Dexter Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 (edytowane) Znalazłem kilka fotek przedstawiających moją dioramkę. Niestety już nie istnieje. Pozostała Pantera i kilka figurek. Ocalałe fotki robione były na potrzeby forum o innej tematyce. Pomyślałem że mogę pokazać. Nie liczę na "och i ach". Ot po prostu, znalazłem fotki to i daję. Foto 1: Foto 2: Foto 3: Foto 4: Foto 5: Foto 6: Foto 7: Edytowane 2 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Pierwsza i czwarta fotka powala, prawie jak prawdzie, archiwalne wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Pantera w Stalingradzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Pantera w Stalingradzie? Ja gdzieś, kiedyś wyczytałem, że niektóre pierwsze awaryjne egzemplarze z 42' brały udział w bitwie pod Kurskiem w 43'. Jeżeli ta informacja jest zgodna z prawdą to dlaczego nie mogły być w Stalingradzie pod koniec 42' na początku 43'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Pierwsza i czwarta fotka powala, prawie jak prawdzie, archiwalne wyszły "Powala", moje ulubione słowo obok "miażdży". Podejrzewam gdyby kolega Dexter wstawił normalne zdjęcia już, by Cię nic nie powaliło. Pantera w Stalingradzie? Tak jak T34/85 w filmie "Wróg u bram". Ja gdzieś, kiedyś wyczytałem, że niektóre pierwsze awaryjne egzemplarze z 42' brały udział w bitwie pod Kurskiem w 43'. Jeżeli ta informacja jest zgodna z prawdą to dlaczego nie mogły być w Stalingradzie pod koniec 42' na początku 43'? Bzdury kolego prawisz. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Pierwsza i czwarta fotka powala, prawie jak prawdzie, archiwalne wyszły "Powala", moje ulubione słowo obok "miażdży". No... to fajnie Podejrzewam gdyby kolega Dexter wstawił normalne zdjęcia już, by Cię nic nie powaliło. Tą wypowiedzią stwierdzasz, że w kolorze są beznadziejne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Jeżeli ta informacja jest zgodna z prawdą... Bzdury kolego prawisz. No to widać, że nie jest zgodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 Jeżeli ta informacja jest zgodna z prawdą... Bzdury kolego prawisz. No to widać, że nie jest zgodna Trochę pomieszałeś. To prawda, że Pantery miały swój debiut w operacji "Cytadela", ale był to lipiec, a Ty dorabiasz teorię, że może pojawiły się już na początku 43'. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Grudnia 2009 Share Napisano 2 Grudnia 2009 Panthery miały swój chrzest bojowy właśnie pod Kurskiem, ale w Stalingradzie na pewno ich nie było. To prawda, że Pantery miały swój debiut w operacji "Cytadela", ale był to lipiec, a Ty dorabiasz teorię, że może pojawiły się już na początku 43'. Dodajmy, że 6 Armia została zamknięta w kotle pod koniec listopada '42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 2 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2009 "Stalingrad" to po prostu pierwsza nazwa jaka mi do głowy wpadła gdy chciałem pokazać fotki. Nie odwzorowywałem niczego konkretnego. Dioramka już nie istnieje. Nazwę tematu zmieniłem bo ewidentnie raziła kilku forumowiczów. BTW, skąd pewność że barwne zdjęcia "nie powalały by" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R3VELL-PRO Napisano 9 Grudnia 2009 Share Napisano 9 Grudnia 2009 Nie rozumiem dlaczego tak bardzo skupiacie się na odzwierciedleniu rzeczywistości za pomocą modeli? Zgadzam się, że takie odwzorowane pola bitewne pomagają wyobraźni oraz jest to ekscytujące, ale moim zdaniem można trochę kreatywnego myślenia w tego typu projekty włożyć (np. pokazanie czołgów typu T-34/76 pod El Alamein). Dla niektórych zapewne byłaby to totalna abstrakcja, ale to jest Wasz świat i wasze bitwy. Co do samej ,, ZIMY '' - bardzo mi się podoba, pewnie kosztowała Cię dużo pracy. Duży szacunek i szkoda, że to już przeszłość. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Nie rozumiem dlaczego tak bardzo skupiacie się na odzwierciedleniu rzeczywistości za pomocą modeli? Eh... długo by gadać... moim zdaniem można trochę kreatywnego myślenia w tego typu projekty włożyć (np. pokazanie czołgów typu T-34/76 pod El Alamein). No to tu Cię za bardzo poniosło to jest Wasz świat i wasze bitwy. No właśnie o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Nie rozumiem dlaczego tak bardzo skupiacie się na odzwierciedleniu rzeczywistości za pomocą modeli? Nie rozumiem dlaczego chodzisz za pomocą nóg a nie rzęs... Po prostu tak jest, na tym polega modelarstwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 T-34 pod El Alamain.... No to właśnie żeś się popisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jic Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Daj cale zdjecie tej dioramy . D Pozdrawiam Jacek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi