Tomek Napisano 7 Października 2006 Share Napisano 7 Października 2006 (edytowane) Jedną relację zakończyłem sukcesem, to wreszcie mogę rozpocząć następną. Tym razem na warsztat wziąłem Leoparda 2A4, którego wykonam w najsłuszniejszym z malowań czyli polskim (chociaż takie malowanie też bardzo fajne jest). Jest to model Dragona z roku 2005 (nr kat. 7249). Co znajduje się w zestawie, możecie sprawdzić w In-boxie Gulusa. Jak się tak patrzę na wypraski to wychodzi mi, że połowa elementów w tym modelu przypada na układ jezdny. Oj będzie zabawa z malowaniem tych wszystkich kół. Ale przynajmniej dięki uprzejmości Dragona nie trzeba się męczyć z gąsienicami - w pudełku otrzymujemy już pomalowane. No to teraz kilka pierwszych ujęć ze złożenia na sucho: Edytowane 16 Stycznia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 8 Października 2006 Share Napisano 8 Października 2006 Gąsienice faktycznie są pomalowane, ale i tak trzeba będzie się pobawić z pędzelkiem przy nich. Ja myślałem, czy nie zrobić zimowego malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 8 Października 2006 Share Napisano 8 Października 2006 Fotki znalazłes na forum czy na stronie 10 BKPanc??? Jak cos to służę zdjęciami Leo ale bez zimowego kamo niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 8 Października 2006 Share Napisano 8 Października 2006 A właśnie, zapomniałem poprzednio napisać. Nie pamiętam skąd mam tę fotkę i setki innych. Część na pewno ze strony 10 BKPanc, ale sporo z innych źródełek, częściowo nieoficjalnych. W zimowym mam jeszcze kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 9 Października 2006 Autor Share Napisano 9 Października 2006 Fajnie w zimowym malowaniu wyglądają te czołgi. To jak Gulusie, zaczynasz też swojego kleić? Jak cos to służę zdjęciami Leo To ja bardzo poproszę. Posiadam trochę zdjęć naszych Leopardów, pościąganych z tych stron: http://www.cmtonline.it/Leopard_II.htm http://www.primeportal.net/tanks/clemens_niesner/polish_leo_2a4_photos.htm http://www.10bkpanc.sow.mil.pl/ ale nie mam fotki tej konkretnej maszyny, którą będę robił (a fajnie byłoby mieć). Jest to czołg o nr bocznym 0253 i nr rejestracyjnym U-A 0082T (takie kalkomanie dał Dragon). Jeśli ktoś miałby takie zdjęcia i mógł się nimi podzielić, to byłbym bardzo wdzięczny. A tymczasem powoli działam dalej - ciągle jeszcze bez kleju: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 W swoim Leopardzie jestem na podobnym etapie - podwozie bez przyklejonych kółek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 (edytowane) Taki Leo przydałby mi się ale pewnie takiego czołgu nie dostanę w 1:24/1:25 Edytowane 9 Października 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 Sądzę, że wątpię. Chyba, że chcesz zająć się papierem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 Sądzę, że wątpię.Chyba, że chcesz zająć się papierem? Nie papier odpada, wolę zrobić cały zestaw w plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 (edytowane) http://academy-europe.de/images/afv-bw/1343infog.jpg Troche podpicujesz albo usuniesz RC i http://images.google.de/images?hl=de&ie=ISO-8859-1&q=panzer%20%201%2F24&btnG=Suche&sa=N&tab=wi Edytowane 9 Października 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 Dzięki okonek ale uważam, że RC są zbyt "zabawkowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 To je ono! Będę podglądał prace nad modelem i podkradał fotki żywych leopardów Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 13 Października 2006 Autor Share Napisano 13 Października 2006 Dzięki za zainteresowanie tematem. Mam już za sobą etap, którego nie darzę sympatią, czyli malowanie kół. Jak widać na zdjęciu sporo ich jest. Gdy próbnie zakładałem gąsienice wyszło na jaw, że są one za krótkie i by je skleić trzeba będzie