artoor_k Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Cześć! Ponieważ "CIEŃ" jest na ukończeniu a P-7 zostało chwilowo wstrzymane z powodu braku jednej z istotnych informacji zacznę nowy warsztat ponieważ to mobilizuje do w miarę częstych aktualizacji.Jego przedmiotem jest samolot LIM-5 produkcji firmy SMER w skali 1:48.Model otrzymałem bez pudełka.Oto IN-BOX: Jak widać jest nieruszony. Kalek nie prezentuję ponieważ prawdopodobnie ich nie użyję. Malowanie docelowe to: http://www.lotnictwo.net/pic/0304/0304240067.jpg http://www.lotnictwo.net/pic/0304/0304240066.jpg IN-BOX kalek przedstawię jak tylko je zakupię Pierwsze prace już niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 No artoor_k widzę, żę idziesz z modelami jak burza Pamiętaj, że do ankiety będziesz mógł tylko jednego wpisać. Będziesz miał w czym wybierac. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Odnosnie malowania -nie jestem pewien na 100% , ale wydaje mi sie iz nie jest ono kompletne, własnie na tym konkretnym egzemplarzu i zdjeciu. Brakuje pięknego wizerunku Gąsiora na stateczniku pionowym-symbolu 45 LED z Modlina.Jeśli bedzie taka potrzeba, po powrocie z pracy postaram sie poszukać, mam gdzies zdjecie własnie z ostatniego lotu tego s-tu. Jeden z najładniejszych Limków. Ładny model na Nowy Rok. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Odnosnie malowania -nie jestem pewien na 100% , ale wydaje mi sie iz nie jest ono kompletne, własnie na tym konkretnym egzemplarzu i zdjeciu. Nie jest kompletne ale to jedyne zdjęcia tego egzemplarza jakie znalazłem.Oprócz tych dwóch są tylko modele. Pamiętaj, że do ankiety będziesz mógł tylko jednego wpisać. Będziesz miał w czym wybierac. Pozdro Jednego ale w danej kategorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Jednego ale w danej kategorii I to się nazywa strategiczne myślenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 W starych numerach Skrzydlatej Polski jest bodajże relacja z malowania tego samolotu. Zdjęć jest więcej (przewijały się w czasopismach). Kalki robi/robił HDL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Witaj. Zacny temat. Będę wiernym obserwatorem wątka ponieważ jestem w trakcie budowy tego modelu z zestawu HobbyBoss. Kalkomanie HDL są najwyższej jakości i chyba nie brakuje im niczego. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Patyk wielkie dzięki Co do kalek to myślę że w tym tygodniu powinny się pojawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Brakuje pięknego wizerunku Gąsiora na stateczniku pionowym-symbolu 45 LED z Modlina. To bocian pamiętaj, że po lewej stronie kadłuba pod owiewką znajduje się godło 45 LED Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 jacek172-Jak to jest bocian , to ja jestem "dziadek".To dlaczego 45LED nazywano "GASIORAMI" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Na pewno nie jest to bocian, szyja, łeb i dziób nie przypomina bociana. Chyba że autor malunku chciał ,żeby to był bocian a wyszło jak widać. Ale to nieistotne niech się spierają ornitolodzy, ważne żeby modelik wyszedł dobrze warsztatowo i merytorycznie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Samolot odbył ostatni lot w Modlinie gdzie znakiem rozpoznawczym był gąsior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 LUDZIE! Czy to ważne czy to bocian łabędź,gęś,gąsior czy kaczor? Niech będzie nawet lelek kozodój,krzyżodziób pospolity lub inny corvus corax albo passer domesticus ! Jest się o co spierać...naprawdę... Znikome postępy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Fakt, ważne żeby modelik wyszedł jak oryginał Przepraszam za zaistniałe zamieszanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Fakt, ważne żeby modelik wyszedł jak oryginał Przepraszam za zaistniałe zamieszanie Nie no , nie ma sprawy. Sorry za reakcję ale takie sprzeczki jak dla mnie są bez sensu...Może uznacie mnie za heretyka ale nie wgłębiam się ile jest śrub w kole czy nitów w podziale na skrzydłach i nie mam zamiaru tego robić.Nie ślęczę nad planami i nie przesuwam linii o dwa mm bo się nie zgadza.Modelarstwo mnie relaksuje i dlatego kleję Mizerne postępy:zaszpachlowane zaklęśnięcia tworzywa na skrzydłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Dokładnie artoor_k popieram Twoją teorie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 22 Lutego 2010 Autor Share Napisano 22 Lutego 2010 Lim poskładany do kupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Mam nadzieję, że temat jeszcze odżyje ? Czy godło pod owiwką to też element malowania okolicznościowego związanego z ostatnim lotem maszyny, czy też samolot w służbie także go posiadał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 Temat odżyje aczkolwiek nie wiem czy malowanie się nie zmieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtiii Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 No nie żartuj.... Pojawiły się jakieś kłopoty? Projekt jest naprawdę zacny więc nie siadaj na laurach, szczególnie że też mam w planie 17tkę i chętnie podpatrzę to i owo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2010 Po prostu zastanawiam się czy nie zrobić wietnamca.F-105 powinien mieć przeciwnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtiii Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Zadzierasz z fanami szachownicy W sumie ciekawa koncepcja. Masz na myśli wietnamskie zielono-zielone kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2010 Może i zadzieram ale taka moja natura Mam na myśli takie kamo: http://vietnam.warbirdsresourcegroup.org/images/mig17-001.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtiii Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 A więc nieśmiało popieram ten wybór Fajne malowanie ale kupa roboty się szykuje. A może dorzucisz jakieś fotki z postępów prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi