Jump to content

P-51 D Mustang- Tamiya 1/48

marek d
 Share

Recommended Posts

Witam. W poprzedniej edycji konkursu zmierzyłem się z malowaniem drewna

i metalikiem na niewielkiej powierzchni. Teraz nadeszła pora na metalizację całego modelu. Oto on

P1090672.jpg

P1090674.jpg

P1090675.jpg

P1090676.jpg

P1090677.jpg

Z blaszki Parta do Mustanga III zamierzam podebrać pasy i jeszcze kilka elementów.

cdn.

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Witaj marek d. Uwielbiam tą maszyne. Mam dokładnie ten sam model na półce, tylko niedomalowany Jako szczeniak poszukiwałem razem z tatą właśnie farbki oddającej dokładnie odcień metalowego poszycia. Bez rezultatu oczywiście. Było to kilka lat temu. Robiliśmy to raczej dla frajdy, ale ten samolot chcieliśmy odwzorać dokładniej, dlatego nie malowaliśmy go byle czym. Trzymam kciuki i czekam na postępy, bo jestem bardzo ciekaw Pozdrawiam

• 4 weeks later...

Przygotowanie modelu do pierwszej metalizacji jest bardzo stresujące. Przy szlifowaniu prawdziwych i urojonych rysek zacząłem popadać w paranoję . Odłożyłem model na jakiś czas i dziś z marszu pomalowałem panem podkładem i czarnym błyskiem. Teraz nie ma odwrotu- następny krok: metal.

P1090846.jpg

P1090847.jpg

Ten czarny błysk to jaka konkretnie farbka ,domyślam się że jakiś akryl ?

Pozdrawiam Jarek

Ten błysk to olejny MM. Wypróbowane na MiG-u 3. działało.

Cieszyniak

W prawdzie to nie moja skala ale i tak wygląda bardzo dobrze.

Fajnie, że mimo nie Twojej skali się podoba, ale to dopiero baza wyjściowa do właściwego malowania.

Dziękuję za odwiedziny mojego skromnego tematu.

Zawsze może być lepiej.

Albo gorzej.

Będziesz go polerować?

Co do oświetlenia to dużo światła i minimum 2 źródła. Nie, żebym był w tym gość, albo jakiś znawca, ale wyczytałem to na naszym forum, że światło to podstawa.