je naciągnąć. A żeby było śmieszniej, to jedna i druga różnią się długością o 0,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 13 Października 2006 Share Napisano 13 Października 2006 W moim modelu gąsienice są równe. Głowy nie dam, ale chyba dopasowywałem je na "sucho" i nie były za krótkie. Na przykład w modelu strv-103 są za długie o 3-4 ogniwa i trzeba ciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 14 Października 2006 Share Napisano 14 Października 2006 W moim modelu też gąski mają odpowiednią długość. Ale ich połączenie to już zupełna droga przez mękę... Dobrze, że miejsca łączenia można było ukryć za fartuchami. Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 14 Października 2006 Share Napisano 14 Października 2006 Masz go już sklejonego, sokole? Kurde, czyżbym miał sklerozę, bo nie pamiętam fotek :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 14 Października 2006 Share Napisano 14 Października 2006 Nie masz sklerozy... Fotek nie było... Będą jak to i owo poprawię - nie jestem sam narazie zadowolony z osiągniętego efektu Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 18 Października 2006 Share Napisano 18 Października 2006 sokol potrzebujesz jeszcze foty??? bo najlepiej było by je pchnąć na CD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 18 Października 2006 Share Napisano 18 Października 2006 Też nie lubię malowania układu jezdnego w pancerce. Dlatego niegdyś stanąłem z Abramsem . Zdjęcia bezlitośnie pokazują, że ten etap niechęcią darzysz i żeś chciał przezeń szybko przebrnąć. A Dragon to z tymi swoimi gąsienicami przegina pałę, to nie jedyny model z takimi niespodziankami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 19 Października 2006 Share Napisano 19 Października 2006 sokol potrzebujesz jeszcze foty??? bo najlepiej było by je pchnąć na CD. Czemu nie, zdjęcia polskiego sprzętu to ja z chęcią przyjmę Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 19 Października 2006 Share Napisano 19 Października 2006 A nie można by tych fotek spakować po 100 mb i wrzucić na jakiś serwer? Np. tutaj: http://depositfiles.com/en/ Podejrzewam że na pewno jeszcze parę osób (w tym ja) było by chętnych na takie zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 19 Października 2006 Share Napisano 19 Października 2006 Ja tam 100 MB na serwerze też na pewien czas mógłbym udostępnić Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 19 Października 2006 Autor Share Napisano 19 Października 2006 Dla odmiany chciałem wziąć się za sklejanie wieży ale napotkałem na mały problem. Dragon dał taki oto gumowy element: Po zamontowaniu wygląda to tak: W orginale zaś tak jak tutaj: http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/Leopard_2A4/Bild033.jpg http://www.primeportal.net/tanks/de_craecker/leo2_dutch_walk_4.htm Myślę żeby uciąć tą gumę i przykleić na prosto a działo wkleić na stałe. W końcu lufa ruszać się nie musi, a tak jak jest teraz to jednak trochę głupio wygląda. Powiedzcie mi proszę, czy dobrze sobie myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 W tym problem, że mam i-plusa i dopiero w listopadzie będę w domu żeby skorzystać ze stałego łącza. Mogę co nie co spróbować wrzucić na forum. Ale to tez trochę potrwa bo w internacie zasięg,że szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 22 Października 2006 Share Napisano 22 Października 2006 Kurcze dałem chyba futra z fotkami. Na chwilę obecną dysponuję skomresowanymi fotkami rozmiar 640x480. Jakość dobra. Podzielone na 2 pakiety do połączenia w Windows Commanderze. Dajcie maile to porozsyłam chętnym. oto przykład A jeśli chodzi o osłonę to zrób ją z chusteczki chigienicznej. Wyjdzie dużo lepiej. Orginalna też jest z gumowanego brezentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi