ozzy Napisano 6 Grudnia 2009 Napisano 6 Grudnia 2009 .....wojska posuwały się na przód ;) Witam. Ja także dołączę do konkursu zimowego MW. Temat: "Tiger Tales" - party 2, wzorowany na zdjęciu uszkodzonego Tygrysa IIB, o numerach bocznych 221: Scenka będzie zawierać: M20, figury, Tygrysa IIB(pokazanego wyżej) ekwipunek żywiczny(skrzynki itp.): Tygrys będzie w rowie, prawdopodobnie bez wieży, z wypalonym wnętrzem. Obok niego na dioramce znajdzie się M20 oraz przechodząca piechota. Więcej szczegółów dotyczących dioramki będę dostarczał na bieżąco podczas wykonywanych prac. p.s.zdjęcia pochodzą z google. Cytuj
Dexter Napisano 6 Grudnia 2009 Napisano 6 Grudnia 2009 He, rewelacyjnie pomyślane - gratuluję Panowie pomysłu Cytuj
R_Mazzi Napisano 24 Grudnia 2009 Napisano 24 Grudnia 2009 przy okazji spytam. Te figurki z CMK i z Calibre nie gryzą się rozmiarami? Na 5 zestawów figurek CMK jakie mam 4 zawierają ponad dwumetrowych załogantów Cytuj
Gościu Napisano 25 Grudnia 2009 Napisano 25 Grudnia 2009 Rafcio, bo widzisz, ludzie są różni..inaczej tego ująć nie mogę.Mieszanina "typische" siedem dwa z żywicą rekompensuje odzwierciedlenie rzeczywistości, bo...ile masz wzrostu? Ja osobiście się uśmiałem przy komentarzu Twojego REWELACYJNEGO teta, bo ten tankista za duży, przepraszam Ostatnio nakłoniłem syna do użycia szablonów z 35 dla 72, wzdrygał się...bo dla Niego 35 to tylko Stuart.Chyba zrozumiał bo padło pytanie - tata, a jakbym dał tego z 1:76, hełm bym mu dał ten i te dwa różne to coby było? Moja natomiast odpowiedź trąciła Darwinem(?) - pomacasz będziesz wiedział ;) Pewne jest jedno, Skoti ongiś mi rzekł - siedzimy za głęboko we własnych okopach - nie dopuszczając zmian natury, nie biorąc pod wzgląd jej "wynaturzenia" - dopowiedziałem.I szczerze, sporo rzeczy zacząłem szukać w skalach innych,łącząc je. sajonara Cytuj
R_Mazzi Napisano 25 Grudnia 2009 Napisano 25 Grudnia 2009 No w sumie masz oczywiście rację. Jak się bierze po jednym z ludku z kilku zestawów to jasne. Mnie CMK zasmuciło bo były to jeszcze niedawno jedyne figurki jakie miałem, a załoga złożona z samych kolesi pokroju Shaq'a O'Neal'i wyglądała by cokolwiek dziwnie Cytuj
ozzy Napisano 1 Lutego 2010 Autor Napisano 1 Lutego 2010 Witam po dłuższej przerwie. Podczas klejenia modelu zadecydowałem o próbie użycia blaszek, które dostałem w prezencie. Nauczyłem się robić spawy z plastiku ( rozciągniętej ramki) i imitację faktury cięcia palnikiem stali przy użyciu skalpela.Usunąłem zbędne elementy na Tygrysie, które zastąpię Partem. Prace powinny przebiegać szybciej . Jak zobaczyłem blaszki byłem przerażony ich wyglądem i instrukcją.Przypatrywałem się pewnemu warsztatowi, gdzie poznałem tajniki gięcia blaszek. Wygląda na prostą prace, ale wyjdzie w praniu. Zdjęcia mojej pracy i blaszek: Cytuj
szlachcik1 Napisano 5 Lutego 2010 Napisano 5 Lutego 2010 Tu nie ma ruchomego podwozia, dlatego fajnie by było pościnać wahacze i powklejać je na nowo pod różnymi kątami (taka imitacja, że ruchome ) Ja tak ostatnio zacząłem robić przy tej małej skali i wygląda całkiem przyzwoicie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi