zbiegu Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Nareszcie, po strasznie długim czasie budowa dobiegła do końca. Krótko o modelu, wykonany prosto z pudła, malowanie pudełkowe z 1938 z Duxford, pierwszej jednostki wyposażonej w Spitfire-y. Model bez fajerwerków bo to tylko Airfix. Zdjęcia: I to by było na tyle P-40 N już czeka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Witam! Mnie się podoba! Ma w sobie coś, zwłaszcza 9 zdjęcie, dobrze prezentują się okopcenia. Wydaje mi się, że geometria kadłuba względem skrzydła jest przestawiona(może to tylko przekłamanie zdjęcia). Czy użyłeś jakiegoś zestawu do waloryzacji otwartych klap?. Co zrobiłeś z owiewką ?-jest super przejrzysta!:0 Bardzo fajny model, dzięki Jarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Jak na Airfix to bardzo ładny model wyszedł. Szkoda ze nie powstawiałes igieł do środka tylko same otwory sa w skrzydłach. Tak to oki. Fajnie wyszły okopcenia a co do geometrii to sam dobrze wiesz co jest...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2009 Czy antena powinna być zamocowana do samego czubka masztu? W tej wersji tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Podwozie za wąsko rozstawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2009 Podwozie za wąsko rozstawione. A czemu tak sądzisz bo opony są pod kątem? Tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Racja. Wobec tego wycofuję się rakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Kółka i antena jak najbardziej prawidłowo:) całkiem niebrzydki ten Airfix Ci wyszedł Ale łopaty śmigła wygladają jakby odgięte do tyłu... czy to tylko oczy mnie mylą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2009 Ale łopaty śmigła wygladają jakby odgięte do tyłu... czy to tylko oczy mnie mylą? Miałem takie samo złudzenie, nawet sprawdzałem i po przyłożeniu do płaskiej powierzchni są jak najbardziej prosto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Może to tylko efekt dystorsji na brzegu kadru, przy widoku od boku spowodował złudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 To jest Airfix? Nie wierzę........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbiegu Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 Czy użyłeś jakiegoś zestawu do waloryzacji otwartych klap?. Co zrobiłeś z owiewką ?-jest super przejrzysta! Model pudełkowy jedyny dodatek to siateczki imitujące chłodnicę, a owiewka dostała polerkę pastą do zębów ( koniecznie wybielającą ) I jeszcze obiecane jednemu z użytkowników zdjęcia w świetle naturalnym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 No nareszcie. Bardzo fajnie to wyglada, nie mam do czego sie przyczepic, jedynie ten londyński deszcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi