skala72 Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Na warsztat równocześnie z Panterą D i Pz.IIc trafił nowo zakupiony model Shermana M-4A3 z działem 105mm czeskiej firmy Eduarda w mojej ulubionej skali 1/72 z kompletem blaszek fototrawionych (In-Box). Na zdjęciu 1. widać części, z jakich składa się wieża oraz lufę, która jest pełna i należy nanieść poprawki, tj. np. otwór, który wykonałem za pomocą igieł oraz otwór w jarzmie dla karabinu (foto.2). Następnie musiałem poprawić mocowanie lufy w jarzmie (foto.3), która była idealnie spasowana i posiadała kołnierz. Po ścienieniu lufy i usunięciu kołnierza powstała szczelina tak jak to jest zgodne z oryginałem. Poprawiony został również luk dowódcy, który musiałem podnieść tak, aby postała szczelina pomiędzy wieżą a włazem (foto.4-5). Zostały dorobione uchwyty techniczne i uchwyty do luków z drutu 0, 4 mm. (foto.5) do poniesienia wieży przez dźwig. Obrysowane i pogłębione zostały luki wentylacyjne oraz mały luk wejściowy (foto.4-5). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 zaglądnij do in-boxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2009 Posiadam zdjęcia Shermana M-4A3 105mm na podwoziu HVSS. Są one tylko (prawa autorskie) dostępne na mojej stronie w dziale Foto Tank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Gdzie te zdjęcia robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2009 Zdjęcia wyk. w : Military Vehicle Technology Foundation in Portola Valley, California przez Jacka Riggara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 to czyje sa prawa autorskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Posiadam zdjęcia Shermana M-4A3 105mm na podwoziu HVSS. Są one tylko (prawa autorskie) dostępne na mojej stronie w dziale Foto Tank. Zdjęcie należy prawnie do skala72 ale zrobione zostały przez kogoś innego( Jacka Riggara). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Posiadam zdjęcia Shermana M-4A3 105mm na podwoziu HVSS. Są one tylko (prawa autorskie) dostępne na mojej stronie w dziale Foto Tank. Zdjęcie należy prawnie do skala72 ale zrobione zostały przez kogoś innego( Jacka Riggara). Czyli zdjęcie należy do skala72, a prawa autorskie należą do Jacka Riggara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2009 dokładnie tak, i mogę je tylko prezentować na swojej stronie, tak samo jak IPMS będą mogli zamieścić zdjęcia PBP w dziale Walkaround. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi