marek d Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Witam. Postanowiłem zasilić Konkursowe Siły Powietrzne jednym z Sokołów Stalina; Generalnie prosto z pudła. Może uda mi się zdobyć małą blaszkę Edzia, jak nie to będzie rzeżba Teraz szpachla, pilniki, papier ścierny w ruch. Może się wyrobię na czas Edyt. Poprawiłem tytuł co by się zgadzało z galerią. Edytowane 3 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 To ten sam co Trumpek, czy inny model? Na pewno wyjdzie super, nie mogę się doczekać początku prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Trumpek to zupełnie inny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 No to będziesz miał duuużo roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 No to będziesz miał duuużo roboty Jaasne, umiesz dodać otuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Maszyna charosza tylko tablica przyrządów jako kalka w 1/48 to troche nie teges. Może jakaś blaszka? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Może uda mi się zdobyć małą blaszkę Edzia, jak nie to będzie rzeżba Teraz szpachla, pilniki, papier ścierny w ruch. Może się wyrobię na czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Może uda mi się zdobyć małą blaszkę Edzia, jak nie to będzie rzeżba Teraz szpachla, pilniki, papier ścierny w ruch. Może się wyrobię na czas Dużo wątków warsztatowych, wszystko czytane na szybko więc sorki za przeoczenie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 Nie ma sprawy. Nie tylko tablica niedolewki plastyku na dolnych częściach skrzydeł, które są bardzo pocięte, zapadliny tworzywa(na śmigle),faktura powierzchni-gęsia skóra na całym modelu Właśnie robię pierwsze cięcia.Mam co chciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 O! Samolot! Super Będę bacznie obserwował. powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Nareszcie jakiś Mig !! Jeszcze tylko Sukhoi i bedzie full... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Witam. Czekając na blaszkę; tak ICM widzi montaż skrzydeł; ...idę na skróty, mam nadzieję że nie podkładam sobie miny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 No zależy od spasowania z kadłubem. Jeśli wszystko dokładnie przemyślałeś i na sucho pasowało to czemu nie... ICM chyba przesadził z ilością tych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Model jest pocięty bez sensu. Chyba chodziło o dużą ilość elementów na ramkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Powiedz, że będziesz robił malowanie takie, jak na tym MiG-u na pierwszym planie pudełka.... baaaardzo mi się taki podoba Właśnie, spasowanie z kadłubem. Uważaj, ICM lubi zostawiać w swoich modelach takie 'niespodzianeczki'.... Mój Mustang A w 1:48 od nich to praktycznie więcej szpachli niż plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 Powiedz, że będziesz robił malowanie : Jeszcze nie wybrałem, jest wiele fajnych. Co do spasowania-lekko nie będzie. Brak gniazd ustalających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Co do spasowania-lekko nie będzie. Brak gniazd ustalających Wczoraj wstępnie pasowałem kadłub Czapli (rok 1982) kołki ustalające musiałem usunąć bo było krzywo z nimi, nie zawsze kołki pomagają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 (edytowane) Na razie nie pękam, brnę dalej Edytowane 11 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 Nie jest tak źle. Nie powinno być większych problemów. Złożone na taśmę i plastelinę; ...tworzywo jest paskudne użycie nitowadła daje nie przewidziane efekty Moderatora proszę o usunięcie wynurzeń palaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 łoo, jak na ICM to nie jest tak źle! fajne nity czekam na dalsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Blaszki do miga ICM Eduard już nie produkuje. Kupiłem zooma do Mig 3 Trumpka. Coś z niej użyje. Na pewno pasy, zbyt leniwy jestem by je dorabiać. Postęp mały, pocięte skrzydła złożone w całość. Dobra biorę się za kabinę, teraz budowa będzie miała typową kolejność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Porobiłem trochę; wystawa zegarmistrza; kratownica fotelem; i z tablicą; ICM daje możliwość wykonania silnika, zrobiłem go, tylko po co nie mam zamiaru go eksponować dobrze że go nie okablowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Świetnie kabina wychodzi, jednak blaszki dużo dają i przyspieszają robote. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Kabina to pikuś w tym ulepku ona nie gra głównej roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi