mateusz19992000 Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 Cześć model sklejony tak dla odskoczni od skali 1/72. W modelu jest metalowa lufa RB Model i zrobione przewody paliwowe. Na tym modelu pierwszy raz zrobiłem spaw i obicia myślę, że dobrze mi wyszło . I parę zbliżeń Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz19992000 Posted March 19, 2015 Author Share Posted March 19, 2015 Gąsienice to zestawowe gumowce. Pomalowane były czarną farbą tamiyi, potem wtarte pigmenty: najpierw czerwień żelowa, potem czerń żeby przygasić te czerwień, później przetarte grafitem z ołówka i na końcu całe przeleciałem jasno brązowym pigmentem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil K. Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 Widzę, że ostatecznie asfalt się udał. Niezła robota. Pozdrowienia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz19992000 Posted March 19, 2015 Author Share Posted March 19, 2015 Asfalt się udał, dzięki za podpowiedź co do niego. Poza tym tylko dwie osoby odważyły się coś napisać, reszcie się nie podoba? Chętnie wysłucham dobrych jak i złych opinii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solaris7813 Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 Bardzo ładny model. Sam się za niego teraz zabrałem, ale planuję wykonać go jednobarwnych malowaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 Fajnie zrobiony i zaprezentowany Ruskie to nie moje klimaty, ale model bardzo ładnie się prezentuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Gąsienice to zestawowe gumowce. Pomalowane były czarną farbą tamiyi, potem wtarte pigmenty: najpierw czerwień żelowa, potem czerń żeby przygasić te czerwień, później przetarte grafitem z ołówka i na końcu całe przeleciałem jasno brązowym pigmentem. Ja bym jeszcze grzebienie gąsek przetarł sreberkiem, bo w zetknięciu z asfaltem to były wyszlifowane. A sam model bardzo ładny. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Biorac pod uwade co to za model (bardzo stara tamka) to rewelacja Spokojnie mozesz juz sobie darowac skale 72 i zaczac dzialac w jedynej slusznej skalii tj 35. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz19992000 Posted March 21, 2015 Author Share Posted March 21, 2015 Dzięki wszystkim za opinie Spokojnie mozesz juz sobie darowac skale 72 i zaczac dzialac w jedynej slusznej skalii tj 35. Jednak zostanę raczej przy 72 bo według mnie mają w sobie to coś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Ogólnie to ładnie wyszedł. Trochę kurzu na zawieszeniu, przetarcia gąsienic (już pisano) i ka innych zabiegów można było jeszcze zastosować. Niemniej jednak na pewno go nie zepsułeś. Szkoda ze nie chcesz w tej skali jeszcze powalczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz19992000 Posted March 22, 2015 Author Share Posted March 22, 2015 . Trochę kurzu na zawieszeniu, przetarcia gąsienic (już pisano) i ka innych zabiegów można było jeszcze zastosować. Szkoda ze nie chcesz w tej skali jeszcze powalczyć. Zawieszenie jest lekko przykurzone ale na zdjęciach nie widać. Co do większej skali wcale nie mówię, że nie będę w niej walczył, od czasu do czasu coś tam w niej skleję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam215 Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Bardzo ładny model, trochę brakuje oznaczeń. Domalowanie nie sprawiłoby problemu, widać to po umiejętnościach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts