mateusz19992000 Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Cześć model sklejony tak dla odskoczni od skali 1/72. W modelu jest metalowa lufa RB Model i zrobione przewody paliwowe. Na tym modelu pierwszy raz zrobiłem spaw i obicia myślę, że dobrze mi wyszło . I parę zbliżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 19 Marca 2015 Autor Share Napisano 19 Marca 2015 Gąsienice to zestawowe gumowce. Pomalowane były czarną farbą tamiyi, potem wtarte pigmenty: najpierw czerwień żelowa, potem czerń żeby przygasić te czerwień, później przetarte grafitem z ołówka i na końcu całe przeleciałem jasno brązowym pigmentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Widzę, że ostatecznie asfalt się udał. Niezła robota. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 19 Marca 2015 Autor Share Napisano 19 Marca 2015 Asfalt się udał, dzięki za podpowiedź co do niego. Poza tym tylko dwie osoby odważyły się coś napisać, reszcie się nie podoba? Chętnie wysłucham dobrych jak i złych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Bardzo ładny model. Sam się za niego teraz zabrałem, ale planuję wykonać go jednobarwnych malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Fajnie zrobiony i zaprezentowany Ruskie to nie moje klimaty, ale model bardzo ładnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Gąsienice to zestawowe gumowce. Pomalowane były czarną farbą tamiyi, potem wtarte pigmenty: najpierw czerwień żelowa, potem czerń żeby przygasić te czerwień, później przetarte grafitem z ołówka i na końcu całe przeleciałem jasno brązowym pigmentem. Ja bym jeszcze grzebienie gąsek przetarł sreberkiem, bo w zetknięciu z asfaltem to były wyszlifowane. A sam model bardzo ładny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Biorac pod uwade co to za model (bardzo stara tamka) to rewelacja Spokojnie mozesz juz sobie darowac skale 72 i zaczac dzialac w jedynej slusznej skalii tj 35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 21 Marca 2015 Autor Share Napisano 21 Marca 2015 Dzięki wszystkim za opinie Spokojnie mozesz juz sobie darowac skale 72 i zaczac dzialac w jedynej slusznej skalii tj 35. Jednak zostanę raczej przy 72 bo według mnie mają w sobie to coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Marca 2015 Share Napisano 21 Marca 2015 Ogólnie to ładnie wyszedł. Trochę kurzu na zawieszeniu, przetarcia gąsienic (już pisano) i ka innych zabiegów można było jeszcze zastosować. Niemniej jednak na pewno go nie zepsułeś. Szkoda ze nie chcesz w tej skali jeszcze powalczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 22 Marca 2015 Autor Share Napisano 22 Marca 2015 . Trochę kurzu na zawieszeniu, przetarcia gąsienic (już pisano) i ka innych zabiegów można było jeszcze zastosować. Szkoda ze nie chcesz w tej skali jeszcze powalczyć. Zawieszenie jest lekko przykurzone ale na zdjęciach nie widać. Co do większej skali wcale nie mówię, że nie będę w niej walczył, od czasu do czasu coś tam w niej skleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 24 Marca 2015 Share Napisano 24 Marca 2015 Bardzo ładny model, trochę brakuje oznaczeń. Domalowanie nie sprawiłoby problemu, widać to po umiejętnościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi