Skocz do zawartości

M1 126 8x8 ICV STRYKER AFV CLUB 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nonono! Ładnie wygląda - bez washa jeszcze a już fajnie wycieniowany! Gra gitarrra

Jak oceniasz farby Gunze H?

dzięki Piotrek dobrze że chociaż ty piszesz tu coś bo naprawdę walił bym post pod postem

Co do farb Gunze H myślę że stara poczciwa pactra im dorównuje chociaż by pod względem reakcji na olejnego washa.Na pewno są bardziej wydajne ale też sa troszku droższe,ogólne wrażenie pozytywne.

Teraz mały update:

Zrobiłem próby washowania czyli walki modelarza,zony i otocznia ze smrodem terpentyny balsamicznej

Fotki:

427ea3d728032a1am.jpg0a1fed5f0415499em.jpg

Nie patrzcie na czarne plamy farby to jeszcze zostanie wytarte a zresztą wybrałem na wash najpierw podwozi bo i tak będzie znacznie zakurzone

• 2 weeks later...
Napisano

Witam

Mały postęp w pracach zwaschowałem prawie cały model i wygląda to tak:

4a3d320d5a003625m.jpga256d7bfec668cb4m.jpgd284b4fa0d9c0bb6m.jpgbf4363ed26e3141cm.jpg

I to by było na tyle co mam do pokazania

Napisano

Wręcz bardzo ładnie wyszedł ci wash, hehe ja też ze starszą musze walczyć co do malowania terpentyną w domu...

Napisano

I pomyśleć, że kiedyś miałeś takie problemy z washem! Super płukanka! Mocna, wyrazista, z charakterem! Takie lubię

Napisano

No kolego wash wyszedł Ci naprawdę super. Wyszedł bardo fajny model z tego STRYKERa, tylko tak jak pisał ktoś przede mną przydała by się do niego jakaś chociażby winetka.

• 2 weeks later...
Napisano

Witam

Dzięki wszystkim za dobre słowo,jako że mam chwile wolną to podłubałem przy modelu

Fotki :

339a837ddeee2b99m.jpgd28df508ef87309dm.jpg47ff9a2700ae45d7m.jpg

4b9729a8a9b0efa5m.jpgf45846cde79a3bf8m.jpg

I to na tyle jeszcze zostało do przyklejenia parę dupereli

Jak będę miał znowu upragnioną chwilkę czasu to to zorbie i wszystkim pokaże

Oczywista jest że czekam na komentarze

Napisano

Wreszcie jakieś nowe zdjęcia z postępu prac Chociaż za to ,że tak długo musiałem na nie czekać należy ci się

Napisano
Oczywista jest że czekam na komentarze
Jak patrzę na te zdjęcia to odnoszę takie dziwne wrażenie... Takie duże, mega pozytywne wrażenie, którego nie potrafię ująć w słowach.
Napisano

Przed washowaniem zabezpieczałeś farbę Gunze lakierem czy bezpośrednio kładłeś wash na nią ? Efekt zajefajny

Napisano
Przed washowaniem zabezpieczałeś farbę Gunze lakierem czy bezpośrednio kładłeś wash na nią ? Efekt zajefajny

Witam

Zabezpieczałem sido jedna warstwą z aero.

Jak będę w domku to wrzucę fotki stanu obecnego

Napisano

Obiecane fotki:

fc9082d60dce8f09m.jpg63564a5051489f87m.jpgfe46141eefee75f6m.jpg

Hmm nie wygląda to najlepiej ale niestety jeszcze nie mam wprawy w śladach eksploatacyjnych

Pewnie da sie jeszcze coś poprawić wiec liczę na wasze sugestie

Napisano

To jasne to pigment czy piaskowy z aero ?

Tak czy owak wygląda fajnie i chyba niewiele tu już da sie "wyeksploatować" choć Koledzy z pancerki pewnie jeszcze coś Ci doradzą.

p.s. Możesz podać skład swojego washa terpentynowego ?