RH Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Przy okazji wystawiania Fw-44 wspominałem ze przez ten model wstrzymałem prace nad innym .No ale teraz już jest skończony .A model ten to He-177 A5 z MPM w skali 1:48 w malowaniu 6/KG100 .W tytule nie bałem się go porównać do B-29 .Myśle że podobieństwo tu jakies jest,Po pierwsze bardzo do siebie zbliżone jest podobieństwo kabin,druga sprawa to jeden i drugi jest 4-o silnikowy ....nie nie żadna pomyłka .He 177 mimo że ma dwa śmigła to każde z nich jest napędzane zdwojonym silnikiem DB 610.Po za tym he był projektowny jako bombowiec strategiczny ,którego nimcy wcześniej nie posiadali.Jeden z nich nawet byl zaprojektowany do przenoszenia broni nuklearnej( całe szczę scie ze te swiry tego nie zastosowali). podtrzymując tradycję mimo "ruskich " mrozów jakos tam udało mi sie zrobic parę zdjeć przy krzczku:) Dlatego moga b yć nie zbyt piekne .Po za tym dla porównania jakie to bydle postawiłem obok Fw-190 1:48 Poświęcenie było o tyle ważne że ten model jest ostatni który zrobiłem (czas odpocząć od skorup):( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Witam. Dla mnie heniek sam w sobie jest paskudny i pokraczny ale jezeli chodzi o wykonanie no to bardzo mi sie podoba- nie widze nic do czego sie mozna przyczepic. No i 190 tka tez sie ładnie prezentuje, ma ciekawe malowanie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Niemieckim B-29 to ja bym go mimo wszystko nie nazwał. Nawet wspomniana kabina, może z zewnątrz równie obła, ale jej układ zgoła inny. Niemniej przyznać trzeba, model wyszedł Ci zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Model bardzo ładny, jak to u Ciebie Jednak niemieckim B-29 nazwałbym raczej to: Messerschmitt Me 264 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Model pięknie wykonany, mimo że skala nie ta ( ) Linie podziału cieniowałeś po malowaniu, czy to tylko zwykły wash+preshading? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 fajny ci wyszedl i taki czysty. Tak lubie. Musze go wpisac na TO DO liste gdzies po FW-200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 Model pięknie wykonany, mimo że skala nie ta ( ) Linie podziału cieniowałeś po malowaniu, czy to tylko zwykły wash+preshading? pzdr ołowek a potem jeszcze na końcu aerograf z kolorem smoke grey(chyba to się tak nazywa ,jak nie popełniłem błędu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 RH bardzo fajne zestawienie Henia i Foczki Znam doskonale ten model, kiedyś dawno temu popełniłem go na szybko i wyszedł jak wyszedł. Jedyna moja uwaga to na nosie ramki oszklenia Ci się rozeszły - ale to może moja krzywa wyobraźnia Tutaj mój Heniuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 jak dla mnie kolejny świetny model kolegi RH, gratulacje Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Nie nadążam dosłownie, tempo takie to ja chciałbym mieć chociażby za 20 lat, ale to marzenie. Model jak zawsze w Twoim stylu bardzo czysto i bardzo ładnie wykonany, miło popatrzeć, dlatego wypatruję ciągle nowych galerii z Twoim udziałem Niezły kawał skrzydła z niego w tej skali co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 Nie nadążam dosłownie, tempo takie to ja chciałbym mieć chociażby za 20 lat, ale to marzenie. Model jak zawsze w Twoim stylu bardzo czysto i bardzo ładnie wykonany, miło popatrzeć, dlatego wypatruję ciągle nowych galerii z Twoim udziałem Niezły kawał skrzydła z niego w tej skali co? Oczywiście , rozpiętość aż 65 cm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi