artoor_k Napisano 2 Stycznia 2010 Napisano 2 Stycznia 2010 Cześć! Ponieważ "CIEŃ" jest na ukończeniu a P-7 zostało chwilowo wstrzymane z powodu braku jednej z istotnych informacji zacznę nowy warsztat ponieważ to mobilizuje do w miarę częstych aktualizacji.Jego przedmiotem jest samolot LIM-5 produkcji firmy SMER w skali 1:48.Model otrzymałem bez pudełka.Oto IN-BOX: Jak widać jest nieruszony. Kalek nie prezentuję ponieważ prawdopodobnie ich nie użyję. Malowanie docelowe to: http://www.lotnictwo.net/pic/0304/0304240067.jpg http://www.lotnictwo.net/pic/0304/0304240066.jpg IN-BOX kalek przedstawię jak tylko je zakupię Pierwsze prace już niebawem Cytuj
Adrian440 Napisano 3 Stycznia 2010 Napisano 3 Stycznia 2010 No artoor_k widzę, żę idziesz z modelami jak burza Pamiętaj, że do ankiety będziesz mógł tylko jednego wpisać. Będziesz miał w czym wybierac. Pozdro Cytuj
babcia131 Napisano 3 Stycznia 2010 Napisano 3 Stycznia 2010 Odnosnie malowania -nie jestem pewien na 100% , ale wydaje mi sie iz nie jest ono kompletne, własnie na tym konkretnym egzemplarzu i zdjeciu. Brakuje pięknego wizerunku Gąsiora na stateczniku pionowym-symbolu 45 LED z Modlina.Jeśli bedzie taka potrzeba, po powrocie z pracy postaram sie poszukać, mam gdzies zdjecie własnie z ostatniego lotu tego s-tu. Jeden z najładniejszych Limków. Ładny model na Nowy Rok. Pozdrowienia. Cytuj
artoor_k Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Napisano 3 Stycznia 2010 Odnosnie malowania -nie jestem pewien na 100% , ale wydaje mi sie iz nie jest ono kompletne, własnie na tym konkretnym egzemplarzu i zdjeciu. Nie jest kompletne ale to jedyne zdjęcia tego egzemplarza jakie znalazłem.Oprócz tych dwóch są tylko modele. Pamiętaj, że do ankiety będziesz mógł tylko jednego wpisać. Będziesz miał w czym wybierac. Pozdro Jednego ale w danej kategorii Cytuj
Nexus Napisano 3 Stycznia 2010 Napisano 3 Stycznia 2010 Jednego ale w danej kategorii I to się nazywa strategiczne myślenie Cytuj
Piotrek.S. Napisano 3 Stycznia 2010 Napisano 3 Stycznia 2010 W starych numerach Skrzydlatej Polski jest bodajże relacja z malowania tego samolotu. Zdjęć jest więcej (przewijały się w czasopismach). Kalki robi/robił HDL. Cytuj
Damiano82 Napisano 3 Stycznia 2010 Napisano 3 Stycznia 2010 Witaj. Zacny temat. Będę wiernym obserwatorem wątka ponieważ jestem w trakcie budowy tego modelu z zestawu HobbyBoss. Kalkomanie HDL są najwyższej jakości i chyba nie brakuje im niczego. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj
artoor_k Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Napisano 3 Stycznia 2010 Patyk wielkie dzięki Co do kalek to myślę że w tym tygodniu powinny się pojawić Cytuj
jacek172 Napisano 3 Stycznia 2010 Napisano 3 Stycznia 2010 Brakuje pięknego wizerunku Gąsiora na stateczniku pionowym-symbolu 45 LED z Modlina. To bocian pamiętaj, że po lewej stronie kadłuba pod owiewką znajduje się godło 45 LED Cytuj
babcia131 Napisano 3 Stycznia 2010 Napisano 3 Stycznia 2010 jacek172-Jak to jest bocian , to ja jestem "dziadek".To dlaczego 45LED nazywano "GASIORAMI" ? Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 3 Stycznia 2010 Napisano 3 Stycznia 2010 Na pewno nie jest to bocian, szyja, łeb i dziób nie przypomina bociana. Chyba że autor malunku chciał ,żeby to był bocian a wyszło jak widać. Ale to nieistotne niech się spierają ornitolodzy, ważne żeby modelik wyszedł dobrze warsztatowo i merytorycznie. Pozdro Cytuj
Sawicz Napisano 3 Stycznia 2010 Napisano 3 Stycznia 2010 Samolot odbył ostatni lot w Modlinie gdzie znakiem rozpoznawczym był gąsior. Cytuj
artoor_k Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Napisano 3 Stycznia 2010 LUDZIE! Czy to ważne czy to bocian łabędź,gęś,gąsior czy kaczor? Niech będzie nawet lelek kozodój,krzyżodziób pospolity lub inny corvus corax albo passer domesticus ! Jest się o co spierać...naprawdę... Znikome postępy: Cytuj
jacek172 Napisano 4 Stycznia 2010 Napisano 4 Stycznia 2010 Fakt, ważne żeby modelik wyszedł jak oryginał Przepraszam za zaistniałe zamieszanie Cytuj
artoor_k Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Napisano 9 Stycznia 2010 Fakt, ważne żeby modelik wyszedł jak oryginał Przepraszam za zaistniałe zamieszanie Nie no , nie ma sprawy. Sorry za reakcję ale takie sprzeczki jak dla mnie są bez sensu...Może uznacie mnie za heretyka ale nie wgłębiam się ile jest śrub w kole czy nitów w podziale na skrzydłach i nie mam zamiaru tego robić.Nie ślęczę nad planami i nie przesuwam linii o dwa mm bo się nie zgadza.Modelarstwo mnie relaksuje i dlatego kleję Mizerne postępy:zaszpachlowane zaklęśnięcia tworzywa na skrzydłach Cytuj
Adrian440 Napisano 9 Stycznia 2010 Napisano 9 Stycznia 2010 Dokładnie artoor_k popieram Twoją teorie. Cytuj
manas Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Mam nadzieję, że temat jeszcze odżyje ? Czy godło pod owiwką to też element malowania okolicznościowego związanego z ostatnim lotem maszyny, czy też samolot w służbie także go posiadał ? Cytuj
artoor_k Napisano 31 Maja 2010 Autor Napisano 31 Maja 2010 Temat odżyje aczkolwiek nie wiem czy malowanie się nie zmieni... Cytuj
kajtiii Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 No nie żartuj.... Pojawiły się jakieś kłopoty? Projekt jest naprawdę zacny więc nie siadaj na laurach, szczególnie że też mam w planie 17tkę i chętnie podpatrzę to i owo Cytuj
artoor_k Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Napisano 1 Czerwca 2010 Po prostu zastanawiam się czy nie zrobić wietnamca.F-105 powinien mieć przeciwnika Cytuj
kajtiii Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Zadzierasz z fanami szachownicy W sumie ciekawa koncepcja. Masz na myśli wietnamskie zielono-zielone kamo? Cytuj
artoor_k Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Napisano 2 Czerwca 2010 Może i zadzieram ale taka moja natura Mam na myśli takie kamo: http://vietnam.warbirdsresourcegroup.org/images/mig17-001.jpg Cytuj
kajtiii Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 A więc nieśmiało popieram ten wybór Fajne malowanie ale kupa roboty się szykuje. A może dorzucisz jakieś fotki z postępów prac? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi