ozzy Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 .....wojska posuwały się na przód ;) Witam. Ja także dołączę do konkursu zimowego MW. Temat: "Tiger Tales" - party 2, wzorowany na zdjęciu uszkodzonego Tygrysa IIB, o numerach bocznych 221: Scenka będzie zawierać: M20, figury, Tygrysa IIB(pokazanego wyżej) ekwipunek żywiczny(skrzynki itp.): Tygrys będzie w rowie, prawdopodobnie bez wieży, z wypalonym wnętrzem. Obok niego na dioramce znajdzie się M20 oraz przechodząca piechota. Więcej szczegółów dotyczących dioramki będę dostarczał na bieżąco podczas wykonywanych prac. p.s.zdjęcia pochodzą z google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 He, rewelacyjnie pomyślane - gratuluję Panowie pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 24 Grudnia 2009 Share Napisano 24 Grudnia 2009 przy okazji spytam. Te figurki z CMK i z Calibre nie gryzą się rozmiarami? Na 5 zestawów figurek CMK jakie mam 4 zawierają ponad dwumetrowych załogantów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 Rafcio, bo widzisz, ludzie są różni..inaczej tego ująć nie mogę.Mieszanina "typische" siedem dwa z żywicą rekompensuje odzwierciedlenie rzeczywistości, bo...ile masz wzrostu? Ja osobiście się uśmiałem przy komentarzu Twojego REWELACYJNEGO teta, bo ten tankista za duży, przepraszam Ostatnio nakłoniłem syna do użycia szablonów z 35 dla 72, wzdrygał się...bo dla Niego 35 to tylko Stuart.Chyba zrozumiał bo padło pytanie - tata, a jakbym dał tego z 1:76, hełm bym mu dał ten i te dwa różne to coby było? Moja natomiast odpowiedź trąciła Darwinem(?) - pomacasz będziesz wiedział ;) Pewne jest jedno, Skoti ongiś mi rzekł - siedzimy za głęboko we własnych okopach - nie dopuszczając zmian natury, nie biorąc pod wzgląd jej "wynaturzenia" - dopowiedziałem.I szczerze, sporo rzeczy zacząłem szukać w skalach innych,łącząc je. sajonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 No w sumie masz oczywiście rację. Jak się bierze po jednym z ludku z kilku zestawów to jasne. Mnie CMK zasmuciło bo były to jeszcze niedawno jedyne figurki jakie miałem, a załoga złożona z samych kolesi pokroju Shaq'a O'Neal'i wyglądała by cokolwiek dziwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzy Napisano 1 Lutego 2010 Autor Share Napisano 1 Lutego 2010 Witam po dłuższej przerwie. Podczas klejenia modelu zadecydowałem o próbie użycia blaszek, które dostałem w prezencie. Nauczyłem się robić spawy z plastiku ( rozciągniętej ramki) i imitację faktury cięcia palnikiem stali przy użyciu skalpela.Usunąłem zbędne elementy na Tygrysie, które zastąpię Partem. Prace powinny przebiegać szybciej . Jak zobaczyłem blaszki byłem przerażony ich wyglądem i instrukcją.Przypatrywałem się pewnemu warsztatowi, gdzie poznałem tajniki gięcia blaszek. Wygląda na prostą prace, ale wyjdzie w praniu. Zdjęcia mojej pracy i blaszek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Tu nie ma ruchomego podwozia, dlatego fajnie by było pościnać wahacze i powklejać je na nowo pod różnymi kątami (taka imitacja, że ruchome ) Ja tak ostatnio zacząłem robić przy tej małej skali i wygląda całkiem przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi