenia i liczę na waszą pomoc i wsparcie Edytowane 2 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Stycznia 2008 Share Napisano 1 Stycznia 2008 No no, znając Twój warsztat, który lubię, będzie świetny modelik! Powodzenia w budowie! Cieszę się, że dołączyłeś do zabawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 2 Stycznia 2008 Share Napisano 2 Stycznia 2008 Świetny temat wybrałeś i będę śledził go z uwagą. Za model zapłaciłem 90zł O, a gdzie tak tanio sprzedają? A tak w ramach wsparcia, to proponuję tego linka: http://www.primeportal.net/apc/stryker.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 2 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2008 (edytowane) No i postęp w pracach nad STRYKEREM widoczny,o to dzisiaj udało mi sie wydłubać.Zrobiłem całe zawieszenie i układ jezdny teraz fotki : I sklejone koła i STRYKER na kolach : Zapraszam do oglądania i komentowania P.S Tomek jak kupiłem na allegro po prostu taka okazja i dzięki za linka Edytowane 2 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 3 Stycznia 2008 Share Napisano 3 Stycznia 2008 Może jeszcze to Ci się przyda: http://www.militarymodelling.com/news/article.asp?UAN=447 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2008 (edytowane) Mała aktualizacja tematu choć wiedzę ze zainteresowania brak Mam w planach zrobić otwarte włazy,zobaczymy z czasem jak to wyjdzie.W sumie to tyle następna aktualizacja niebawem P.S dzięki Tomek za linka C.D.N. Edytowane 4 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Czysto klejony jak na razie. Tempo iście ekspresowe! Oby tak dalej! Mam tylko sugestię co do zdjęć. Nie ma co dawać tak dużych. Zmniejszaj je do chociaż 1024x764 przed wysłaniem. Albo w jakimś Photoshopie albo Irfanview. I Fotosik chyba na darmowym koncie pogarsza jakość fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2008 Już zmieniłem rozmiar nawet nie wiedziałem ze one takie duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Przemku, jak się to skleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2008 szybko za szybko wszytko jest ładnie spasowany brak nadlewek ogólnie super I na koniec dnia STRYKER "prawie" w pełnej okazałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 5 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2008 Głupio tak pisać posta pod postem ale nikt nic nie napisał Dzisiaj troszkę pokleiłem zrobiłem cała wyciągarkę i przykleiłem parę dupereli Fotki: To na tyle reszta warsztatu niebawem,czekam na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 5 Stycznia 2008 Share Napisano 5 Stycznia 2008 Czyściuśnie sklejony! Poszedł choć gram szpachli? Podoba mi się sylwetka i te wszystkie śrubki Powodzenia w dalszym składaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 5 Stycznia 2008 Share Napisano 5 Stycznia 2008 Też śledzę wątek i bardzo mi się podoba Tak jak powiedział Reggy, śliczna sylwetka. Trzymam kciuki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 6 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2008 Poszedł choć gram szpachli? Hmm w sumie to ja juz zapomniałem co to jest,będzie szpachlowanie na przodzie pojazdu po sklejeniu wanny z kadłubem.Poza tym nie przewiduje szpachlowania ale jak coś będzie to sie pochwale Dzisiaj za wiele nie zrobiłem wkleiłem fototrawienia na grille,nawet fajne te blaszki chyba przy następnym projekcie skusze sie na jakaś większa blaszkę A teraz fotki: C.D.N. niebawem i oczywiście czekam na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 6 Stycznia 2008 Share Napisano 6 Stycznia 2008 O no właśnie, to chyba Twój pierwszy raz z blachami co Przemek? Wyszło całkiem całkiem. Trochę na jednej fotce jakby za dużo kleju, ale szlif papierkiem i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 7 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2008 O no właśnie, to chyba Twój pierwszy raz z blachami co Przemek? Wyszło całkiem całkiem. Trochę na jednej fotce jakby za dużo kleju, ale szlif papierkiem i po sprawie. Z blaszkami miałem już doczynienia w SAM-ie ale jeszcze nigdy w jakiejś większej formie.Mam zamiar to zmienić z następnym projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 7 Stycznia 2008 Share Napisano 7 Stycznia 2008 Trochę z blaszek korzystałem ale mam pytanko o klej. Super Glue styknie czy nacie inne propozycje?? Model bardzo sympatyczny. Ciekawy jestem malowania i wyposażenia bo daje duże pole do popisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 7 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2008 Na dzień dzisiejszy przykleiłem parę detali do STRYKERA co jeszcze bardziej dodaje mu uroku Zobaczcie sami: Trochę z blaszek korzystałem ale mam pytanko o klej. Super Glue styknie czy nacie inne propozycje?? Model bardzo sympatyczny. Ciekawy jestem malowania i wyposażenia bo daje duże pole do popisu. Ja tam blaszki kleje takim oto klejem : U pana Rysia kupiłem Jak zawsze czekam na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 17 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2008 Hmm znowu musze pisać posta pod postem no cóż Miałem dzisiaj chwilkę na modelowanie przybyły na strykerku światełka i loże pod uzbrojenie: Nie za wiele ale zawsze coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Stycznia 2008 Share Napisano 18 Stycznia 2008 Jak tam postępy z pracy nad modelem? Dużo do sklejenia jeszcze zostało? Kiedy malowanie? A weź go w ogóle zrób na jakiejś chociaż małej podstawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 19 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2008 Jak tam postępy z pracy nad modelem? Dużo do sklejenia jeszcze zostało? Kiedy malowanie?A weź go w ogóle zrób na jakiejś chociaż małej podstawce Postępy są tylko zainteresowania niema.Do sklejania już tylko zostało uzbrojenie i tylna klapa, czyli już prawie finisz A co do tej podstawki to już Ci mówiłem jeszcze mi do takich rzeczy daleko najpierw trzeba się nauczyć robić dobre ładnie pomalowane modele, które będą cieszyć oko zarówno moje jak i oglądających narazie jest pół na pól Co do malowania to sam/sami zobaczcie oto co udało mi sie dzisiaj wyskrobać: Najpierw podkład w kolorze czarnej Pactry A46 na to Gunze Hobby Color nr.340 foty: Podkład Kolor właściwy czyli Field green: I pomalowane koła: To na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 19 Stycznia 2008 Share Napisano 19 Stycznia 2008 Gunze Hobby Color Jak wrażenia z tymi farbami? Ogólnie bardzo ładnie Model od razu ma głębie jak maluje się na czarnym podkładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 Relację obserwuję cały czas. Dobrze, że model Afv Club , a nie Trumpetera Brat ma takiego Strykera z blachami Voyagera, a teraz szuka do niego tzw. "Slat Armor" , tylko w polskich sklepach jest to rzecz trudno dostępna... Tylko 1:35 Tylko współczesna pancerka zero niemieckiego badziewa W pełni popieram!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 24 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2008 Witam Umnie na warsztacie lekkie poruszenie pomalowałem wsio i teraz trzeba skleić wszystko do kupy Potem wash i te inne znane wszystkim technik i będzie jak to mówi F.Kiepeski "Gitarra" Fotki: Meta już za zakrętem wiec jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Stycznia 2008 Share Napisano 24 Stycznia 2008 Nonono! Ładnie wygląda - bez washa jeszcze a już fajnie wycieniowany! Gra gitarrra Jak oceniasz farby Gunze H? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi