paffko Napisano 23 Lutego 2007 Share Napisano 23 Lutego 2007 Oj taaaaak ... miodzio Słuchaj a ten kosz pod naczepą nie jest zbytnio przesunięty do tyłu, bo mam wrażenie jakby zakrywał część przedniego błotnika?? Może to wina zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 23 Lutego 2007 Autor Share Napisano 23 Lutego 2007 Obaj macie rację aspecialiy 4 paffko kosz prsune do przodu. szesnastak a co to wypychacze? Co do kalek to są krzywo przykleione.Jeśli ktoś zapyta mnie z czym kojarzy mi sie piekło powiem: przyklejanie kalek. Teog nie umiem i nie lubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 23 Lutego 2007 Share Napisano 23 Lutego 2007 Edler ja już wiem co z tym koszem jest nie tak. Przykleiłeś go przodem do tyłu. Looknij na zdjęcie. Na czerwono masz zaznaczone te fragmenty belek bocznych, którę są krótsze, na żółto te które są dłuższe. Te dłuższe skierowałeś w kierunku osi a powinieneś był ustawić w tą strone te krótsze kawałki. Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 24 Lutego 2007 Autor Share Napisano 24 Lutego 2007 Kosz już poprawiłem, tak jak mówisz i wygląda lepiej.Teraz pozostaje poprawic malowanie. Zdjęcia jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Fajny model ,mam pytanie czy ten man i wogole czy many z italeri maja skretne kola uchylana kabine i skretna os przednia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Szkoda ze niemaja bo mi sie ogolnie many podobaja i moze w przyszlosci bym sie skusil na jednego ,ale trzeba by bylo kupic silnik zrobic zawiasy dorobic skretna os. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 17 Maja 2007 Autor Share Napisano 17 Maja 2007 Prace nad modele w sumie się nie ruszyły ale coś widać na horyzoncie. Pomalowane w całości pudło.Robie tylko drzwi pudła.Te zawiasy i inne.Trudna robota bo trzeba duzo maskować.Pomalowałem budę osłony między osiowe,owieke górną i inne elementy karoserii ale tylko 1 warstwą.2 warstwa w sobotę .oto zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinK Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 Zaczyna nabierać kształtów:) Nie wiem czemu pomalowałeś filtr powietrza na srebrno, powinien być na czarno. Powodzonka przy dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 Ładnie się zapowiada modelik, sam sie noszę z zakupem tego zestawu, myślę, że to dobry zestaw na początek przygody z dużymi mobilami. P.S. Jakiego koloru użyłeś na kontenerek Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Maja 2007 Share Napisano 17 Maja 2007 Ładnie się zapowiada modelik, sam sie noszę z zakupem tego zestawu, myślę, że to dobry zestaw na początek przygody z dużymi mobilami. P.S. Jakiego koloru użyłeś na kontenerek Pozdrawiam. No właśnie... Jaki to kolor? Wygląda bardzo przystępnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 18 Maja 2007 Autor Share Napisano 18 Maja 2007 Tak, z tym filtrem to dałem ciała ;] Widziałem to w Manie jednym ale juz po fakcie ;/ ale trudno.Będzie tak bardziej odpicowane.Wiecie więcej chromu ;) Kolor na pudle to numer 132(humbrol),Model master to 1503,Italeri nazywa to Red(Gloss) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 27 Maja 2007 Autor Share Napisano 27 Maja 2007 Witam. Model ukończony.Tyle moge powiedziec narazie.Dam tylko jedno zdjecie bo tata wyjezdza i zabiera aparat i juz nie zrobie zdjec.Nowe,lepsze juz w piatek.Narazie jedno dosc ogolne. Popełniłem kilka błedow.Golwnie to kalki(kalki zostały wymoyslone przez szatana a ja jestem chrześcijaninem)Troche nie staranne malowanie(to pierwszy model gdzie malowalem aero) i kilka innych rzeczy. Powiedzcie jak sie podoba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 27 Maja 2007 Share Napisano 27 Maja 2007 Model fajnie się prezentuje. Na temat naczepy wypowiadałem się wczesniej więc dublowac nie będe. Co do samego ciągnika ... hmmm ... czytasz w moich myślach. Tez miałem plan swojego zrobić w białych barwach bo tak widziałem kiedyś na żywo i bardzo mi się podobał. Teraz widze że koncepcję będzie trzeba zmienic. Ogólnie model jak na pierwszy raz to bardzo fajnie Ci wyszedł. Najlepszą metodą na unikanie błędów jest kleić, kleić i jeszcze raz kleić. Do czego jedynie by się przyczepił to nie pomalowane wycieraczki (jeszcze nie widziałem takowych w kolorze nadwozia). I pytanie gdzie są osłony międzyosiowe Poza tym dziwnie wygląda niebieski błyszczący kolor jako imitacja tapicerki we wnętrzu. Ale to już kwestia gustu. A o tym się nie dyskutuje. To tak z tego zdjęcia co się dopatrzyłem. Ale Edler, ogólnie jest To tyle ode mnie. Czekam na więcej modeli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 27 Maja 2007 Autor Share Napisano 27 Maja 2007 W Manach kolego osłony boczne są kiczowate i many mi bardziej podobają się bardziej tak jak widac w modelu ;) A olsny wygladają tak: Przecziolem osłony w miejscu gdzie trzeba bylo, wyszlifowałem i pomalowałem ;) proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 27 Maja 2007 Share Napisano 27 Maja 2007 Myślałem po prostu, że może o nich zapomniałeś. A jeżeli tak to nie mam więcej pytań. Są gusta i guściki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 27 Maja 2007 Autor Share Napisano 27 Maja 2007 Aha i sprostuje.To moj 2 model ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 29 Maja 2007 Share Napisano 29 Maja 2007 To sprostowanie akurat nic nie zmienia. Fajny mobilek Ci wyszedł Pozdrawiam. Jeśli chodzi o odczucia kolorystyczne to mnie się biała podoba tylko Scania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Szkoda, że tylko jedna fotka Jak na drugi model to zestaw prezentuje się nieźle, choć rzeczywiście te wycieraczki i brak uszczelek w szybach trochę obniżają realizm wykonania, ale ogólnie jest naprawdę fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Nie no, jak na drugi model to jest całkiem przyzwoity Nastepne napewno będą lepiej i dokładniej wykonane, w co mocno wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 1 Czerwca 2007 Share Napisano 1 Czerwca 2007 fajny model. Siedzenia sa pomalowane metalliciem jakims?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 7 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2007 Więcej zdjęc mam to daje ;) [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 7 Czerwca 2007 Share Napisano 7 Czerwca 2007 Więcej zdjęc mam to daje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Czerwca 2007 Share Napisano 7 Czerwca 2007 Ogólnie model prezentuje sie bardzo ładnie ale mam kilka uwag, mianowicie zauwżyłem kilka zacieków na kabinie, mogłeś je zeszlifować. Krzywo są też naklejone kalkomanie na zderzaku w naczepie i zdaje się, że tłumik wydechu też jest przekręcony No i szkoda, że nie pomalowałeś piór wycieraczek na odpowiedni kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 7 Czerwca 2007 Share Napisano 7 Czerwca 2007 Używaj clearów humbrola a nie pactry. Pozatym ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi