heavy1123 Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Cześć, Ostatnio miałem możliwość odwiedzić 23. Bazę Lotniczą w Mińsku Mazowieckim. Zrobiłem parę ciekawych (moim zdaniem) zdjęć. Może komuś się do czegoś przydadzą. Więcej zdjęć tutaj: http://foto-fm.pl/23blot.html Komentarze mile widziane ! Pozdrawiam. Filip Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek.Sz. Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Świetne fotki, szczególnie ostatnia 20 lat służby stuknęło naszym MiG-om Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Miodzio Masz może zbliżenie tego smoka na 111-ce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JW Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Pierwsza fotka miażdży Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heavy1123 Posted December 19, 2009 Author Share Posted December 19, 2009 @Okonek, niestety nie mam takiego zbliżenia P.S. Dzięki wszystkim za miłe słowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RH Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Miło popatrzec na to lotnisko ,Pamiętam je z początku lat 80-tych .Będąc w wojsku goścnnie byliśmy na tym lotnisku.Była to zima 81 ,wtedy jednak stały tam Migi 21 parę Iskier Wilga Antki .A z tego co przebąkiwano to miały dopiero byc dostarczone Migi 23 (niewiem czy doszło do tej zamiany). Po drugiej strony lotniska tam gdzie były koszary budowaliśmy bomboskłady na rakiety do samolocików .Myślę że to już żadna tajemnica(zresztą i na lotnisku też było pare budów) A po za tym już dawno przejżeli je Amerykańce za pomoca satelit A wracając do samego lotniska i Migów to pamiętam że wywarł na mnie start widziany z bliska Miga 21 na oblodzonym pasie stratowym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted December 20, 2009 Share Posted December 20, 2009 .Była to zima 81 ,wtedy jednak stały tam Migi 21 parę Iskier Wilga Antki .A z tego co przebąkiwano to miały dopiero byc dostarczone Migi 23 (niewiem czy doszło do tej zamiany).Nie doszło, MiGi-21 zamieniono na MiGi-29 dopiero w połowie lat 90-tych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Javorek_7411 Posted December 20, 2009 Share Posted December 20, 2009 Ale w tamtym okresie dostarczono pierwszą partie Mig-23 do Polski i do czasu ukończenia remontu lotniska w Rędzikowie stacjonowały w Mińsku ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wymysł Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Miodzio Masz może zbliżenie tego smoka na 111-ce Może takie się nada? Stan z maja 2006 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ar2r Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 Zdjęcia są fantastyczne! I napewno nie jednej osobie pomogą przy budowie takiej maszyny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Javorek_7411 Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 A tu pare moich z 2009: http://picasaweb.google.com/Javorek93/EPMMFulcrumHome2009# Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts