adamkijak Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Po zdecydowanym fiasku odlozylem poprzedni projekt do szafy i ruszam z czyms co od dawna mi chodzilo po glowie, ale koszty nie pozwalaly. Gwiazdor okazal sie jednak laskawy i mozemy zaczac. Bede budowal LCAC z Ladunkiem dwoch Humvee i jednego LAV-AT wszystko w skali 1:72. Bedzie mala podstaweczka, ale nie bedzie to diorama. Na poczatku troche sie wachalem do jakiego wora ten pojazd wrzucic,czy to statek, czy moze jakied latadlo, ale stanelo na tym dziale. Inbox: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 interesujący projekt, będę się przypatrywał Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Ale świetny poduszkowiec!!! Gdzie go można dorwać i za ile? Patrzę! Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Masz we mnie wiernego widza. Czekam na rezultaty prac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Jak zobaczyłem zdjęcie Twoich zakupów (z tymi modelami właśnie), to mi przemknęło przez myśl, że je pożenisz - za przeproszeniem - do kupy Też tu chętnie zaglądnę od czasu do czasu. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2009 Dzieki panowie postaram sie cos ciekawego tutaj pokazac. Nie moja skala wiec sie troche pogimnastykuje z maluchami za to LCAC jest spory, producent dodal nawet gumowy kolnierz jak w oryginale. Tutaj do kupienia w wersji Japonskiej: http://www.martola.com.pl/pl1390/produkty19486/JMSDF_LCAC_Landing_Craft Pierwsza mrowka juz zlozona, troche musialem ja przerobic bo producent nie przewidzial mozliwosci zlozonej wyrzutni pociskow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Adam świetny projekt. Też będę zaglądał. Szkoda, że ten poduszkowiec w skali 1:35 jest tylko w żywicy i kosztuje majątek :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 27 Grudnia 2009 Super Moderator Share Napisano 27 Grudnia 2009 Gratuluję wyboru Sam się kiedyś na d nim zastanawiałem - skompletowałem nawet dość sporą ilość zdjęć z netu. Niestety, nie można mieć wszystkiego, dlatego odpuściłem sobie wiedząc, że pewnie i tak go szybko nie sklecę Patrzę zatem z uwagą na twoje dzieło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2009 Adam świetny projekt. Też będę zaglądał. Szkoda, że ten poduszkowiec w skali 1:35 jest tylko w żywicy i kosztuje majątek :( 1:35?!! to musi byc ogromny, juz sobie wyobrazam dioramke jak rozladowuje M1 na plaze, albo jak wiezie 12 Humvee, byloby niezle. Zona jak zobaczyla pudlo od mojego to zapytala gdzie ja to zmieszcze bo ona polki nie odda. Jak dam rade to jeszcze jedna mrowke dzisiaj zloze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Nie znalazłem tego żywicznego w 1:35, ale za to tutaj jakiś hardcore bawi się w scratcha. http://s340.photobucket.com/albums/o327/dusty_dogs/lcac/?start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Muszę poszukać w kolekcji magazynów modelarski. Zagranicznych oczywiście, gdzie była recenzja tego zestawu. Kosztował chyba 400 funtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Ciekawy projekt Będę obserwował. Chciałbym Pomornika sobie zrobić ale chyba nie ma :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2009 I dwie kolejne mrowki powstaja, bedzie jeden z wyrzutnia TOW i jeden jako ambulans, myslalem nad malowaniem jednego w kamuflarzu Nato i jednego w jednobarwnym pustynnym, bedzie troszke lepiej wygladala na pokladzie LCAC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Witam. Bardzo ciekawy projekt. Wstawiłeś dobrze bo to jest statek tylko taki nie dokońca. Kiedyś chciałem kupic taki, ale był dość drogi, nie wiedziałem co jest w środku i myslałem ze jest kiepski, ale teraz widze in-box i moze w przyszłości sie skusze. Narazie siadam na widowni i bede kibicował. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2009 Witam wszystkich kibicow, dzieki wolnemu pomiedzy swietami (do pracy wracam dopiero 4 stycznia) i wizycie dziadkow (wiec malego zboja tez mam z glowy) moge w koncu troche czasu poswiecic na modele. Podziwiam tych ktorzy te malenstwa w 72 robia dla przyjemnosci, i jeszcze je do tego waloryzuja, masakra. Moje nie sa zbyt dokladnie zrobione, ale naprawde to mi sie strasznie rece trzesa i beda robily za bagaz dla LCAC. Fotki bez kol, byc moze sie skusze na jakies zywiczne dla mlotkow bo bieznika zupelnie brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 Witam i zapodaje update. Zaczalem juz kleic ten przerosniety ponton, poki co rewelacja, troche szpachli bylo potrzebne, ale bez dramatu, czesci ladnie do siebie pasuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Dobry wieczor wszystkim. Prace powoli pra do przodu, jak na razie to tylko tak na sucho wszystko zlozone. Powoli pojawiaja sie male trudnosci, niektore z elementow sa tak jakby pokurczone i troche szpachli na pewno pojdzie,a byc moze i nawet budowa elementu od podstaw. Poczekamy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Nabierą pięknych kształtów no i ta wielkość w TEJ skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 super!! kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 wygląda coraz bardziej interesująco no i ta wielkość w TEJ skali oj, tak Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2010 Taki szybki foto update. Troche ostatnio postepy przychamowaly, a to zasluge kiepsko wykonanych polowek oslony smigiel, jest duzo szpachli i jeszcze duzo wiecej szlifowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 Witam wieczorowa pora. Lcac jest zlozony w 99%, musze troche popracowac jeszcze nad oslona smigiel, swoja droga nie wiem czy one sa metalowe czy drewniane. Dokupilem tez jeszcze jednego pasazera, bedzie to AAVP7A od Dragona (in box bedzie jak odbiore z poczty), a takze komplet zywicznych kol do Humerkow. Wlasnie sobie zdalem sprawe ile bedzie tutaj malowania, niby nie skomplikowane, ale powierzchnia spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Gumiaka będziesz malował, czy zostawiasz goły? Przez Ciebie choruję na ten poduszkowiec Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 Gumiaka będziesz malował, czy zostawiasz goły? Przez Ciebie choruję na ten poduszkowiec Tomek Tak, jak malowac to wszystko. Bedzie tutaj troche zabawy z lakierami, bedzie duzo z polyskiem i troche matu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 Dotarly kola: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi