skala72 Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Na warsztat równocześnie z Panterą D i Pz.IIc trafił nowo zakupiony model Shermana M-4A3 z działem 105mm czeskiej firmy Eduarda w mojej ulubionej skali 1/72 z kompletem blaszek fototrawionych (In-Box). Na zdjęciu 1. widać części, z jakich składa się wieża oraz lufę, która jest pełna i należy nanieść poprawki, tj. np. otwór, który wykonałem za pomocą igieł oraz otwór w jarzmie dla karabinu (foto.2). Następnie musiałem poprawić mocowanie lufy w jarzmie (foto.3), która była idealnie spasowana i posiadała kołnierz. Po ścienieniu lufy i usunięciu kołnierza powstała szczelina tak jak to jest zgodne z oryginałem. Poprawiony został również luk dowódcy, który musiałem podnieść tak, aby postała szczelina pomiędzy wieżą a włazem (foto.4-5). Zostały dorobione uchwyty techniczne i uchwyty do luków z drutu 0, 4 mm. (foto.5) do poniesienia wieży przez dźwig. Obrysowane i pogłębione zostały luki wentylacyjne oraz mały luk wejściowy (foto.4-5). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLO Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 zaglądnij do in-boxa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted December 3, 2009 Author Share Posted December 3, 2009 Posiadam zdjęcia Shermana M-4A3 105mm na podwoziu HVSS. Są one tylko (prawa autorskie) dostępne na mojej stronie w dziale Foto Tank. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Commendante Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Gdzie te zdjęcia robiłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted December 4, 2009 Author Share Posted December 4, 2009 Zdjęcia wyk. w : Military Vehicle Technology Foundation in Portola Valley, California przez Jacka Riggara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 to czyje sa prawa autorskie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Posiadam zdjęcia Shermana M-4A3 105mm na podwoziu HVSS. Są one tylko (prawa autorskie) dostępne na mojej stronie w dziale Foto Tank. Zdjęcie należy prawnie do skala72 ale zrobione zostały przez kogoś innego( Jacka Riggara). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halsey Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Posiadam zdjęcia Shermana M-4A3 105mm na podwoziu HVSS. Są one tylko (prawa autorskie) dostępne na mojej stronie w dziale Foto Tank. Zdjęcie należy prawnie do skala72 ale zrobione zostały przez kogoś innego( Jacka Riggara). Czyli zdjęcie należy do skala72, a prawa autorskie należą do Jacka Riggara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted December 4, 2009 Author Share Posted December 4, 2009 dokładnie tak, i mogę je tylko prezentować na swojej stronie, tak samo jak IPMS będą mogli zamieścić zdjęcia PBP w dziale Walkaround. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts