Zderzak Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 (edytowane) Witam! Prezentuję in-box mojej ulubionej naczepy, którą od zawsze chciałem mieć w mojej kolekcji. Wybaczcie mi porozrzucane fotki, ale jest ich tyle, że nie mam siły jakoś ich zorganizować... Białe ściany, dach i podłoga; ramki x 2. Dostępność: rzadko dostępny na polskim rynku, czasami Allegro, głównie na Ebay` lub za granicą. Cena: okolice 160-nawet do 200zł(przy obecnym kursie Euro) Ilość części:135 Plusy: -ładna, przejrzysta instrukcja, -świetne kalki(patrz napis na pudełku) -jak dla mnie także fakt kalki polskiej rejestracji!!!, co jest chyba rzadkością, -ładne wypraski, -dobra jakość elementów, -możliwość dwóch wariantów malowania(fotka białej naczepy), -bardzo duży wybór rejestracji, -gumowe opony. Minusy -wysoka cena(choć model jest jej wart), -brak przezroczystych elementów(lampy). (na razie tyle, reszta wyjdzie w praniu) P.S.Jak znajdę czas uporządkuję i podpiszę fotki. Pudełko(jak zawsze u Revella ładnie wykonane): Edytowane 3 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Naczepa godna uwagi A może ktoś mi powiedzieć czy ona różni się jakoś konstrukcyjnie od tej Italeri Reefer Trailer (3813) ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Cóż, nie ma się co za bardzo podniecać... Ta naczepa jest dokładnie taka sama, jak Italerki Reffer Trailer - jakościowo jest to samo, bo to albo przepak, albo wymiana formami. Ja sklejałem wersję Italerki i faktycznie, jakościowo nie jest najgorzej. Jedyna różnica, to kalka - tu Revell faktycznie pokazał klasę. Nie wiem, czy sama kalka jest warta tej ceny. Jeśli ktoś chce zrobić całą białą, to nie warto kupować Revell'a. Choć z ceną to może być różnie, bo ja całkiem niedawno zgarnąłem taka naczepkę (Revell'a) na Allegro za 100zł (nowa) Zastanawiam się tylko, jak taką dużą kalkomanię będzie się naklejać, zwłaszcza, że naczepa ma przetłoczony obrys. To może być pewna trudność. Jeśli chodzi o lampy, to bardzo łatwo można je przerobić na "szklane" Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dokładnie to samo co w Italeri, jak kolega wyżej napisał nawet wytłoczki opon identyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 No tak. Jednak mi osobiście o wiele lepiej skleja się Revelle niż Italeri. Plastik może ciut inny(nie chodzi mi o kolor), poza tym pudełko i instrukcja o wiele lepsze niż u Italerki. Ponadto kalki są wiele razy lepsze i ładniejsze w tej przyczepce u niemieckiego producenta. P.S.Ma ktoś jakiś sposób, pomysł jak nałożyć te wielki kalki? Nie wydaje mi się, że same się ześlizną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Nakładaj na "raty", potnij ją na mniejsze kawałki i wtedy naklejaj Bo szkoda by było jak by się "podarła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Nie przecinaj nic ! Kiedyś widziałem na niemieckim forum, że takie kalki nakłada się za 1 zamachem za pomocą Micro Sol-a i Set-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Ja swoje kalki moczyłem w misce z wodą a potem zsuwałęm bezpośrednio z papieru na naczepę. Nie takiej wielkości ale te z italreki Pegasusa. Trzeba tylko potem dobrze ściągnąc wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Ja swoje kalki moczyłem w misce z wodą a potem zsuwałęm bezpośrednio z papieru na naczepę. Nie takiej wielkości ale te z italreki Pegasusa. Trzeba tylko potem dobrze ściągnąc wodę. Ja się potem nie boję Tylko nie jestem pewien czy takie kalki same odejdą od papieru. Już mi się zdarzyło, że u tego producenta wielokrotnie mniejsze rwały się, bo musiałem je zsuwać na siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 To poczekaj aż się dobrze namoczy papier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dokładnie... Wystarczy ciepła woda... Najlepiej nawet z leciutkim dodatkiem mydła i moczysz minimum 15 minut. Jak się kalkomanie samemu drukuje, to jest to samo... Trzeba długo moczyć, bo inaczej się rwą łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Jak się kalkomanie samemu drukuje, to jest to samo... A ja mam pytanie, jak się kalkomanie drukuje?? To bardzo skomplikowane jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 kondi93 było wiele razy. Wystarczy poszukać, a jeżeli ci się nie chce to powiem, że tak Wystarczy mieć drukarkę laserową i odpowiedni papier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Już było tyle razy o tym pisane, tylko wystarczy poszukać. Ale ok ! Do drukowania kalkomanii są specjalne papiery o ile pamiętam do drukarki atramentowej bądź laserowej, drukujesz na tym papierze to co masz zaprojektowane lub to co chcesz mieć jako kalkomanie i potem to już wiadomo jak się wydrukuje. Pozdrawiam,Krystian PS : No kurcze Miqs mnie wyprzedził hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 PS : No kurcze Miqs mnie wyprzedził hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi