marek d Napisano 4 Grudnia 2008 Napisano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Witam. Postanowiłem zasilić Konkursowe Siły Powietrzne jednym z Sokołów Stalina; Generalnie prosto z pudła. Może uda mi się zdobyć małą blaszkę Edzia, jak nie to będzie rzeżba Teraz szpachla, pilniki, papier ścierny w ruch. Może się wyrobię na czas Edyt. Poprawiłem tytuł co by się zgadzało z galerią. Edytowane 3 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj
Lucas HS Napisano 4 Grudnia 2008 Napisano 4 Grudnia 2008 To ten sam co Trumpek, czy inny model? Na pewno wyjdzie super, nie mogę się doczekać początku prac Cytuj
marek d Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Napisano 4 Grudnia 2008 No to będziesz miał duuużo roboty Jaasne, umiesz dodać otuchy Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 4 Grudnia 2008 Napisano 4 Grudnia 2008 Maszyna charosza tylko tablica przyrządów jako kalka w 1/48 to troche nie teges. Może jakaś blaszka? Pozdro Cytuj
marek d Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Napisano 4 Grudnia 2008 Może uda mi się zdobyć małą blaszkę Edzia, jak nie to będzie rzeżba Teraz szpachla, pilniki, papier ścierny w ruch. Może się wyrobię na czas Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 4 Grudnia 2008 Napisano 4 Grudnia 2008 Może uda mi się zdobyć małą blaszkę Edzia, jak nie to będzie rzeżba Teraz szpachla, pilniki, papier ścierny w ruch. Może się wyrobię na czas Dużo wątków warsztatowych, wszystko czytane na szybko więc sorki za przeoczenie Pozdro Cytuj
marek d Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Napisano 4 Grudnia 2008 Nie ma sprawy. Nie tylko tablica niedolewki plastyku na dolnych częściach skrzydeł, które są bardzo pocięte, zapadliny tworzywa(na śmigle),faktura powierzchni-gęsia skóra na całym modelu Właśnie robię pierwsze cięcia.Mam co chciałem Cytuj
Ostach Napisano 4 Grudnia 2008 Napisano 4 Grudnia 2008 O! Samolot! Super Będę bacznie obserwował. powodzenia! Cytuj
aqws99 Napisano 4 Grudnia 2008 Napisano 4 Grudnia 2008 Nareszcie jakiś Mig !! Jeszcze tylko Sukhoi i bedzie full... Cytuj
marek d Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Napisano 7 Grudnia 2008 Witam. Czekając na blaszkę; tak ICM widzi montaż skrzydeł; ...idę na skróty, mam nadzieję że nie podkładam sobie miny Cytuj
Ostach Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 No zależy od spasowania z kadłubem. Jeśli wszystko dokładnie przemyślałeś i na sucho pasowało to czemu nie... ICM chyba przesadził z ilością tych elementów. Cytuj
marek d Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Napisano 7 Grudnia 2008 Model jest pocięty bez sensu. Chyba chodziło o dużą ilość elementów na ramkach. Cytuj
jachud3 Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Powiedz, że będziesz robił malowanie takie, jak na tym MiG-u na pierwszym planie pudełka.... baaaardzo mi się taki podoba Właśnie, spasowanie z kadłubem. Uważaj, ICM lubi zostawiać w swoich modelach takie 'niespodzianeczki'.... Mój Mustang A w 1:48 od nich to praktycznie więcej szpachli niż plastiku Cytuj
marek d Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Napisano 7 Grudnia 2008 Powiedz, że będziesz robił malowanie : Jeszcze nie wybrałem, jest wiele fajnych. Co do spasowania-lekko nie będzie. Brak gniazd ustalających Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Co do spasowania-lekko nie będzie. Brak gniazd ustalających Wczoraj wstępnie pasowałem kadłub Czapli (rok 1982) kołki ustalające musiałem usunąć bo było krzywo z nimi, nie zawsze kołki pomagają. Pozdrawiam Cytuj
marek d Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Napisano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Na razie nie pękam, brnę dalej Edytowane 11 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj
marek d Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Napisano 9 Grudnia 2008 Nie jest tak źle. Nie powinno być większych problemów. Złożone na taśmę i plastelinę; ...tworzywo jest paskudne użycie nitowadła daje nie przewidziane efekty Moderatora proszę o usunięcie wynurzeń palaczy Cytuj
jachud3 Napisano 9 Grudnia 2008 Napisano 9 Grudnia 2008 łoo, jak na ICM to nie jest tak źle! fajne nity czekam na dalsze prace Cytuj
marek d Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Napisano 27 Grudnia 2008 Blaszki do miga ICM Eduard już nie produkuje. Kupiłem zooma do Mig 3 Trumpka. Coś z niej użyje. Na pewno pasy, zbyt leniwy jestem by je dorabiać. Postęp mały, pocięte skrzydła złożone w całość. Dobra biorę się za kabinę, teraz budowa będzie miała typową kolejność. Cytuj
marek d Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 Porobiłem trochę; wystawa zegarmistrza; kratownica fotelem; i z tablicą; ICM daje możliwość wykonania silnika, zrobiłem go, tylko po co nie mam zamiaru go eksponować dobrze że go nie okablowałem Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Świetnie kabina wychodzi, jednak blaszki dużo dają i przyspieszają robote. Pozdro Cytuj
marek d Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 Kabina to pikuś w tym ulepku ona nie gra głównej roli. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi