Ostach Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Zgadza się. Oglądasz powiększony obraz. W tych miejscach "zapuszczę" linie i myślę że te niedokładności znikną. Myślę, że nie. Robiłem podobne rzeczy na swoim P-47 i wiem, że taśma musi iść równiutko z linią. Na drugim zdjęciu jest ok, ale na pierwszym to widać, że to nawet nie jest prosta linia na prawej stronie panelu. Spróbuj to poprawić a efekt będzie fajniejszy i model lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Szczerze- boje się tego ruszać. Wymaga to ponownego maskowania i dorabiania odcienia farby- mogę nie trafić. Boję się że coś może odleźć z taśmą. Jak się nie wyrówna jakoś to przeżyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Fajny modelik będzie!!Jak nie chcesz poprawiać to później rzucisz srebrny "filtr" po sido i będzie git!.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 A jak i z czego taki filtr byś wykonał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 marek d chciałym tak swojego Ki-61 pomalowac jak Ty na srebrno, ja niestety jestem noga w malowaniu metalizerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 marek d chciałym tak swojego Ki-61 pomalowac jak Ty na srebrno, ja niestety jestem noga w malowaniu metalizerami Ha, ha...Ty i noga w malowaniu Ja do tego srebrnego malunku zbierałem się w sobie przez rok. Śledziłem prawie każdą relację z budowy srebrnego modelu jaką znalazłem. później rzucisz srebrny "filtr Mógłbyś to rozwinąć Nic nie trzeba poprawiać, po pryśnięciu selerem krawędzie ładnie się wyrównały. Jutro dam fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 2 Lutego 2010 Autor Share Napisano 2 Lutego 2010 Wyłania się Niebieski Król Nieba Jeszcze kilka retuszy i kończę prace nad kadłubem. W kilku miejscach są ślady po taśmie-klej. Jak to usunąć? Nie chcę uszkodzić powłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Marku, coraz ładniejszy konik Ci wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 W kilku miejscach są ślady po taśmie-klej. Jak to usunąć? Nie chcę uszkodzić powłoki. Fajnie wychodzi , podoba mi się ten niebieski kolorek .Myślę że ślady po taśmie najbezpieczniej będzie usunąć ciepłą wodą i patyczkami kosmetycznymi , zrób próbę w mało widocznym miejscu, np. w tam gdzie pójdą kalki. Mam pytanko , czym będziesz werniksował metalizer , tylko selerem? i czy bedzie jakiś wash , zapuszczanie lini , itp. Pozdrawiam jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 2 Lutego 2010 Autor Share Napisano 2 Lutego 2010 Artur-jesteś bardzo uprzejmy, dziękuję Jarek C-spróbuję z wodą,dzięki. -zapuszczanie linii będzie, lakier też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Mam pytanko , czym będziesz werniksował metalizer , tylko selerem? Panowie co to jest "seler"; "Sealer"? I jakie ma on zastosowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Panowie co to jest "seler"; "Sealer"? I jakie ma on zastosowanie? Sealer to taki lakier bezbarwny do metalizerów. Niektóre metalizery ciemnieją od zwykłego bezbarwnego i stają się szare.Sealer nie powoduje takiego efektu (chociaż zamiast lakieru użyłem niedawno sidoluksu i nic specjalnego się nie podziało ) Mustang coraz ładniej się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 artoor_k Dzięki za info marek d Twój Mustang powoduje we mnie chęć odnowienia mojego wraka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Artur-jesteś bardzo uprzejmy, dziękuję Jarek C-spróbuję z wodą,dzięki. -zapuszczanie linii będzie, lakier też. Miałem to samo na srebrnym po taśmie "T" , czy woda pomogła? Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 13 Lutego 2010 Autor Share Napisano 13 Lutego 2010 Nakładam kalkomanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 Ech, jednak Petie 2nd... Znowu idziesz na przekór mnie z malowaniem (nie zapomnę Ci tego MiGa 3 ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 14 Lutego 2010 Autor Share Napisano 14 Lutego 2010 Ech, jednak Petie 2nd... pozdrawiam Jasiek wybacz, ale ......spełniam życzenie córuni. Powiedziała: ma być ten ładny niebieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 E nie no z Babą nie wygrasz choćby nie wiem co, a jak jeszcze w rodzinie to nawet próbować nie ma po co bo potem uciec nie ma dokąd A tak na poważnie to super Ci wyszedł. Czekam na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 spełniam życzenie córuni A no jak tak to siła wyższa Ale następny Mustang ma być 'po mojemu' pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 następny Mustang ma być 'po mojemu' pozdrawiam Jasiek, a może sam zrobisz polecam Ci ten zestaw. Nadszedł czas, którego nie lubię- dopieszczanie drobiazgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Nadszedł czas, którego nie lubię- dopieszczanie drobiazgów Oj, to jest właśnie najlepsze Co do Mustanga - pomyślę, pomyślę... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Lutego 2010 Autor Share Napisano 16 Lutego 2010 Co do Mustanga - pomyślę, pomyślę... pzdr. Jasiek, nie ma co myśleć tylko konika na warsztat For you jeszcze jedna fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Świeci się superaśnie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 On nie świeci on błyszczy światłem własnym Ale tak na poważnie to naprawdę świetnie wygląda, niezła lekcja korzystania z metalizera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Lutego 2010 Super Moderator Share Napisano 17 Lutego 2010 W kilku miejscach są ślady po taśmie-klej. Jak to usunąć? Nie chcę uszkodzić powłoki.Spirytus salicylowy, taki z apteki - pomógł w usunięciu, ale powłoka musiała być jeszcze raz przemalowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi