marek d Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Witam. W poprzedniej edycji konkursu zmierzyłem się z malowaniem drewna i metalikiem na niewielkiej powierzchni. Teraz nadeszła pora na metalizację całego modelu. Oto on Z blaszki Parta do Mustanga III zamierzam podebrać pasy i jeszcze kilka elementów. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Witaj marek d. Uwielbiam tą maszyne. Mam dokładnie ten sam model na półce, tylko niedomalowany Jako szczeniak poszukiwałem razem z tatą właśnie farbki oddającej dokładnie odcień metalowego poszycia. Bez rezultatu oczywiście. Było to kilka lat temu. Robiliśmy to raczej dla frajdy, ale ten samolot chcieliśmy odwzorać dokładniej, dlatego nie malowaliśmy go byle czym. Trzymam kciuki i czekam na postępy, bo jestem bardzo ciekaw Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2009 czekam na postępy, bo jestem bardzo ciekaw Pozdrawiam Proszę bardzo; z wielkim bólem serca wyciąłem pięknie odlane elementy z ramek. Na początek za szpachlowałem część linii podziałowych na skrzydłach: cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Marku, czemu szpachlowałeś linie ??? Bede sledził Twoja relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Marku, czemu szpachlowałeś linie ??? Nadmiar szpachli już usunięty, ale surfacer prawdę powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2009 Między szpachlowaniem, a polerowaniem skrzydeł, dłubię wnętrze kabiny ...jeszcze przetrzeć tablicę, parę podmalówek, lakier i zamykam kadłub. Nie wiele z tego będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 A szkoda, bo ładne wnętrze pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Nie no bez szału. Wnętrze ok ale przydałyby się tam trochę na tablicy i pedałach np. Płakać po nim nie trzeba. Pozdrawiam i czekam na malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2009 Nie no wiem, że nie ma szału, ale: ...jeszcze przetrzeć tablicę, parę podmalówek, Dzięki za odwiedziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 Przygotowanie modelu do pierwszej metalizacji jest bardzo stresujące. Przy szlifowaniu prawdziwych i urojonych rysek zacząłem popadać w paranoję . Odłożyłem model na jakiś czas i dziś z marszu pomalowałem panem podkładem i czarnym błyskiem. Teraz nie ma odwrotu- następny krok: metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Powiesz nam, jakim Metalizerem będziesz malował? Trzeba się będzie zaopatrzeć, bo mam w planach metalicznego T-bolta. Malowanko będzie Petie 2nd? Jeśli nie, to może: Źródło: http://wp.scn.ru/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 (edytowane) Powiesz nam, jakim Metalizerem będziesz malował? pozdrawiam Oczywiście- mam metalizery MM. Jasne że Petie 2nd- Niebieski Król Nieba. Edytowane 23 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Jasne że Petie 2nd- Nibieski Król Nieba. Na pewno...? IMHO pierwsze i drugie malowanko, które zapodałem, jest lepsze Ale zrobisz jak Ci się podoba, w końcu to Twój model pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Ten czarny błysk to jaka konkretnie farbka ,domyślam się że jakiś akryl ? Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 W prawdzie to nie moja skala ale i tak wygląda bardzo dobrze. Człowiek zawsze się czegoś nauczy, a po za tym wersja D P-51 jest po prostu piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 Ten czarny błysk to jaka konkretnie farbka ,domyślam się że jakiś akryl ? Pozdrawiam Jarek Ten błysk to olejny MM. Wypróbowane na MiG-u 3. działało. Cieszyniak W prawdzie to nie moja skala ale i tak wygląda bardzo dobrze. Fajnie, że mimo nie Twojej skali się podoba, ale to dopiero baza wyjściowa do właściwego malowania. Dziękuję za odwiedziny mojego skromnego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 Teraz nie ma odwrotu- następny krok: metal. No i stało się. Mam to za sobą. Mogło być lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Jest bardzo dobrze Zaglądam, podglądam, może się nauczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 Jest dobrze Zawsze może być lepiej. Qurde- nie umiem sfotografować dobrze tego srebra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Zawsze może być lepiej. Albo gorzej. Będziesz go polerować? Co do oświetlenia to dużo światła i minimum 2 źródła. Nie, żebym był w tym gość, albo jakiś znawca, ale wyczytałem to na naszym forum, że światło to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Zabawy z malowaniem cdn. Myślę że widać inny odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Widać, ale krawędzie nie zgadzają się z krawędziami blach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Na pierwszym zdjęciu to rzuca się w oczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Widać, ale krawędzie nie zgadzają się z krawędziami blach. pozdrawiam Zgadza się. Oglądasz powiększony obraz. W tych miejscach "zapuszczę" linie i myślę że te niedokładności znikną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi