ZOP Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Hej, Zapraszam do galerii Messerschmitt Me 163B Komet (MENG QS-001 1/32 ), koła (Barakuda Cast BR321 48), blaszki (Eduard BIG338 interior, exterior i maski). Strasznie długo się z tym męczyłem, ale w sumie jestem zadowolony. Niestety nie uniknąłem błędów, wynikających przede wszystkim z mojego braku doświadczenia. Jest to mój drugi model samolotu i w sumie trzeci model w karierze modelarskiej. Problemy pojawiały się w zasadzie na każdym etapie W trakcie pracy zmieniłem koncepcję malowania, zmywałem wszystko i malowałem jeszcze raz. Model dość dobrze się składał. Kilka elementów dorobiłem sam (np. klapka silnika z hipsa, przewody silnika z cyny, rurki pitota z igieł lekarskich). Farby głównie Tamiya (tylko spód RLM76 i metralizery od Vallejo), waloryzacja washami i pigmentami Miga, AK i olejami Abteilung. Na koniec na wszystko położyłem mat Tamiya XF-86 flat clear i Vallejo Matt Varnish. Muszę jeszcze jakość ogarnąć zdjęcia (robiłem telefonem). Dawajcie znać jak się podoba. warsztat tutaj: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=60380 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZOP Napisano 16 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Kwietnia 2018 Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZOP Napisano 17 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2018 Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziobak Napisano 18 Kwietnia 2018 Share Napisano 18 Kwietnia 2018 Piękny model i zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZOP Napisano 23 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2018 Dziękuję! Zdjęcia są do dopracowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 23 Kwietnia 2018 Share Napisano 23 Kwietnia 2018 Super Ci to wyszło Co prawda nie moja działka ale nie sposób nie docenić weatheringu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 23 Kwietnia 2018 Share Napisano 23 Kwietnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi