Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zgadza się. Oglądasz powiększony obraz. W tych miejscach "zapuszczę" linie i myślę że te niedokładności znikną.

Myślę, że nie. Robiłem podobne rzeczy na swoim P-47 i wiem, że taśma musi iść równiutko z linią. Na drugim zdjęciu jest ok, ale na pierwszym to widać, że to nawet nie jest prosta linia na prawej stronie panelu. Spróbuj to poprawić a efekt będzie fajniejszy i model lepszy

• Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Szczerze- boje się tego ruszać. Wymaga to ponownego maskowania i dorabiania odcienia farby- mogę nie trafić. Boję się że coś może odleźć z taśmą. Jak się nie wyrówna jakoś to przeżyję.

Napisano

Fajny modelik będzie!!Jak nie chcesz poprawiać to później rzucisz srebrny "filtr" po sido i będzie git!:).Pozdrawiam

Napisano

marek d chciałym tak swojego Ki-61 pomalowac jak Ty na srebrno, ja niestety jestem noga w malowaniu metalizerami

Napisano
marek d chciałym tak swojego Ki-61 pomalowac jak Ty na srebrno, ja niestety jestem noga w malowaniu metalizerami

Ha, ha...Ty i noga w malowaniu

Ja do tego srebrnego malunku zbierałem się w sobie przez rok. Śledziłem prawie każdą relację z budowy srebrnego modelu jaką znalazłem.

później rzucisz srebrny "filtr

Mógłbyś to rozwinąć

Nic nie trzeba poprawiać, po pryśnięciu selerem krawędzie ładnie się wyrównały. Jutro dam fotkę.

Napisano

Wyłania się Niebieski Król Nieba

Jeszcze kilka retuszy i kończę prace nad kadłubem.

P1100003.jpg

P1100007.jpg

W kilku miejscach są ślady po taśmie-klej. Jak to usunąć? Nie chcę uszkodzić powłoki.

Napisano

W kilku miejscach są ślady po taśmie-klej. Jak to usunąć? Nie chcę uszkodzić powłoki.

Fajnie wychodzi , podoba mi się ten niebieski kolorek .Myślę że ślady po taśmie najbezpieczniej będzie usunąć ciepłą wodą i patyczkami kosmetycznymi , zrób próbę w mało widocznym miejscu, np. w tam gdzie pójdą kalki.

Mam pytanko , czym będziesz werniksował metalizer , tylko selerem?

i czy bedzie jakiś wash , zapuszczanie lini , itp.

Pozdrawiam jarek

Napisano
Mam pytanko , czym będziesz werniksował metalizer , tylko selerem?

Panowie co to jest "seler"; "Sealer"? I jakie ma on zastosowanie?

Napisano

Panowie co to jest "seler"; "Sealer"? I jakie ma on zastosowanie?

Sealer to taki lakier bezbarwny do metalizerów. Niektóre metalizery ciemnieją od zwykłego bezbarwnego i stają się szare.Sealer nie powoduje takiego efektu (chociaż zamiast lakieru użyłem niedawno sidoluksu i nic specjalnego się nie podziało )

Mustang coraz ładniej się prezentuje

Napisano

artoor_k Dzięki za info

marek d Twój Mustang powoduje we mnie chęć odnowienia mojego wraka Pozdrawiam

Napisano
Artur-jesteś bardzo uprzejmy, dziękuję

Jarek C-spróbuję z wodą,dzięki.

-zapuszczanie linii będzie, lakier też.

Miałem to samo na srebrnym po taśmie "T" , czy woda pomogła?

Pozdro Jarek

• 2 weeks later...
Napisano
Ech, jednak Petie 2nd...

pozdrawiam

Jasiek wybacz, ale ......spełniam życzenie córuni. Powiedziała: ma być ten ładny niebieski

Napisano

E nie no z Babą nie wygrasz choćby nie wiem co, a jak jeszcze w rodzinie to nawet próbować nie ma po co bo potem uciec nie ma dokąd

A tak na poważnie to super Ci wyszedł. Czekam na ciąg dalszy.

Napisano

następny Mustang ma być 'po mojemu'

pozdrawiam

Jasiek, a może sam zrobisz polecam Ci ten zestaw.

Nadszedł czas, którego nie lubię- dopieszczanie drobiazgów

P1100068.jpg

P1100071.jpg

Napisano
Nadszedł czas, którego nie lubię- dopieszczanie drobiazgów

Oj, to jest właśnie najlepsze

Co do Mustanga - pomyślę, pomyślę...

pzdr.

Napisano

Co do Mustanga - pomyślę, pomyślę...

pzdr.

Jasiek, nie ma co myśleć tylko konika na warsztat

For you jeszcze jedna fotka

P1100072.jpg

Napisano

On nie świeci on błyszczy światłem własnym Ale tak na poważnie to naprawdę świetnie wygląda, niezła lekcja korzystania z metalizera.

• Super Moderator
Napisano
Spirytus salicylowy, taki z apteki - pomógł w usunięciu, ale powłoka musiała być jeszcze raz przemalowana.