artoor_k Posted January 2, 2010 Share Posted January 2, 2010 Cześć! Ponieważ "CIEŃ" jest na ukończeniu a P-7 zostało chwilowo wstrzymane z powodu braku jednej z istotnych informacji zacznę nowy warsztat ponieważ to mobilizuje do w miarę częstych aktualizacji.Jego przedmiotem jest samolot LIM-5 produkcji firmy SMER w skali 1:48.Model otrzymałem bez pudełka.Oto IN-BOX: Jak widać jest nieruszony. Kalek nie prezentuję ponieważ prawdopodobnie ich nie użyję. Malowanie docelowe to: http://www.lotnictwo.net/pic/0304/0304240067.jpg http://www.lotnictwo.net/pic/0304/0304240066.jpg IN-BOX kalek przedstawię jak tylko je zakupię Pierwsze prace już niebawem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian440 Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 No artoor_k widzę, żę idziesz z modelami jak burza Pamiętaj, że do ankiety będziesz mógł tylko jednego wpisać. Będziesz miał w czym wybierac. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
babcia131 Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Odnosnie malowania -nie jestem pewien na 100% , ale wydaje mi sie iz nie jest ono kompletne, własnie na tym konkretnym egzemplarzu i zdjeciu. Brakuje pięknego wizerunku Gąsiora na stateczniku pionowym-symbolu 45 LED z Modlina.Jeśli bedzie taka potrzeba, po powrocie z pracy postaram sie poszukać, mam gdzies zdjecie własnie z ostatniego lotu tego s-tu. Jeden z najładniejszych Limków. Ładny model na Nowy Rok. Pozdrowienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artoor_k Posted January 3, 2010 Author Share Posted January 3, 2010 Odnosnie malowania -nie jestem pewien na 100% , ale wydaje mi sie iz nie jest ono kompletne, własnie na tym konkretnym egzemplarzu i zdjeciu. Nie jest kompletne ale to jedyne zdjęcia tego egzemplarza jakie znalazłem.Oprócz tych dwóch są tylko modele. Pamiętaj, że do ankiety będziesz mógł tylko jednego wpisać. Będziesz miał w czym wybierac. Pozdro Jednego ale w danej kategorii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Jednego ale w danej kategorii I to się nazywa strategiczne myślenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek.S. Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 W starych numerach Skrzydlatej Polski jest bodajże relacja z malowania tego samolotu. Zdjęć jest więcej (przewijały się w czasopismach). Kalki robi/robił HDL. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek.Sz. Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damiano82 Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Witaj. Zacny temat. Będę wiernym obserwatorem wątka ponieważ jestem w trakcie budowy tego modelu z zestawu HobbyBoss. Kalkomanie HDL są najwyższej jakości i chyba nie brakuje im niczego. Pozdrawiam Damian Biwo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artoor_k Posted January 3, 2010 Author Share Posted January 3, 2010 Patyk wielkie dzięki Co do kalek to myślę że w tym tygodniu powinny się pojawić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek172 Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Brakuje pięknego wizerunku Gąsiora na stateczniku pionowym-symbolu 45 LED z Modlina. To bocian pamiętaj, że po lewej stronie kadłuba pod owiewką znajduje się godło 45 LED Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
babcia131 Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 jacek172-Jak to jest bocian , to ja jestem "dziadek".To dlaczego 45LED nazywano "GASIORAMI" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek.Sz. Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Na pewno nie jest to bocian, szyja, łeb i dziób nie przypomina bociana. Chyba że autor malunku chciał ,żeby to był bocian a wyszło jak widać. Ale to nieistotne niech się spierają ornitolodzy, ważne żeby modelik wyszedł dobrze warsztatowo i merytorycznie. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sawicz Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Samolot odbył ostatni lot w Modlinie gdzie znakiem rozpoznawczym był gąsior. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artoor_k Posted January 3, 2010 Author Share Posted January 3, 2010 LUDZIE! Czy to ważne czy to bocian łabędź,gęś,gąsior czy kaczor? Niech będzie nawet lelek kozodój,krzyżodziób pospolity lub inny corvus corax albo passer domesticus ! Jest się o co spierać...naprawdę... Znikome postępy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek172 Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 Fakt, ważne żeby modelik wyszedł jak oryginał Przepraszam za zaistniałe zamieszanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artoor_k Posted January 9, 2010 Author Share Posted January 9, 2010 Fakt, ważne żeby modelik wyszedł jak oryginał Przepraszam za zaistniałe zamieszanie Nie no , nie ma sprawy. Sorry za reakcję ale takie sprzeczki jak dla mnie są bez sensu...Może uznacie mnie za heretyka ale nie wgłębiam się ile jest śrub w kole czy nitów w podziale na skrzydłach i nie mam zamiaru tego robić.Nie ślęczę nad planami i nie przesuwam linii o dwa mm bo się nie zgadza.Modelarstwo mnie relaksuje i dlatego kleję Mizerne postępy:zaszpachlowane zaklęśnięcia tworzywa na skrzydłach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian440 Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Dokładnie artoor_k popieram Twoją teorie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artoor_k Posted February 22, 2010 Author Share Posted February 22, 2010 Lim poskładany do kupy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Mam nadzieję, że temat jeszcze odżyje ? Czy godło pod owiwką to też element malowania okolicznościowego związanego z ostatnim lotem maszyny, czy też samolot w służbie także go posiadał ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artoor_k Posted May 31, 2010 Author Share Posted May 31, 2010 Temat odżyje aczkolwiek nie wiem czy malowanie się nie zmieni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajtiii Posted June 1, 2010 Share Posted June 1, 2010 No nie żartuj.... Pojawiły się jakieś kłopoty? Projekt jest naprawdę zacny więc nie siadaj na laurach, szczególnie że też mam w planie 17tkę i chętnie podpatrzę to i owo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artoor_k Posted June 1, 2010 Author Share Posted June 1, 2010 Po prostu zastanawiam się czy nie zrobić wietnamca.F-105 powinien mieć przeciwnika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajtiii Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 Zadzierasz z fanami szachownicy W sumie ciekawa koncepcja. Masz na myśli wietnamskie zielono-zielone kamo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artoor_k Posted June 2, 2010 Author Share Posted June 2, 2010 Może i zadzieram ale taka moja natura Mam na myśli takie kamo: http://vietnam.warbirdsresourcegroup.org/images/mig17-001.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajtiii Posted June 2, 2010 Share Posted June 2, 2010 A więc nieśmiało popieram ten wybór Fajne malowanie ale kupa roboty się szykuje. A może dorzucisz jakieś fotki z postępów prac? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts